torstai 6. joulukuuta 2012

Oi maamme Suomi

Olin lupautunut kertomaan Eeron luokalle Suomesta! He tekevät Unit of Inquiry -tehtävänä tutkielmia eri maista (omaa kotimaata ei saanut valita). Eero tekee tehtävän Ruotsista. Vapaaehtoiset vanhemmat pyydettiin kertomaan omista kotimaistaan lapsille.

Minun vuoroni oli tänään. Ihan sattumalta tajusin yhteyden Itsenäisyyspäivään eilen. Niinpä esittelin ylpeänä myös Saulin ja Jennin kuvan ja kerroin heidän pitävän tänään isot juhlat. Joku äiti oli kuulemma tuonut muffinsseja koululle "for Finland". Minulla on siihen vielä matkaa!

Ihan yllätyksekseni Ella oli tehnyt minulle upean pohjatyön ja kasannut PowerPoint -esitykseen n. 10 diaa kaikista mahdollisista aiheista Angry Birdsista kansalliseläin Karhuun kuvien kera ollessani Emilian kanssa luisteluharkoissa.  En meinannut uskoa todeksi hienoa esitystä joka minua odotti!

Olimme melko kiireessä etsineet muutamia kuvia Suomesta ihan omista arkistoistamme ja täydensimme niitä sitten netin kuvista. Omia kuvia selatessa tuli taas jonkinlainen koti-ikävä!

Talven me tulemme menettämään täysin ja hiihtoloma Kolilla tai paremman puutteessa edes Keski-Suomessa on ollut tärkeä. Osaammekohan hiihtää täältä palatessamme?Kuvat vuodelta 2011, Koli
Eeron luokka on tietenkin varsin kansainvälinen, oppilaita on ainakin Saksasta, Hollannista, Italiasta, Ruotsista, Kiinasta (Hong Kong), Malesiasta ja muistaakseni Japanista.

Monille suomalainen talvi oli aivan ihmeellinen kokemus: Vesi siis jäätyy välillä ja silti siinä voi uida taas kesällä, onko se jäätävän kylmää? Onko järvissä suolaista vettä vai makeaa? Voiko järvistä kalastaa? Voiko uidessa sukeltaa? Miltä lumi tuntuu? Voiko tosi kylmällä lumella kävellä?

Lämpötilojen vaihtelu vuodenaikojen välillä olikin todella suuri ihmetysten ja myös kysymysten aihe tänään! How can you go out in such a cold weather? Niinpä. Myös kuva lumiaurasta oli aika eksoottinen monelle!

Kesästä kerroimme Suomen olevan tuhansien järvien maa (yllätys!!!), mutta meren rannalla varttuneena korostin myös suurta rakkauttani, Saaristomerta sekä Länsirannikon saaristoa!

Strömma, Perniö/Kemiö, 2011

Koli, Pielinen, 2011

Koli, Pielinen, 2011

Koli, Räsävaara, 2011

Koli, Pielinen/mökkiranta, 2011

Ehkä nämä vuodenaikojen vaihtelut sekä läheiset ja tärkeät paikat nostivat taas sellaisen patrioottisen fiiliksen mieleen! Hei, meillä saa poimia puolukoita metsästä niin paljon kuin jaksaa, maksutta ja 15 kpl 7-vuotiaita katsoo sinua kuin olisit UFO :)

Nauttikaamme siis kaikki Suomesta ja suomalaisuudesta, missä ikinä olemmekin! 

Hyvää Itsenäisyyspäivää!