keskiviikko 29. toukokuuta 2013

House Hunting, osa 2

Onpa ollut hankalaa saada tämä teksti julkaistua! Purin kaikki kuvat ja kirjoittelin salamana juttuja muistiin, jotta muistaisin vielä muutaman päivän päästä miltä mikäkin vaikutti ja mihin taloon mikäkin kuva kuuluu. Sitten väliin tuli kaikenlaista hässäkkää, ei pienimpänä se, että lähtöömme Suomeen on hieman reilut 2 viikkoa. Mihin tässä välissä katosi 3 kuukautta?

No mutta, tässäpä siis toisen talon metsästyksen tuloksia!

Tämä toinen kerta oli aivan kuin eri maailmasta ensimmäisen kanssa. Ensinnäkin välittäjä oli paljon ammattitaitoisempi ja kierroksella oli selkeä suunnitelma, eikä missään kohteessa syntynyt sellaista sähläystä kuin viimeksi lähes jokaisessa paikassa: "nyt mennään tänne. soittelua. eikun mennäänkin tänne". Ehkä pieni esiräyhäämiseni auttoi ja olimme valmiiksi pelottavia asiakkaita.

Lisäksi kohteet olivat lähes kaikki kohtuullisia, joukossa oli jopa pari melkein loistavaa. Lisäksi n. puolet olivat kalustamattomia, eli niihin olisi saanut valita (tietenkin ennakkoon neuvoteltavalla budjetilla) kalusteet.

Varoittelin autossa lapsia siitä, että vastassa voi olla oikeastaan aika kökköjä paikkoja, mutta pitää osata käyttäytyä sivistyneesti eikä pettymystä tai jopa ällötystä saa näyttää. Mutta siis tositoimiin!

Violet Villa / Gaojing lu

Ensimmäinen kohde olikin taattua avaustasoa, jota osasin odottaa. Lasten toteamus: "Täällä haisee ihan ylämökille" kertoi kaiken. Ylämökki on ikivanha ja rapistunut puutalo mökillämme ja sen katto vuotaa. Mökissä haisee sellaiselle kuin vanhoissa mökeissä usein haisee. Tämä oli kuitenkin uudehko talo. Ei luvannut hyvää, eikä kierrosta talossa tarvinnut kauheasti pitkittää.  Talo oli pimeä, kulunut ja likainen.


Pisuaari kotona? Ei nyt ehkä välttämättä kuitenkaan...


Tämä oli tuttu pelin avaus ;) Talo oli yksi listan kalleimpia ja ylivoimaisesti päivän kamalin.

Garden Inside / Gaojing lu


Seuraavaksi suuntasimme yleisilmeeltä aika vaatimattomalle alueelle saman kadun varrella. Täällä kävimme edelliselläkin kerralla, mutta se ei ollut jäänyt mitenkään mieleen ja kuvat löytyivätkin "hyltätyt" kansiosta.

Ensimmäinen talo täällä oli kuitenkin melko kiva! Ja ennenkaikkea siellä tuoksui puhtaalle. Se on täällä tärkeä kriteeri talonhankinnassa.

Keittiö oli siisti ja tilava.


Kylpyhuoneetkin olivat ihan nykyisen talomme tasoisia.Säilytystilaa löytyi ja nekin olivat siistissä kunnossa ja valoisia! Meillä on tällähetkellä ehkä maailman pimein ja synkin vaatehuone!


Talon erikoisuus oli hauska tatamihuone.


No, kaikki ei kuitenkaan ollut ihan niin hyvin kun tarkemmin tutkaili...


Kävimme tällä compoundilla myös toisessa talossa, siitä ei ole kuvia, koska perhe oli kotosalla ja se oli heidän omistamansa talo. Talo ei myöskään ollut meille oikein sopiva vaikka olikin ihan siisti.

Tämä alue sijaitsee loistopaikalla. Ihan vieressä on hyvä deli-kauppa May's Deli ja saman perheen omistama Lamesa ravintola. Itse alue on aika kauhtunut ja palveluja ei juuri löydy. Sisäuima-allas oli ihan kiva, mutta täällä ei ollut esim. kuntosalia ja klubitalossa (jos sitä voi sellaiseksi kutsua) oli järkyttävä tupakanhaju.


Forest Riviera / Gaojing Lu

Palatsi!

Tämä olisi meidän kotimme, elleivät ylläpitokustannukset valtavassa talossa hieman arveluttaisi. Vuokraisäntä itse saapui esittelemään taloa. 


 Talo oli vaalea ja juuri remontoitu.


Keittiö odotteli vielä koneita.

Parissa makuuhuoneessa oli hieman arveluttavat isot lasipinnat... se home, se home sekä eristyksen puute...
 


 Näköalat olivat mukavat, vähän kuin olisi ollut jossain kukkulalla.Alimmassa kerroksessa oli peilisali!


Talossa oli myös sauna, jonne vuokraisäntä lupasi kiukaan. Lauteiden virkaa toimitti puupenkki, mutta äkkiäkös tuonne lauteet nikkaroi!


Tämä talo oli siis neljässä kerroksessa. Ylimmässä oli master bedroom, keskimmäisessä aula ja kolme makuuhuonetta, sisääkäyntikerroksessa olohuone, ruokailutila ja keittiö, sekä yksi (vai olikohan kaksi) makuuhuonetta. Kellarissa oli sauna ja tuo pelisali. Piha oli kiva ja vuokraisäntä lupaili siihen verkkoaitaa ainakin osaan pihaa (koiralle) sekä aitaa pienelle purolle päin. Ja klubitalolle päästessämme minulta loppui puhelimesta akku, kiitos pojalleni, joka pelaili sillä.


