keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Viisumihakemuksia ja viherhommia

Siinäpä meidän puuhat parina viimeisenä päivänä. Kun omistaa talon jonka ympärillä on enemmän kuin pari koivua, ei syksy kuulu varsinaisesti suosikkivuodenaikoihin. Haravointi ja kaikki muu paikkojen putsaaminen lehdistä on aika työläs urakka. Tänä vuonna lehtien pudotessa me olemme ihan muissa maisemissa. Tämä asia hieman hirvittää, vaikka talon huolto onkin järjestetty. Osittain siksikin olemme yrittäneet tehdä muita pihatöitä pois alta. Ostin itselleni ihanan uuden koneen, pensasleikkurin. Puskaa on mennyt matalaksi metsurin elkein.

Siistinä sisätyönä olemme täyttäneet viisumihakemuksia käsi kipeänä. Oletko käynyt Kiinassa viimeisen 12 kuukauden aikana? Missä ja miksi? Oletko käynyt muissa maissa viimeisen 12 kuukauden aikana? Missä ja miksi? Onko sinulla mielenterveysongelmia? No pikkuhiljaa alkaa kyllä olla...

Olemme viisumien kanssa myöhässä. Se johtuu terveystarkastuksesta joka odottaa työterveyshuollon avautumista elokuun alussa. Pieni mutka matkassa on myös se, että esikoisemme tarvitsee passinsa takaisin kymmeneksi päiväksi ulkomaan leirin vuoksi tässä välissä. Juhlallinen ja huolella leimattu kutsu saapui DHL:llä viime viikolla, lentoliput saimme varattua ja passit sekä viisumipaperit ovat lähteneet konsulaattiin eilen. Toivotaan siis suopeutta ja nopeutta viranomaisilta.