torstai 15. marraskuuta 2012

Kävelykierroksella

Tänään meillä oli tarkoitus osallistua Shanghain Suomalaisten järjestämälle kävelykierrokselle vanhoissa juutalaiskortteleissa.

Kokeneena shanghailaisena lähdin itsevarmasti johdattamaan seuruettani ensin taksilla, sitten metrolla kera vaihdon kohti sovittua tapaamispaikkaa. Olimme jo lähtiessä vähän myöhässä aikataulusta ja ensimmäinen virhe oli yrittää oikaista ja kulkea alkumatkaa hieman taksilla ja vaihtaa metroon muutaman pysäkin lähempänä keskustaa (joudumme joka tapauksessa kulkemaan taksilla lähimmällekin metropysäkille). Tästä ei aiheutunut ajan- eikä rahansäästöä :)

Olimme vielä suunnilleen aikataulussa ensimmäisen metroetapin jälkeen vaihtaessamme linjaa. Katselin tyytväisenä kelloa, ehtisimme juuri ja juuri ajoissa. Kunnes rupesin tutustumaan ohi vilahtaviin asemiin hieman tarkemmin - ei kuulostanut siltä mitä metrokartassani luki. Jep, olimme hypänneet asemalla väärään junaan, joka tietyllä asemalla lähtikin idän sijasta pohjoiseen. Huomatessamme mokani, takaisin paluuseen, oikeaan linjaan vaihtamiseen ja loppumatkan tekemiseen kuluisi vähintään 20 minuuttia. 

Onneksi korttipakastani löytyi yhteyshenkilön puhelinnumero ja sain viestin myöhästymisestämme menemään. Ei nolottanut ihan niin paljon!

Päätimme kuitenkin jo kulmille ehdittyämme jatkaa taksilla oikeaan paikkaan ja tutustua kortteleihin omin päin. Se kannatti, vaikka jäimmekin opastuksesta paitsi!


Näissä maisemissa peilipintaiset pilvenpiirtäjät unohtuvat ja huomaa pysähtyvänsä katselemaan ihan arkisia yksityiskohtia.

Pienille sivukujille ei kehtaa edes poiketa, se tuntuu vähän siltä kuin astuisi jonkun olohuoneeseen kutsumatta. Kadulla on yhdistetty kuivaushuone ja keittiö, usein myös hyötypuutarha ja autotalli:)Kaduilla on kaupan kaikenlaista tuikitärkeää riisistä vaatteiden kautta ihastuttaviin lattialuuttuihin. Myös erilaisia tuoreita elintarvikkeita on tietenkin tarjolla, kuten kaikkialla tässä(kin) kaupungissa.Kalaa saa varmasti edulliseen päivän hintaan ihan laatikosta kadulta. katkeamaton kylmäketju ei ole niin nuukaa...

 

 Myös lihapuolella löytyy tarjontaa!

Paikallisessa kauppahallissa vierailu oli myös ihan omanlaisensa kokemus - eikö jokaiseen kunnon turistimatkaan sisälly vierailu paikallisella torilla tai kauppahallilla?


 Lihapuolella voi valita valmiiksi paloitellun...


Tai halutessaan valita parasta ennen -päiväyksen sijoittumaan vasta tuleville viikoille...


 Pyykkipäivä hoituu kadulla siinä kuin muutkin askareet.


Myös parturikäynnin voi hoitaa kalliin salongin sijaan kätevästi kadulla!

 
Kotieläimet pitävät tarvittaessa seuraa (kunnes päätyvät pataan).

 

Katukeittiöitä on joka kulmassa ja myös sillä välillä, nämä vohvelin tapaiset kääryleet vaikuttivat kerrassaan houkuttelevilta!


Puolimatkassa törmäsimme vastaan kävelevään kierrosporukkaan, mutta siinä vaiheessa jatkoimme kuitenkin matkaa omin päin. Kävelimme lopulta joen rantaan saakka ja vastarannan jättimäiset, modernit  ja kiiltävät pilvenpiirtäjät loivat hauskan kontrastin hetkeä aikaisemmin kokemallemme.

Mukava päivä kaikenkaikkiaan!