Klubialue oli täällä oikeastaan täydellinen. Ei niin iso ja loistelias kuin Raquet Clubilla, mutta todella, todella hyvä. Ulko- ja sisäuima-altaat, kuntosali, tenniskenttä, squashia, ohjattuja liikuntatunteja jne.

Ja alueen sijainti edelleen aivan loistava, edellistä vastapätä.

Lakeside Villa / Huqingping lu

Saksalaisten ja ranskalaisten suosima alue ja miksi ei, koska ranskalais-saksalainen koulu on tässä ihan vieressä. Meillä oli tarjolla tällä kertaa asunto, kävimme katsomassa monta villaa n. vuosi sitten. Asunto, josta minulla ei ole kuvia, edellä mainitusta syystä, oli vaalea, moderni, hienosti varusteltu, kodinkoneet olivat laadukkaita. Kaunis. Vähän pieni, mutta oma "kakkoseni" tänään. 

Tämäkin oli kalustamaton.

Shanghai Racquet Club / Jinfeng Lu


 "Rakettiklubi" on nousemassa hyvin varteenotettavaksi vaihtoehdoksi. Siellä on hurjasti kavereita ja loistavat puitteet lapsille touhuta ja mennä. Myös näin aikuisen  näkökulmasta puitteet tuolla ovat ihan omaa luokkaansa.

Asunnot on (ilmeisesti) kaikki kalustettu suunnilleen samaan tapaan. Pohjaratkaisut vaihtelevat hieman. Näkemämme asunnot eivät ole olleet lähelläkään täydellisiä, mutta ne ovat kuitenkin siistejä ja hyvin varusteltuja.  Raketilla on vähän kuin asuisit poikkeuksellisen hyvin varustellussa huoneistohotellissa.

Sain tässä vaiheessa tyttöjen kameran ja siihen myös virtaa, mutta en osaa kuvata sillä, joten kuvat ovat kauhean pimeitä.


Täällä pääsisi myös jumppailemaan :)


Kuntosali on iso ja hieno. Uskaltaisikohan tuonne edes mennä sähläämään?
Ulkoallas on iso ja siinä on oma "hiekkaranta"

Alueella on kauppa, ravintola ja muita palveluja. Lisäksi ihan vieressä on kattavasti palveluja ruokakaupoista ravintoloihin ja kauneushoitoloihin.

Mutta, se mutta. Racquet Club on oikeastaan ihan väärään suuntaan siitä vinkkelistä mitä tarvitsisimme.

Paremman ja toimivamman talon ohessa haemme edes jotain lähipalveluja (kunnollinen kauppa, pari ravintolaa jne). Sekä Gaojing lu että Racquet Clubin alue täyttää tämän vaatimuksen mainiosti, eli kriteerin yksi kohdalla kaikki hyvin.

Toinen ja jokapäiväisen elämän kannalta isompi juttu on etäisyys keskustaan ja Pudongiin, jossa ainakin vielä toistaiseksi käymme monta kertaa viikossa. Siihen suuntaan Racquet Club on täysin väärässä suunnassa ja pidentäisi tuota matkaa 20-25 minuuttia Käsittääkseni myös matka keskustaan pitenisi jonkin verran, mutta tätä en ole vielä kysellyt liikennegurultani.

Gaojing lu ei toisi suurta muutosta asiaan,lyhentäisi matkaa ehkä 10-15 min.

Tästäpä syystä jatkamme ensi viikonloppuna kierrosta Gubein alueelle. Yan'an elevated road, joka on ensisijainen vaihtoehto meiltä keskustaan tökkää yleensä välillä Hongqiaon lentokenttä ja Gubei. Siitä eteenpäin liikenne vetää hyvin ihan keskustaan saakka (siis usein näin, ei perjantaisin sateessa).
Kartta on lievästi sanottuna "ohjeellinen", mutta antaa ehkä edes vähän käsitystä sijainneista. Laadukkaampaa en saanut aikaan. Tummanvihreä läntti siis Racquet Club.

Miksi emme siis muuta Pudongiin tai keskustaan? Emme halua luopua WISS-koulusta, eikä se olisi kyllä lapsille kauhean reiluakaan. Kaverisuhteet alkavat juuri vakiintua, eikä parhaiden kavereiden joukossa ole onneksi lähtijöitä. Keskusta tietäisi joka päivä yli tunnin bussimatkaa kumpaankin suuntaan ja vaikka monet tätä tekevätkin, tuntuu se omasta mielestäni aika kohtuuttomalta. Varsinkin kun kauempana asuu vähemmän lapsia per alue, koukkaa yksi bussi useiden alueiden kautta ja ajomatka pitenee entisestään. Ainakin omat lapsemme ovat koulupäivän jälkeen niin väsyneitä jo nyt, että sitä ei mielellään pidentäisi.

Ensi viikonloppuna suuntaamme siis Gubein seuduille ja katsomme mitä sieltä löytyy.  Gubein alueelta koulumatka pitenisi hieman, mutta ei kohtuuttomaksi. Ja samalla molempien tyttöjen harrastusmatka lyhenisi.

Sitten on joko päätösten aika tai aikalisä kesän yli. Meidän pitäisi irtisanoa tämä sopimus 15.6. mennessä ja muuttaa 15.8. mennessä. Mikäli päätyisimme johonkin näistä nyt tarjolla olevista, meidän pitäisi joko ottaa riski, ettei kukaan kesän aikana tuleva vuokraa sitä (meillä on siis 2 kk irtisanomisaika) ja saisimme sen syyskuun puolivälistä alkaen tai sitten kesämme Suomessa lyhenisi ainakin kahdella viikolla.