lauantai 27. syyskuuta 2014

Huomenna Huangshan

Päätimme lähteä hieman ex-tempore reissuun vuorille! Seuraava viikko on lomaa koulusta ja myös kiinalainen kansallinen lomaviikko.

Olimme juuri muuttaneet Kiinaan, kun sain käteeni Shanghain Suomi-koulun julkaiseman Shanghailu -lehden numeron, jossa oli reissutarina suomalaisen perheen matkasta Anhuinin maakunnassa sijaitsevalle Huangshanin vuoristoalueelle, joka tuntee myös nimen Yellow Mountain.


Nuo sumuiset kuvat vuorilta vaan jotenkin kolahtivat. Tästä tuli itselleni yksi sellainen paikka Kiinassa, jossa haluaisin käydä! Huomenna siis suuntana Huangshan ja vuoristo.

Uhmaamme kiinalaista kansallista lomaa ja ruuhkaa. Olen myös hyvin skeptinen sen suhteen, että varaamassani Huangshan Resort & Spa -hotellissa oli tällä kiihkeällä lomakaudella vielä keskiviikkona kaksi Deluxe Twin -huonetta jäljellä. Tripadvisor jakoi hyvin vahvasti mielipiteet, mutta toisaalta: tämä ei ole se kohde, jossa ollaan hotellilla, täällä mennään ylös vuorille! Ehkä tämä on myös mainio paikka asennekasvattaa lapsista reppureissaajia. Naurattaa vieläkin kaverin juttu: sanapelissä "mitä tulee mieleen näistä kahdesta sanasta yhdessä", Eeron kaverin mielleyhtymä sanoista painajainen ja loma = Lentokenttähotelli. Nämä ovat täysin poispilattuja!

Säät eivät aio ennusteiden mukaan suosia meitä, silti aion kiivetä sinne vuorelle.


Lapset olivat aivan järkyttyneitä ostamastani sadeviitasta, näitä käyttää Kiinassa kaikki! Myös Omppu on näköjään hieman tyrmistynyt. Hah, hikoilkoot Polarn o Pyret hengittävissä ja kosteussuojatuissa takeissaan + 30 asteen lämmössä kaatosateessa, kun minä menen ja kiipeän ilmavassa viitassani! Tai sitten ei. Parasta on saada teinit järkyttymään: "Siis aiotko sä oikeeeeeestiiiii laittaa ton päälle????" "Mun kaverit kuolee nauruuuuun!!!".

Se nähdään sitten ;) Ihanaa olla nolo äiti! Huomenna edessä n. 6 h autossa istumista, toivotaan ettei vastassa ole mikään aivan kamala homekolo, vaan edes suhtkoht mukava majapaikka! Siitä sitten ylöspäin.