torstai 29. marraskuuta 2012

Rakastumista

---- Ja taas oli puolet tekstistä ja kuvista pudonnut pois! Alan oikeasti epäillä salaliittoa - kun yritän laittaa kiinankielisiä osoitteita iskee sensuuri. Tässä siis hieman editoituna, kiinankielinen osoite poistettuna. Josko otsikko ja sisältö vastaisivat hieman paremmin toisiaan näin :). -----


Kirjoitan tämän postauksen oikeastaan siksi, että olen saanut  paljon kysymyksiä lemmikin hankkimisesta täällä Kiinassa.  En kirjoita siksi, että olisimme jotenkin kokeneita tässä asiassa, vaan täysin päinvastoin - olemme ihan noviiseja!

Kaikki alkoi harkitessamme tänne muuttoa ja esikoisemme valtavan eläinrakkauden vuotaessa ylitse. Lipsautimme, että ehkä koira voisi onnistua - jälkikäteen on pakko tunnustaa, että lupaus tuli tehtyä täysin vastoin tietämystä.  Oletin, ettei Kiinasta ikinä voisi hankkia minkäänlaista laillista eläintä edes "kesäkissaksi, saati vietäväksi kotiin. Olin väärässä.

Kirjoitin jo aiemmin, että tutustuimme suomalaiseen perheeseen tällä compoundilla ja Pablo koiraan, joka oli hankittu täältä hyvästä kennelistä. Suuntasimme siis sinne ja loput on kerrottu aikaisemmin. 

Ihana Omppumme sairastui kuitenkin jo alkumetreillä ja hänet hoidettiin kuntoon (takuuna) Kennelin eläinlääkärillä. Kaiken huolemme keskellä sain kuitenkin jopa varsin omituisen kommentin "yhteisöltämme", jonka mukaan kaikki täältä hankitut lemmikit ovat matoisia ja sairaita ja kaikki paperit väärennetyjä ja kokemusta oli kuolleista kissoista kuolleisiin marsuihin viikon päästä hankinnasta  ja toivotuksena vain meidän yksilömme olevan kyllin vahva selvitäkseen taudeista. Se ei ainakaan piristänyt mieltä. Ehkä siksikin haluan oikaista näemmä yleisiä käsityksiä.


Pablon emännän suosituksesta päädyimme siis Jialiang -kenneliin

Ensimmäisestä viimeisimpään asiointiin kaikki heidän kanssaan on sujunut moitteettomasti. Olemme ihan noviiseina saaneet erinomaista opastusta pienen pennun hoitoon ja kasvatukseen ja jopa liiankin varovaisia ohjeita mm. pennun pesemiseen. 

Ompun rokottamisesta on huolehdittu kennelin puolesta sairastumisen aiheuttaman poikkeusaikataulun jälkeen ja "väärennetyistä papereista" puheen ollen, voin sanoa paikalla olleena, että koiranpennullamme on rokote-sinetteineen ja muine todisteineen paremmin oikeaksi todistettu terveystausta kuin meillä suomalaisilla ihmisillä konsanaan. Pari viikoa sitten Omppu sai mikrosirun, joka on hänen henkilötunnuksensa tästä eteenpäin.

Alamme jo tässä vaiheessa valmistella Ompun viemistä Suomeen kesällä, joten eläinlääkärin ohjeen mukaan ohjelmassa on joulukuussa toinen Rabies -rokotus ja maaliskuussa verikoe maasta viemistä varten. Suunnitteilla on n. viikon loma Helmikuussa ja silloin Ompulle on pakko löytää paikka koirahotellista. Mieluiten deluxe-tasoa ;) Ero tulee olemaan todella vaikeaa!

Miten voikaan pieneen otukseen rakastua näin totaalisesti - ihan kuten lapsiin aikanaan!
Vielä kun saisimme tämän hölmöläisen kasvatettua tavoille! Kaikenlaista aloittelijan koheltamista on jo koettu, mm. yksi karkaaminem syömään naapurin pihasta koiran kakkaa sekä ensimmäisellä viikolla "katoaminen". Omppu oli jotenkin onnistunut lyllertämään yläkertaa, mutta ei uskaltanut tulla alakertaan ja oli poissa olessani tyytynyt kohtaloonsa ja mennyt nukkumaan Ellan huoneeseen hupparin kätköihin. Kotiin tullessani shokki oli melkoinen kun koiraa ei löytynyt mistään! Elin siinä uskossa ettei se osaa mennä yläkertaan, eli en älynnyt sieltä edes etsiä, vaan mittailin n. 5 cm rakoa lasioviemme välissä - olisiko se voinut jotenkin päästä tuosta ulos? No, löytyihän pikku-ukko lopulta, mutta ne 10 minuuttia kyllä jäivät mieleen!

Jialiang Kennel
1858 San Lu Rd, Pudong, Shanghai