lauantai 1. kesäkuuta 2013

House Hunting, osa 2 (vaihe 2)

Tänään jatkoimme uuden kodin etsimistä.

Ensin kävimme katsastamassa vielä uudestaan "palatsin".

Käynti oikeastaan vaan vahvisti oloamme siitä, että joko teemme loistokaupan tai ajamme itsemme ojasta allikkoon. Jos vuokraisäntä ei tee todella hyvää tarjousta ja kalusterahaa, meidän on pakko hylätä tämä unelma. Se on yksinkertaisesti aivan liian iso. Alue on aivan ihana ja talo myös, mutta...Emme ole valmiita mahdollisiin 700 € / kk sähkölaskuihin (talvikuukausina).


Sitten varsinaiselle kierrokselle. Tänään suuntasimme Gubeihin. Hieno söherryskarttani ehkä kertoo vähän siitä, missä pyörimme. Ridgewood Cottage / Hongzhong Road

Päivän avauskohde oli taas kökkö. Gubein alueella sijaitseva Ridgewood Cottage.  Kuulemma ranskalaisten ja saksalaisten suosima alue. Ehkä nämä kaakelipintaiset alppimajat ovat heidän mieleensä. Ei siitä sen enempää. Gubei  / Huang Jin Cheng Dao

Seuraavaksi suuntasimme Gubein uudelle alueelle, aivan mahtavalle kävelykadulle, jonka varrella on lukuisia asuinalueita ja kaikki mahdolliset palvelut. Gubei Rich Garden

Ensimmäisenä kävimme Rich Garden -compoundilla. Se oli suojaisa ja vehreä alue. Talot olivat korkeita.3 asuntoa, kalustettuja. Tämä on niistä "paras" (olohuone). Voi ei.Kävimme katsastamassa myös viereisen International Gardenin.Siitä ei ole edes kuvia. Kiinalaisen koukeroiset kalusteet yhdistettynä mäntypuisiin "Sotka"-kalusteisiin, kaikkea iloisesti sekaisin. Ei tarvinnut kaivaa kameraa esiin.


 Maison Des Artistes

Sitten siirryimme kuulemma alueen uusimpaan ja moderneimpaan paikkaan, alueelle nimeltä Maison Des Artistes. 

Taiwanilainen omistaja itse asui asunnossa ja siemaili punaviiniä vieraillessamme eikä antanut meidän häiritä nettisurffailuaan :) Tämä oli oikeastaan aika kiva! Omistaja vie kaikki kalusteet mennessään - harmi ;)! Kristallikruunuja joutuisimme edelleen sietämään... Toisaalta, tarvitsisimme uudet valaisimet ruokapöydän päälle kotona, joten voisihan nuo vaihtaa.
Keittiö oli tässä loistava.Hyvin erikoinen kokous/pelihuone. Lattia oli vuorattu foliolla ja kokolattiamatolla. Minkähänlaisia teknobileitä täällä vietetään ;) Onneksi kuulemma omistaja poistaisi lattian vuorauksen. Tämä olisi talon master bedroom.Täällä oli oikea luxus klubialue, valtava sisäuima-allas, kuntosali, saunat, kaupat, ravintolat, pesulat, kauneushoitolat....Erilainen kuin Racquet Club, mutta jopa hienompi.

Tämä voisi olla ok. Täytyy vaan selvittää, kulkeeko tänne lapsia WISS:stä. Hieman huolestutti se havainto, että lauantai-iltapäivänä koko pitkällä kävelykadulla tai asuinalueilla ei näkynyt ainoatakaan "länkkäriä". Ei siis ensimmäistäkään....

Yanlord Riverside Garden / Fu Rong Jiang Road

Seuraavaksi siirryimme Yanlord Riverside Gardenin alueelle. Täällä tiedän vuorenvarmasti olevan paljon WISS:n lapsia. Emilia oli täällä yökyläilemässä pari viikkoa sitten luokkakaverinsa luona.Tällä alueella on "sisar" Pudongin puolella.


