perjantai 1. marraskuuta 2013

Vastaus haasteeseen

Hiljaiselon jälkeen alan näköjään postausautomaatiksi ;) Ei vaan, Sain Tuoksuvan orkidean maan Virvalta haasteen, joka kuuluu seuraavasti:
 
1. Kerro pari asiaa itsestäsi ja päiväsi kulusta. Liitä kuva.
2. Vastaa haastajan kysymyksiin, jos se tuntuu mukavalta.
3. Muuta haastetta mieleiseksesi.
4. Keksi kymmenen kysymystä tai vaikka enemmänkin jos haluat.
5. Haasta mukaan bloggareita, joiden blogeja luet

Paras vastata nyt heti tai homma taas jää!

Siis:

Olen tänään käynyt oppimassa kiinaa sekä raahannut mieheni Lujiabang Lulle uuden puvun hankkimista varten! Lisäksi olen ajatellut ja vähän kirjoittanutkin erään julkaisua vaille valmiin nettisivuston sisältöä. Toivottavasti saamme julkaistua huomenna!

Kuva? Ei mulla ole yhtään tästä päivästä :( Siispä ammennamme vanhoista:

Ajattelin tänään: Iltapuvun teettämistä itsenäisyyspäivän juhliin. Ei mitään näistä, mutta kuitenkin.


Tein tänään: Teetimme puvun + muutakin. Ei täällä, mutta kuitenkin.


Ja sitten ne kysymykset:

1. Elämäsi tähän asti hienoin kokemus
Tylsää, mutta pakko vastata totuudenmukaisesti. Lasten syntymät ja ensihetket heidän kanssaan. Yksinkertaisesti elämän suurin ihme!

2. Millaisia blogeja luet
Valmistellessamme muuttoa tänne, yritin kovasti etsiä Kiina-bolgeja ja löysinkin, mutta en sellaista josta itse olisin saanut konkreettista hyötyä. Niinpä perustin oman :)

Kiinablogeista jäin koukkuun mahtavaan Vilijonkka ja tyttäret -blogiin, joka on edelleen yksi parhaita tietämiäni blogeja.  Mian kanssa meistä tuli vähän kuin blogikaksoset, kun ihan samaan aikaan tänne muutimme. Kun vielä muutenkin synkkasi, niin blogin kautta löytyi ihan oikea ystävä.

Muuten luen muitakin Kiina/Shanghai -blogeja sekä sisustusblogeja satunnaisesti. Kaunis Pieni Elämä -blogi kuuluu satunnaisesti luettavien listalle, koska se on Kaunis (vaikka en ihan samaa sisustusmakua omistakaan) ja hän osaa jotain, mitä minä en todellakaan osaa - käsitöitä! Myös Valkoista Harmajaa seuraan satunnaisesti.

Muoti- ja lifestyleblogit eivät säväytä yhtään, en tajua "päivä asu" ja merkkilaukku-postauksia, enkä voisi itse kuvitella koskaan tekeväni sellaista :). Tähän hyvän poikkeuksen tekee Kaitaliina, jonka blogista löytyy myös paaaljon kaikkea muuta kivaa Shanghaista ja Kaitaliinan avulla löysin Lucyn Lujiabang Lulta!

3. Kesän 2013 kaunein muisto
Helppo! Se hetki kun saavuimme juhannuksen aatonaattona mökillemme! Vaikka merituuli oli armottoman kylmä, se valo ja kaikki muistot. En tiedä perempaa paikkaa maailmassa!

4. Paras lapsuusajan muistosi?
Liittyy ilman muuta edellä mainittuun paikkaan. Mummi ja vaari pakkasivat tavarat ja he muuttivat koko kesäksi mökille ja minä ja siskoni suureksi osaksi aikaa heidän mukanaan. Muistan ajoreitin jokaisen mutkan edelleen, vaikka tie on oikaistu varmaan kymmenen kertaa sen jälkeen. Muistan valon, tuoksut, havunneulaset jalkapohjissa. Muistan ihmiset ja sen, miltä tuntui ihan sikakylmä merivesi jalkapohjissa ;) Miltä tuoksuu sauna ja miltä maistuu vasta lähteestä nostettu jääkylmä vesi. Parasta!

