maanantai 29. lokakuuta 2012

Design Colours Life

Ehdin viimein tänään MoCa:ssa käydessäni sananmukaisesti juosta läpi näyttelyn, jonka ympärille Radical Design Week tavallaan rakentuu.

Design Colours Life - Contemporary Finnish Design and Marimekko exhibition on suomalaisen designin näyttely Shanghain Modernin taiteen museossa (MoCa). Sen ideana on paitsi esitellä suomalaista designia, myös osoittaa se, kuinka suomalainen design on suunniteltu ihmisten käytettäväksi, ei vain ihailtavaksi. "Design is for life".

Räpsin "juostessani" kuvia puhelimella. Joko olen siinä tilassa kotiseutukaipuuta, että kyynel kihoaa silmäkulmaan nähdessäni kiinalaisen teinin Lumia kourassa, tai sitten näyttelyssä on oikeasti onnistuttu luomaan sellainen kylmät väreet herättävä suomalainen tunnelma.


Isot, läpikuultavat kuvasuurennokset muotoilijoista kesäisessä Suomessa purjehtimassa, saunomassa, pyöräilemässä ja rapuja syömässä yllään ja ympärillään suomalaista designia, erottavat tiloja toisistaan.  Esineet on koottu väljästi ja pelkistetysti asetelmiksi tai yksittäin.


Marimekko-kuosiset säkkituolit MoCa:n ulkopuolella asettuvat kuin nenä päähän kiinalaiseen ympäristöön, jossa tapana on ottaa torkut aina kun tilaisuus sallii, nytkin tilaisuudesta on ottanut vaarin yksi kiinalainen.

Tähän näyttelyyn käyn tutustumassa ajan kanssa, kunhan hässäkkä tästä asettuu.

Avoinna: 27.10.-7.12.2012
Liput: 30 RMB

Museum of Contemporary Art  (MoCa)
People's Park, 231 Nanjing West Road, Shanghai, 200003, China
上海当代艺术馆 
上海南京西路231
人民公园 7号出口