perjantai 8. maaliskuuta 2013

Vanhat vesikaupungit kotikulmilla

Lähes kaksi viikkoa on vierähtänyt vieraiden kanssa kulkiessa ja tuntuu, ettei muka mitään olla ehditty nähdä. Ja silti olemme tehneet ihan hurjasti asioita. Täällä hieman turtuu kaikkeen. Onneksi molemmat "mummelit" (=äitini ja kummitätini) ovat käyneet Shanghaissa aikaisemminkin, eli perusteet on voitu ohittaa helposti.

Tällä viikolla olemme suunnanneet jo kahdesti "vesikaupunkeihin", jotka molemmat sijaitsevat ihan tässä meidän lähellä.

Ensin suuntasimme Qibao -vanhaan kaupunkiin. 

Etsimme hieman ex-tempore neulomislankaa pipon virkkaamista varten ja kuskimme Andy lupasi selvittää mistä sellaista saa. Itse en virkkaa, neulo, kudo enkä ompele, joten tietämykseni aiheesta oli pyöreä nolla. Andyn vaimo osasi ohjata meidät tähän ensimmäiseen vesikaupunkiin täsmäostoksille ja myös nähtävyyksiä katselemaan. Saimme reissulta siis paljon muutakin kuin lankaa, joka on jo kummitätini taitavissa käsissä realisoitunut pipoksi!Andy on myös kaikenaikaa hieman huolissaan siitä, etten osta mitään hömppää ylihintaan ja neuvoo tinkimään. Niinpä hän lähti auton parkkeerattuaan oppaaksemme Qibaon kujille. Täällä ei juuri "länkkäreitä" näkynyt, mutta kiinalaisia oli sitäkin tiheämmin. Andy korosti, että jos haluatte ostaa matkamuistoja, täältä niitä saa halvalla ja todellakin kiinalaisia pussukoita yms. sälää sai todella halvalla.Qibao town: Metron linja 9, pysäkki Qibao

Tämä oli tietenkin vasta verryttelyä! Seuraavana päivänä suuntasimme  hieman kauemmas, Zhujiajiao -kaupunkiin, Shanghain Venetsiaan. Sinne on meiltä n. 40 minutin ajomatka. Koska jo Qibaossa oli vettä , siltoja, kanaaleja, paljon ihmisiä ja myytävää, emme oikein odottaneet vielä paljon, paljon ihanampaa paikkaa!


Shanghaihin saapui kevät tällä viikolla, lämpötila on kivunnut 20 asteen paikkeille. Puihin ilmestyivät silmut ja T-paita oli tarpeeksi aurinkoisilla osuuksila!


Mieli teki vesille...


Ja vesille päädyimme! Oma veneemme soutaja.En vaan usko, että jossain Suomenlinnassa voisi kuivatella täkkejä ja alusvaatteita kaiken kansan nähtävillä :).
Mummelit halusivat maistaa paikallista ja niinpä sianpotka päätyi mukaamme!
Ja se maistui ihan joulukinkulle!