torstai 19. heinäkuuta 2012

Asiat etenevät - välillä tuskastuttavan hitaasti!

Huomaan kirjanneeni asioiden edistymistä tänne viimeksi yli kuukausi sitten! Kuukautta ei kuitenkaan ole loikoiltu, vaan muuttoasiat ovat edenneet päivä kerrallaan ja lomaillakin ollaan ehditty.

Tällaisiin projekteihin liittyy yleensä jonkinlainen "to do" -lista ja kun asia on hoidettu, se vedetään listalta yli. Helppoa ja yksinkertaista. Tässä muutossa vaan yli vedettäviä, valmiita asioita syntyy jotenkin tuskastuttavan hitaasti. Kiinassa meilit hautuvat päivä tolkulla ja vastaus aiheuttaa välillä enemmän kysymyksiä kuin vastauksia! Thank you, have a good day, bye bye.

Koulu hyväksyi viimein kaikki kolme lastamme oppilaiksi. Toimitimme hakemuspaperit ainakin kolmeen kertaan kolmelle eri henkilölle kaikkine liitteineen, aina jotain muka puuttui, vaikka ne oli todistettavasti skannattu samaan dokumenttiin. Kaivoin jostain arkistojen kätköistä sellaisetkin keräilyharvinaisuudet kuin lasten syntymätodistukset - tarvitsin niitä ensimmäisen kerran ikinä ja esikoinen on sentään 11 vuotta!

Erilaisia papereita ja todistuksia on haalittu sieltä ja täältä ja mappi alkaa täyttyä.


Melkoisen tarkan terveystarkastuksen saamme vielä käydä läpi saadaksemme lopullisen armon muuttaa Kiinaan, sekin on odotellut suomalaisen lomakuukauden vuoksi turhan pitkään.

Muutto on edennyt siihen pisteeseen, että meille kannettiin iso kasa pahvilaatikoita jotka saamme täyttää mutta emme sulkea. Muuttofirma tulee kuulemma pakkaamaan mukaan lähtevät astiat - en pistä pahakseni. Olisivat pakanneet kaiken muunkin, mutta tuntuu helpommalta miettiä mukaan lähtevät asiat itse konkreettisesti laatikkoon latomalla. Lapsetkin ovat jo homman aloittaneet, first things first :)