lauantai 10. marraskuuta 2012

Shanghai History Museum

Pari päivää on ollut aika sateinen sää ja lapsilla sopivasti lomaa koulusta vanhempien tapaamisten takia.  Perjantaiksi olimme suunnitelleet retken Pudongiin, Oriental Pearl Toweriin, mutta pilvisellä säällä torniin ei ole mitään järkeä nousta. Tornin juurella sijaitsee onneksi myös ehkä Shanghain  mielenkiintoisin museo lasten näkökulmasta: Shanghai History Museum. Onnistuin edellisellä käynnillämme raahaamaan koko ennakkoluuloisen köörin tähän museoon ja kaikki tykkäsivät, mutta selvästi jotain oli jäänyt hampaankoloon, koska valinnan mahdollisuutena olivat museo ja Shanghain meriakvaario (jossa olemme myös jo kerran vierailleet). Suuntasimme siis museoon.

Sisäänpääsymaksu ei hartioita halkaise: 2 aikuista ja 3 lasta yhteensä 122 RMB (n. 15 €). Museossa on esitelty eri aikakaudet ja vaiheet miljöinä ja vahanukkeina luonnollisessa koossa.
Kangaskauppaa


Ja kankaan valmistusta


Apteekki

ja elokuvausta


Opiumsodan ikävimpiä puolia - opiumhuoneet "tyttöineen" ja heidän palveluksineen


Teehuone


Nanjing Road silloin joskus


Musiikkiteatteria


Ja kun herrasväki tanssi...


 ...eli tavallinen kansa kurjuudessa luolamaisissa majoissaan.

Olin itse museossa toisen kerran ja mielestäni silti poimin jotakin uutta, kun vähemmän kiireellä kuljimme näyttelyn läpi. Eero oli käynyt täällä koulun kanssa ja olikin siis ryhmän asiantuntija ("kohta tulee paikka jossa myydään jätskiä").

Sitkeässä sateessa lounastimme tutusti McDonaldsissa ja suuntasimme ikkunaostoksille Super Brand Mallille ja viereiseen luxusostoskeskukseen. Siellä ei oikein kiinalaiseen tapaan uskalla valokuvata, koska useimmiten joku tulee kieltämään sen - piraattiteollisuus kopioi kaiken! Jos vielä joskus jostain ihmeellisestä syystä mieleeni juolahtaa ottaa Eero hieman kyllästyneessä tilassa mukaan sisälle Louis Vuitton -liikkeeseen, tulen harkitsemaan kahdesti. En osannut odottaa juuri tässä tilanteessa tällaista villiintymistä: "Laita sateenvarjo pois" tarkoitti: "miekkaile sateenvarjolla Star Wars tyyliin". "Älä koske" tarkoitti sitä, että jokaista artikkelia olisi pitänyt lääppäistä. Ja kun  hintalapussa lukee parhaimmillaan yli 8.000  €  ei moinen juuri huvita, vaan poistuimme aikalailla nopeasi takavasemmalle mummin ja tyttöjen jäädessä ihailemaan tarjontaa.

Muuten viikonloppu onkin kulunut rauhallisesti ja mukavasti melkein kotioloissa! Onneksi mummilla on päiviä edessä vielä melkein 2 viikkoa, joten ehdimme kulkea ympäriinsä!