keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Shoppailua - taas!

Ilmeisesti viimeisimmästä postauksestani ei ollut näkynyt kuin otsikko, jos sitäkään.  Isoveli ilmeisesti valvoo huolellisesti. Mutta yritetäänpä sama sisältö uudestaan:

Vaikuttaapa näiden viime aikaisten kirjoitusteni perusteella kovin shoppailuvoittoiselta tämä elämämme täällä! Se ei todellakaan ole lähelläkään koko totuutta. Nyt on vain viimein tullut kierrettyä näitä paikkoja ensinnäkin siitä syystä, että talossa on ollut shoppailusta kiinnostuneita (yllättäen naispuolisia!) vieraita ja toiseksi siitä, että sain Emilian suomalaisen luokkakaverin äidiltä erinomaisen listan erilaisista markkinoista ja pakkohan ne on ollut katsastaa läpi. Ja kyllähän me muutaman päivän pitelimme ihan sadetta kotosalla ja, ja, ja...

Tänään suuntasimme Jennan kanssa tässä ihan lähellä sijaitsevalle "Outlet-ostarille". Tämähän oli ihan kuin Jenkeissä tai missä tahansa muualla. Oli varsin virkistävää poiketa ihan tavallisiin kauppoihin, joissa hinta lukee lapussa eikä kukaan ryntää kimppuusi kauppaamaan vielä yhtä laukkua tai huivia, eikä myöskään tarvitse väitellä siitä onko se cashmiria vai ei.

Tämä paikka meidän olisi pitänyt löytää äitini täällä ollessa! Tai sitten ei...

Koska meillä on Jennan kanssa välissämme n. 20 vuoden sukupolvien välinen kuilu, totesimme viisaimmaksi jakaantua omille teillemme ja sovimme treffit parin tunnin päähän. Eihän se näin isolla alueella tuntunut riittävän oikein kummallekaan.

Meillä lapset tarvitsisivat ihan oikeasti hieman vaatteita. Koulupukujen kanssa todellisuus hämärtyy ja iskee vasten naamaa aina lauantaisin, kun pitäisi pukea "siviilit" päälle ja kaikki on jäänyt pieneksi tai Eeron kohdalla vähintään kulunut puhki polvista. Suomesta tuodut kuori- ja toppatakit alkavat olla kohta ajankohtaisia, mutta Suomen synkkään talveen hankitut vaaleanpunaiset, turkoosit ja pinkit tuntuvat jotenkin riitelevän konservatiivisten koulupukujen kanssa. Ne suorastaan huutavat seuraksensa tummaa villakangasta. Tänä vuonna koulupukukauppaan ei kuulemma tule talvitakkeja, vaan kaikki saavat käyttää omiaan. Talvitakkeja en tällä reissulla löytänyt, taidanpa kääntyä noiden villakangasjuttujen kanssa Lujiabang Lu:n puoleen.


Parhaat alennukset bongasin ainakin omasta mielestäni Ralph Laurenilta, UGG:lta  ja GAP Outletista.

Lastenvaatteisiin keskittynyt kompleksi oli jotenkin kovin kiinalaiseen makuun tehty, enkä sieltä löytänyt oikein mitään. Tosin on myös pakko todeta, että tytöt ovat jo kasvaneet ulos varsinaisista lastenvaatekaupoista - haikeaa! Onneksi minulla on siskontyttönä aito prinsessa ja hänelle löysinkin jo varastoon synttärilahjan kesälle. Omille tytöille löytyi samasta kaupasta varmaan vähemmän riemunkiljahduksia herättävät pehmeät paketit joulupukin säkkiin. Emilian vaatevajetta paikkasin farkuilla, kassalla mukava yllätys oli -50 % alennus. Jenna oli tahollaan löytänyt Conversen ja Vansin liikkeet. Niihin täytynee suunnistaa lasten kanssa - kenkien ostaminen ilman sovitusta on nykyisin mahdotonta!

Lopulta koulupukuihin sopivat kuoritakit (vai mitä välikausitakkeja nämä nyt ovatkaan) löytyivät sopuhintaan Decathlonista! Fiinimmät versiot saavat odottaa teettämistä.

Shanghai Outlets Brand Direct Sale Plaza:
2888 Huqingping Road (5555 Jiasong Road).
(Ilmeisesti copy-paste menetelmällä laitettu kiinankielinen kirjoitus sekoittaa tämän postauksen asettelun, kokeilen nyt jättää sen pois, josko teksti näkyisi!)