torstai 21. marraskuuta 2013

Markkinoilla

Tämä syksy tuntuu etenevän kuin pikajuna! Lasten koulu on työllistänyt lisääntyvien läksyjen muodossa ja kaikki vapaa-aikaan liittyvä säätäminen ja vapaaehtoishommat varmistavat, ettei luppoaikaa juuri jää. Hassua, että stressaan tällä hetkellä eniten kahdesta teettämisen tarpeessa olevasta puvusta. Molemmissa pitäisi olla ehkä vähän bling-blingiä, sifonkia tai pitsiä ja jonkinlainen idea. Toisen helma on minimaalinen, toisen pitkä. Ongelmana on ehtiä niihin paikkoihin, joissa nämä saa teetettyä tarpeeksi ajoissa ennen h-hetkeä!

Kyseessä ovat iltapuku itselleni 7.12. Itsenäisyyspäivän juhlaan, toinen Emilian luistelupuku 8.12. pidettäviin kisoihin. Kyllä, huomaattehan peräkkäiset päivämäärät ja vähänkään jäähallitouhua tuntevat tietävät, että kisat ynnä muut turnaukset alkavat aina kukonlaulun aikaan. Se siitä kuohuvan nauttimisesta...

Huomenna siis pakosti ohjelmassa Lujiabang Lu:n räätälimarkkinat, joista on haussa yhtä ja toista myös vierailevalle tähdelle, äidilleni. Mutta myös sen oman  puvun alulle saattaminen, viimeinkin.

Sen toisen puvun teettämisestä tämän postauksen lopussa.

Tänään kävimme viimein  Shanghain "kiinalaisilla" kashmir-markkinoilla. Myös Taikang Lu nro 44 ja 392 Wukang Lu (near Tai'an lu) tarjoavat kashmiria.

Oma osallistumiseni rajoittui lievästi sanottuna hang around -osastolle. Syy tässä:


Typeryyksissäni ryntäsin maanantaina Emilian kanssa luistelemaan lähdettäessä taksista hakemaan takkia, juosten tottakai. Muutama askel ja naks, pohkeessa tuntui aika ilkeä muljahdus. Vanhan ei kannattaisi! Mutta olihan se lähdettävä ja niin mentiin, klenkaten. Aamulla oli pakko hakeutua hoitoon, tuloksena nämä kivat kepit, mallia ensimmäinen maailmansota, sekä vahvaa kipulääkettä. Onneksi kuuliaisesti suoritettu 1,5 vrk lepo tuntui edes hiukan tepsivän ja käveleminen alkoi jo sujua. Kapinallisena lähdin tietenkin heti liikkeelle.

Ja päädyimme siis näille kashmir markkinoille.

Andy meille tämän kertoi. Olimme edellisellä vierailuilla etsiskelleet lankaa, joten Andyn vaimo oli kehottanut viemään ne nyt sitten näille markkinoille. Olin kuvitellut kashmir-markkinat eräänlaiseksi huivitoriksi, jossa turistihinnoista tingitään sitten se vähintään 50 %. 

Ensin vaikuttikin vähän siltä, että lankoja ne täällä lähinnä myyvät....Ja jotain paitoja sen lisäksi... Ärsytti klenkata kipeän jalan kanssa (tietenkään en ottanut keppejä mukaan...) turhan takia.Kunnes Andy saapui pelastamaan meidät ja vahvistamaan käsityksemme siitä, mistä on kysymys eli räätälimarkkinat kashmirlangasta: valitse malli, valitse laatu ja tee se mittojen mukaan.

Mallikappaleet olivat toki kovin kiinalaisia.Hmmm...Mr. Huppari, kannataisko tarkistaa onkohan luvat ihan kunnossa???Melkein Armaniakin olisi saanut ihan valmiina.Kun hieman ympärilleni siinä lähes paikallaan pyöriessäni pällistelin ja vähän kuulostelin hintoja Andyn avustuksella, päädyin kuitenkin teettämään yhden villatakin. Hieman pidempi villatakki, valittuna parhaasta mahdollisesta langasta, mittojen mukaan teetettynä, maksoi RMB 550 (= n. 67 €). Medium quality olisi irronnut hintaan 320 RMB (=n. 42 €). Sekin oli ihan mainio. Ainakin mallikappaleen premium quality tuntui ihanan pehmeältä ja laskeutuvalta. Saapi nähdä.

Lisäksi ostin pitkän huivin, joka on todella pehmeä ja kevyt ja maksoin RMB 190 ja se oli viimeiseen asti tingitty hinta valmiista huivista.

Kysyin illalla näistä markkinoista täällä yli viisi vuotta asuneelta Emilian  luitelukaverin äidiltä  (joka tuntuu tietävän ihan kaikeasta ihan kaiken) ja hänen mukaansa tämä on se paras paikka, vähintään puolet turistipaikkoja halvempi ja lisäksi paljon laadukkaampaa tavaraa myyvä paikka, jossa haluamansa mallin saa teetettyä halvalla. Mutta hänenkin mukaansa kovin kiinalainen. Kannattaa siis ottaa oma malli mukaan. Tinkiä voi vähän, mutta hinnat ovat yleensä aika kohdallaan jo valmiiksi. Meidän kiinalainen kuskimme, joka on haka hakemaan parasta hintaa sai tingittyä hinnoista n. 10-30 RMB eli ei paljon mitään.

Nappeja, neulomistarvikkeita sekä ihan muutakin lankaa kuin kashmiria löytyy joka lähtöön!


  


Paikka on todella outo, keskellä rakenustarvikemarkkinoita :)  Mutta sieltä se löytyy!


Hong Du Building materials market No. 2314-2316 & 2413-2415, 
Hong Mei south road Yin du road 1268, 
Min hang, Shanghai.Piipahdimme myös pikaisilla täsmäostoksilla kukkamarkkinoilla tulevia synttärikutsuja varten. Täällä on jo täysi joulu päällä. Koskahan Carrefourissa alkaa soida repeatina kilisee, kilisee kulkuset...Näitä aikoja varmasti. Vaikka kiinalaiset eivät edes juhli joulua sen kummemmin.


Tämä vitialkoinen, kristalleilla ja ihan kirkkailla led-valoilla koristettu puu, joka tässä kuvassa näyttää ihan todella järkyttävän psykolta, on unelmani. Saisikohan tällaisen roudattua Suomeen?

Tämä ihanien puiden kauppa on muutenkin lempikauppani (joulutavaroissa) täällä kukkamarkkinoilla. Kaiken vilkkuvan ja välkkyvän ja värikylläisen joukossa simppeliä valkoista ja muuten vaan nättiä!
Huomenna testaame balettitarvikekaupan (myös muita tanssi- ja voimistelutarvikkeita) ja laitamme aluille Emilian uuden kisapuvun! Raporttia ehkä myöhemmin...