Täällä kävimme yhteensä neljässä pohjaratkaisultaan samanlaisessa asunnossa.

Ensimmäiseksi vierailimme taiwanilaisen perheen kotona.Tämä oli 6. kerros. Suurin osa kalusteista jäisi asuntoon. Voisin helposti elää vuoden tässä olohuoneessa.


Miksi täällä kaikilla on niin minikokoiset ruokapöydät? Isossakin tilassa.  Isoin makuuhuone oli kiva ja sisälsi kunnolliset säilytystilat ja kylpyhuoneen.Makuuhuoneita oli 4 kpl. Vierashuone jäisi uupumaan, mutta eiköhän me pystytä hieman järjestelemään tarvittaessa. 

Perheen pojan huone


Terassi oli tosi iso ja näissä korkeuksissa siellä ehkä uskaltaisi jopa olla ;)


 Keittiö oli ihan jees.
Seuraavaksi katsastimme edellisen peilikuvan. Täällä ei asunut ketään. Omistajalla oli selkeästi mieltymys krokotiilinnahkaan, koska kaikki kalusteet oli päällystetty krokotiilinnahkajäljitelmällä. Myös nuo kaukaa ihan ok sohvat.


 Tuolit voisivat olla vekkulit vähän toimivamman ruokapöydämn kavereina?

Hmm... yksi lastenhuoneista. Saisihan tuon päädyn peitettyä kankaalla aika helposti. En tiedä, pystyisinkö nukkumaan täällä...

 

Asunnossa oli onneksi niukasti kalusteita ja niiden vaihto on kuulemma neuvoteltavissa ainakin osittain.  Asunto oli 19. kerroksessa. Omasta mielestäni tämä oli näistä paras. Siis edellyttäen että ainakin osan kalusteista saisi vaihdettua.

Seuraavana täsmälleen samalla pohjaratkaisulla varustettu asunto, jota emännöi kaksi kiinalaista mummelia. Ennen kuin olimme ehtineet astua sisään huoneistoon, he olivat ehtineet mainostaa upeaa, kallista ja aivan uutta sohvakalustoa. Se oli jotenkin motorisoitu, ilmeisesti jalkatuet nousevat automaattisesti yms. Ja kun tuo vaaleanruskea kammotus oli juuri se, jonka olisin epätoivoisimmin halunnut koko asunnossa vaihtaa.Ihan kivassa asunnossa oli tasan kaksi kalustettua huonetta, tämä olohuone ja ruokailuhuone, jossa oli lasten kirjoituspöydän kokoinen, painavan ja raskaan näköinen pöytä tuoleineen. Näiden kahden huoneen kalustusta ei kuulemma mitenkään voi neuvotella vaihdettaviksi, koska ne ovat niin hienot, kalliit ja aivan uudet. Muihin huoneisiin olisi saatavilla kalusteraha. Voi itku. Tämä oli hulppeasti 27. kerroksessa.

Neljännessä asunnossa meluisa kiinalainen perhe teki muuttoa ja vain kurkistimme sisään. Asunto oli pohjaltaan kuten edelliset, mutta se sijaitsi 2. kerroksessa. En haikaile korkealle, todellakaan, mutta tämä oli melkein katutasossa ja parvekkeen ohi kulki aika vilkas trafiikki. Tämän saisi kuitenkin tyhjänä kalusterahalla varustettuna, mutta...Olispa ollut edes 3. tai 4. kerros.

Tämän jälkeen poistuimme uupuneina kaupan kautta kotiin pohtimaan tilannetta. Gubei houkuttelisi sen sijainnin vuoksi, mutta siellä asuminen olisi paljon ahtaampaa kuin täällä kauempana. Mikään asunnoista ei todellakaan ollut täysosuma. Palatsi kaihertaa edelleen mieltä, mutta pallo on nyt vuokraisännällä.  Aika pitää tuumaustauko!