torstai 25. lokakuuta 2012

Radical Design Week in Shanghai


Huomenna se sitten alkaa!

Radical Design Week in Shanghai. 10 päivää täynnä Suomea ja designia ja niihin liittyviä tapahtumia eripuolilla kaupunkia.

Liuta vapaaehtoisia on raatanut pitkää päivää ja loppua kohti myös yötä saadakseen homman pelaamaan. Viikko on rakennettu 99 % vapaaehtoisvoimin! Kiinassa kaikki tapahtuu aina viime tipassa ja tässä työssä se on aiheuttanut todellakin harmaita hiuksia, koska viimeisellä viikollakin on ihan yhtä monta tuntia päivässä kuin muulloinkin.  Havahduin yhtenä päivänä huomatessani kirjoittaneeni 20 sähköpostia klo 05.10 aamulla.

Ymmärtänette, että tässä on aika selkeä syy myös blogin hiljaiseloon. Kaikki hetket, jotka on voinut viettää poissa koneen äärestä ovat olleet kalliita - vaikka takaraivossa on kaihertanut ajatus hoidettavista ja hoitamattomista asioista.

Nyt on kaikki voitava oikeastaan tehty, ainakin tapahtumien osalta. Itselläni kyllä riittää vielä säätämistä, kuten tietenkin kaikilla muillakin. Homma on kuitenkin enemmän sellaista varmistelua, hienosäätöä ja tulipalojen sammuttelua.

Lähtisinkö uudestaan, jos olisin tiennyt mitä tuleman pitää? Ehkä en. En tässä vaiheessa oleskeluamme täällä. Se on suurin syy. Olisi vaan kannattanut kotiutua rauhassa ja miettiä verhojen värejä - no, ihan itseäni saan syyttää :). Lisäksi toimenkuva tuppaa näissä projektihommissa yleensä paisumaan ja huomaat tekeväsi jotain täysin muuta(kin) kuin mihin alunperin lupauduit. Tällaista stressiä en kaivannut, vaikka monia mielenkiintoisia kokemuksia tästä on ehdottomasti saanut, oppia on tullut taas ihan uusilta osa-alueilta ja kiinalainen tapa toimia on tullut tutuksi.

Tietenkin myös Ompun tulo kaiken tämän keskelle on ollut vähän haastavaa, toisaalta, työ on ollut paljolti sähköpostin hakkaamista ja excelin vääntämistä ja olen ollut aika sidottu kotiin. On ollut mukavaa kun joku pötköttelee jalkojen juuressa seurana, eikä pikkukoiran ole tarvinnut olla paljoa yksin.

Positiivisia puolia on tottakai aivan valtavasti, ehdottomasti suurimpana kaikki uudet mahtavat tuttavuudet. Vertaistuki on tällaisissa projekteissa aina se suola, kaikki painavat täysillä yhteisen päämäärän eteen ja musta huumori auttaa jaksamaan.

Sähköpostilaatikko on täynnä, puhelimesta loppui puheaika, koneesta äsken akku ihan huomaamatta. Nyt vain toivotaan parasta ja pelätään pahinta, viikon päästä se on käytännössä ohi. Ja sitten en koskaan, enhän.... ;)

www.radicaldesignweek.com