sunnuntai 30. syyskuuta 2012

T.I.L.A. Le Chambordilla

Tällä kertaa muutoskohteena on perheen yhdistetty työ- ja vierashuone.


Onneksi perheen äiti ei oikein rekisteröinyt House Hunting -käynnillä koko talossa vallitsevaa kristallikruunujen paljoutta, koska se olisi voinut torpata koko hankkeen. Kristallikruunu sekä juhlava kaarioviaukko kuitenkin tilasta löytyy.


House Huntingin aikaan koko talon ainoa huonekalu oli pornahtavan punainen sohva, jonka perheen äiti oli jo aikeissa käskeä siirtää hornan tuuttiin. Viime hetkellä perheen äiti kuitenkin huomasi, että kyseessä on Ikean vuodesohva, johon saa irtopäällisiä, sellaisia tylsiä harmaita ja ruskeita.


Perheen muuttaessa taloon, oli sohva siirtynyt nyt muutoskohteena olevaan tilaan. Muuten tila toimi lähinnä silityshuoneena sekä varastona. Huoneesta haluttiin tällä kertaa täysin vallitsevasta trendistä poiketen valoisa ja monikäyttöinen, ei pimeä ja ahdas kuten yleensä halutaan.

Tällä kertaa kohteeseen ei todellakaan haluttu mitään aikaa kestävää designia (no, ehkä myöhemmin se Ghost-tuoli voisi käydä tänne). Tilaan ei myöskään haluttu teettää mitään tutulla puusepällä omien mittojen ja piirrustusten mukaan. Myöskään sisustusarkkitehtia (perhetuttua) ei ollut käytettävissä, vaan tila päätettiin kalustaa ihan pokkana Ikea-kamoilla. Tällä kertaa perheen äiti päätti sietää vähän muutakin kuin valkoista, koska oli vähän pakko.

Perheen äiti ei todellakaan ole kätevä käsistään, joten tilassa olleet verhot saivat jäädä paikoilleen.


Tilan laattalattian alla on lattialämmitys, mutta koska kohde sijaitsee Kiinassa, on aina parempi varautua siihen, ettei se toimi, joten tilaan haluttiin iso ja lämmin matto.

 

Kirjoituspöytä on järkyttävä kauneusvirhe kohteessa (printteristä puhumattakaan). Tänne olisi haluttu kiinalainen siro kaluste, mutta koska huone on (kristallikruunua ja verhoja lukuunottamatta) jo valmiiksi niin Ikea, niin Malm sai tällä kertaa kelvata, ainakin alkuun.
Nurkan viherkasvi on perheen isän löytö paikallisesta Carrefour -supermarketista. Perhe ei tosiaankaan ole mitään viherpeukalo -porukkaa, mutta kyseisenlaisen kasvin perheen äiti on todistettavasti pystynyt pitämään hengissä jo useamman vuoden, ihan yksinkertaisesti kastelemalla sitä ainoastaan silloin, kun lehdet näyttävät pölyisiltä sekä kuolleilta ja koko kasvi viedään suihkuun. Aika näyttää miten tämän yksilön kanssa tulee käymään.

Ja kertauksena:


Ennen


 Ja jälkeen.


Ja nyt huomaamme, että tehosteväri, se piristävä valopilkku, jota voimme vaihtaa sesongin mukaan, puuttuu! Mikä ihmeen tehosteväri kävisi tämän kultainen-ruskea-beige-valkoisen kanssa? Turkoosi? Ehdotuksia?