5. Mitä harrastat?
Opettelen epätoivoisesti kiinaa oppimatta juuri mitään. Nyt poden taas maanista juoksuvaihetta, joka kyllä pikkuhiljaa varmasti hiipuu. En voi nukahtaa lukematta kirjaa. Harrastin joskus voimistelua kovastikin, joten penkkiurheilen sitä edelleen. Samoin harrastan lasten harrastamista =)

6. Suurin toteutumaton haaveesi?
Meren rannalla kasvaneena olisin aina halunnut oppia purjehtimaan. Vaikka haave olisi mahdollista toteuttaa, tajuan sekä omakotitalon että puolikkaan kesämökin omistajana ja kolmen harrastavan lapsen äitinä ajankäytön realiteetin: en vaan ehdi.

7. Lemppari ravintolasi Shanghaissa
Niin vaikea. Mutta nimeän viimeisimmän käynnin mukaan: Table no. 1

8. Minkä kirjan olet lukenut viimeksi?
Kjell Westö: Missä kuljimme kerran. Luin tämän todellakin vasta nyt!

Edellinen säväyttävä oli Villijoutsenet, kolmen kiinattaren tarina.

Iltalukemisena ahmin dekkareita, rakastan herroja Wallander sekä Morse.

9. Mihin maahan matkustaisit, jos sinulla olisi mahdollisuus matkustaa minne haluat? 
Kiertäisin puoli vuotta Australiaa, mieluiten hiihtopummina (toinen toteutumaton haave nuoruudesta) ja kai sitten toinen puolikas surffisälän myyjänä tms. Edellinen kolme viikkoa häämatkalla ikuisuus sitten ei vaan ollut tarpeeksi, ei ollenkaan!

10. Mitä erilaista tulet tekemään tällä viikolla?
Meille saapuu mieleinen vieras, eli äitini. Varmasti tehdään taas kaikkea kivaa!

11. Minkä elokuvan/teatteriesityksen olet katsonut viimeksi?
Apua! Täällä en yhtään mitään. Haluaisin nähdä Selänne -leffan. Ostamme täällä kauheasti DVD-elokuvia. Viimeksi katsoimme lasten kanssa baletti-dokumentin, mutta koska tämä kuulostaa hienolta, niin tunnustan että katsoimme joukolla myös elokuvan Speed (Keanu Reeves vaan toimii...)

12. Paras tapa viettää viikonloppua?
Olla vaan ja käydä ulkona syömässä! Nyt kun bestikset asuvat myös täällä, niin yhteiset viikonloput on olleet kivoja! Lapset ja aikuiset viihtyy.

13. Unelmiesi asuinpaikka?
Hassua, tätä kysyi myös Emilia juuri eilen. Silloin vastasin että Manhattan kaiken ytimessä. Mutta en ole kyllä varma olisiko se niin ihan oikeasti :)

Haastan mukaan shanghailaiset:

Inspiroiva Kaitaliina
Naapuri ja ystävä Kippis iso Kiina 
sekä tämän syksyn tulokkaamme Shanghai Lily

Kirjaviikko ja Halloween

Tällä viikolla olen taas päässyt kaiken muun ohella näyttämään loistavia käsityötaitojani!

WISS-koulu hämmensi totutusti soppaa ja sotki halloweenin ja kirjaviikon asuparaatin yhteen. Kirjaviikon paraatin ideana on, että oppilaat valitsevat jonkin kirjan hahmon ja pukeutuvat siksi. Viime vuonna meiltä lähti paraatiin Tatu (tai Patu), Dork Diaryn päähenkilö Nikki sekä Emilian päiväkirjojen Emilia.

Ensin koulun info kuului, että asun ja kirjan tulee liittyä halloweeniin. Meillä kaivettiin Harry Potterit, Kummallisuuksien käsikirjat ja Majatalon kummitukset esiin ja mietittiin, että ehtisikö Suomi-koulun kirjastosta saada jotain kammottavaa luettavaa. Sitten kerrottiin että kirja on tärkeä, ei tarvitse liittyä halloweeniin mitenkään. No, tämä helpotti urakkaa hieman.

