torstai 22. marraskuuta 2012

Lahjaostoksilla

Tällä viikolla meillä on sekä juhlittu merkkipäiviä että valmistauduttu tulevaan juhlaan, jouluun!

Eero täytti lauantaina 7 vuotta ja Emilia juhli täyttä kymppiä tiistaina. Osan lahjoista kantoi mummi laukussaan Suomesta, osan hankimme täältä, osa tuli käteisenä..

Eeron ykköstoiveet liittyivät Legoihin ja mieluiten tietenkin Star Wars -Legoihin. Legoja löytyy mm. Carrefourista, mutta ainakaan näissä meidän lähi Carrefoureissa ei ole näkynyt Star Wars -Legoja. Suunnistimme Grand Gateway -ostoskeskukseen, josta löytyvät sekä Legokauppa että Toys"R"Us (ei tosin mikään kovin iso).


 Grand Gateway Shopping mall:
 1 Hong Qiao Lu, Xujiahui, Xuhui District, Shanghai
上海徐汇区徐家汇虹桥路1号Eeron Lego-kokoelma karttui tällä StarWars -aluksella sekä mummilta saadulla upealla paloasemalla, josta pienen onnettomuuden vuoksi ei ole kuvaa saatavilla ennen jälleenrakennusta! Suomesta saapui myös kirjapaketti sekä euroja, joilla hankittaneen Star Warsien Dan Solon (?) lasermiekka kunhan sellainen jostain löytyy! -----OBS! Blogaajan on nyt pakko editoida jälkikäteen ja korjata tietämättömyytensä ;) Kyseessä siis tietenkin Han Solo ja sitäpaitsi toiveena oli oikeasti Mace Windun lila lasermiekka, samanlainen kuin serkulla! Miten niin Star Wars ei ole ihan mun juttu... -----

Em. kaupoista saa muuten myös ainakin meidän lasten suosimia Schleich -eläimiä

Emilian hartain toive oli älypuhelin, mieluiten Samsung Galaxy ja sen näin tasavuosien kunniaksi täytimme, tosin miniversiolla. Ensimmäinen haaste oli muuttaa kieli kiinasta englantiin :)


Luistelutarvikkeet ovat aina yhtä mieluisia lahjoja ja todella tarpeeseen tulleen fleece-takin lisäksi varusteet karttuivat tädin paketista löytyneillä cooleilla pehmosuojilla (hukkaamieni yhtä coolien sammakkosuojien tilalle):
Suuret kiitokset kaikille synttärisankareita muistaneille!

Tavoitteena oli saada kaikki kummilasten lahjat paluupostissa äidin mukana Suomeen. Tämä aiheutti hieman juoksentelua, mutta olenpa kerrankin hoitanut nämä lahjahankinnat ennen joulukuun alkua, uskomatonta mutta totta!

Siskontyttö on ihanassa (ja helpossa) iässä, 4 v,  jossa kaikki vaaleanpunainen ja kiiltävä tyttöjen juttu on ihaninta maailmassa. Ja sitä kamaa täältä kyllä löytyy! 

Siskonpojalle ja Eerolle olemme perinteisesti hankkineet suureen suosioon kohonneet samanlaiset pyjamat, joissa sitten kesällä mökillä kuluukin parhaimmillaan koko päivä!  Näiden "univormujen" uskoin löytyvän täältä helposti - jumppasalihan on täynnä tällaisia ;). Vaan homma ei ollutkaan niin helppo. Ensin rima oli varmaan turhan korkealla, sitten länsimaisista kaupoista ei joko löytynyt mitään tai ei ainakaan kokoja. Lopulta viimeisellä hetkellä Carrefour pelasti hankinnan, ainakin tilapäisesti. 

Olin kuullut kuinka hankalaa täältä on löytää englanninkielisiä lasten- ja nuortenkirjoja. Tällä kertaa hyvät neuvot olivat kuitenkin puutteellisia, koska törmäsin tässä kohtuullisen lähellä sijaitsevassa Pearl Cityssä englanninkielisiä kirjoja myyvään liikkeeseen ja löysin useitakin vaihtoehtoja englanninkielistä päiväkotia käyvälle 6-vuotiaalle kummipojallemme. Jatkossa tiedän myös mistä etsiä kaverisynttäreille lahjoja.

Pearl City (matkamuistoja, feikkiä, joulukoristeita...mitä vaan):
3721 Hongmei Lu, near Yan'an Xi Lu
虹梅路3721号, 近延安西路

9-vuotiaalle kummitytölle ajattelin ensin lahjaa Great Gatewayn Monchhichi -kaupasta. Tämä ihan nostalgisista syistä. Pienenä ompelimme kummitytön äidin kanssa omille Monchhichi -apinoillemme Zikille ja Zetalle vaatteita - toinen taitavasti ja toinen vähemmän taitavasti. Epäilin kuitenkin, että vitsi ei kummitytölle ehkä ihan aukea ja lisäksi Ziki on varmaan vielä yhtä hengissä kuin Zetakin.Koska pomminvarma valinta, urheiluliikkeen lahjakortti tuli käytettyä jo viime vuonna ja halusin hankkia jotain konkreettista, päädyin urheilulliselle tytölle aina sopivaan huppariin. Kuten myös toisen urheilevan 9-vuotiaan, pojan, kohdalla. Jos on omien lasten kokojen kanssa arpomista, niin tässäpä se hankaluus vasta olikin! Tytöillähän voi olla vähän tyköistuvaa ja pojilla vastaavasti tosi väljääkin, eikö??? Kotona lahjoja pakatessa näytti siltä, että kummitytön paksuvuorinen huppari on sitten aika tosi tyköistuva ja kummipojan hupparia voi ehkä käyttää alkuun isä... No, ajatus on kuitenkin tärkein :)