Ellan luokka päätti olla Itse Ilkimys-elokuvan (ilmeisesti myös kirja?) keltaisia örkkejä. Tämä helpotti urakkaa ja paljon.
 Huomattava yhdennäköisyys?
Asuun tarvittiin vain keltainen T-paita ja jostain saadut aurinkolasit, joista poistettiin linssit sekä keltaista kasvoväriä. Helppoa kuin heinänteko!

Eero oli päättänyt pukeutua Trick or Treat -kierrokselle luurangoksi. Sama asu kävi myös kirjaparaatiin, koska kirjana oli Mauri Kunnaksen Kummallisuuksien Käsikirja. Hyvä asu löytyikin compoundin kaupasta jo monta viikkoa aikaisemmin, mutta minä tietenkin tein Virheen ja Säästin. Ajattelin että ehtiihän tuon hankkia ja kukkamarkkinoiden halloween -kaupasta sen saa halvemmalla ja on enemmän kokovaihtoehtoja. Kiinassa pitää AINA ostaa heti jos jotain näkee ja sen haluaa. Myöhemmin et muista missä sen näit tai sitä ei enää ole. Meille kävi jälkimmäinen. Haalarimalliset luurankopuvut olivat menneet ja oli tyytyminen kaapuun, joka oli urpo ja ruma, kuten ilmekin kertoo.


Onneksi koulussa kävi ilmi, että suurimmalla osalla luurankokavereita oli sama kaapuversio.

Emilia mietti ja mietti hahmoa, mutta ei oikein keksinyt sitä sopivaa. Zombie-prinsessa oli jo päätetty halloweenasuksi, mutta siihen sopivaa kirjaa ei ollut.

Asia ratkesi yllättävällä tavalla. Emilian malesialaisen luistelukaverin Lysshan äiti kertoi koko tohotukselle naureskellessamme, että Lyssha haluaa olla joku ihmeen Fillyjonk ja hänellä ei ole hajuakaan kuka se on ja mistä kirjasta. Osasi kuitenkin kuvailla että punainen takki ja hiippalakki ja tiukka täti. No sehän on tietenkin Muumien Vilijonkka! Avuliaasti etsin saman tien kunnon tietopaketin Muumeista ja hahmoista.

Jos kerran malesialaisetkin ammentavat suomalaisesta lastenkirjallisuudesta niin totta hitossa mekin! Emiliahan on ihan itsestäänselvä Pikku Myy.

Mutta mistä asu päivän varoitusajalla? Suomessahan se olisi helppo nakki, mutta täällä ei Pikku Myyn mekkoja pyöri jaloissa. Onneksi kotoa löytyi kaksi kirkkaanpunaista T-paitaa. Niistä yhdistämällä saisi kyllä mekon. Tässä kohtaa tartun itse yleensä nitojaan, liimaan tai jeesusteippiin, hätätilassa hieman harsin. Mutta nyt kyllä tarvittiin ensinnäkin hieman kavennusta ja edes jossain määrin siisti pidennys. Onneksi Kiinassa palvelua saa ostettua ja se tehdään pyydettäessä heti eikä ensi viikolla! Kotikylämme räätäli ompeli Pikku Myylle oikein mukiinmenevän mekon tunnissa! Lisäsimme vain vaaleanpunaisen rusetin, mustat sukkikset ja saappaat.Nuttura oli  korkealla!Bussiin nousi tällä kertaa tavallista omituisempia otuksia.Itse paraatissa riitti noitia ja ninjoja


Pienet prinsessat ovat aina niin ihania!


Totto-ro-to-toro.  Totorokin oli ehtinyt mukaan!


International Dayn Koala osallistui myös paraatiin!


Opettajat ja muu henkilökunta olivat panostaneet asuihin! Myös rehtorit olivat mukana jutussa! Primary Schoolin rehtori Mr. Brunton


Sekä koko koulun johtaja, suuri persoonallisuus, Mr. Kline!


Koulupäivän jälkeen Pikku Myy ja Itse Ilkimys muuntautuivat pikavauhtia pelleksi 
ja Zombie-Prinsessaksi.


Uupunut luuranko lähti mielummin tennistunnille :)

Huomenna suuntaamme Suomi-koulun teemapäivään, jonka aiheena on Lappi.