lauantai 1. elokuuta 2015

Kontti koivujen katveessa

Ympyrä sulkeutuu. 

15.8.2012 muuttomiehet veivät meidän valitsemamme, meille ne tärkeät tavarat kotiovesta ulos ja kohti Shanghaita, hyppyä aikalailla tuntemattomaan. Pelotti aika hemmetisti, pakko myöntää näin jälkeenpäin. Silloin se tuntui aivan mahdottomalta ja kamalalta elämänmuutokselta, vaikkakin kaikki tosiasiat siihen kannustivatkin. Ja upea, unohtumaton, korvaamaton ja ainutlaatuinen kokemushan siitä sitten tulikin!

Muistan sen rekka-auton tuossa samassa paikassa, lastaamassa huolella harkitsemaamme omaisuutta kyytiin. "Vieläkö tämä? No tähän laatikkoon mahtuisi. Haetaanko Siwasta vielä pari kahvipakettia?" Sweet!!!

Tänään aamulla klo 07.20 paikalle pölähti hieman suurempi yksikkö. Merikonttimme Shanghaista oli saapunut perille! 126 laatikkoa, 36 kuutiota. Hyvänen aika!!! Mihin tämä kaikki mahtuu???Alfa Moving toteutti muuttomme (alihankkijoina Kiinassa Trans Dragon ja Suomessa O.Jylhä Oy). kontin seuraamispalvelu oli mainio! Mökillä saunoessa kontti seilasi Intian edustalla, kohta jo Gibraltarilla. Suomeen kontti saapui 29.7. ja tullaus oli valmis muutamissa tunneissa, edes kontin sinettiä avaamatta.


Mutta, kaikenlaista ennätti tapahtua, ennen kuin tänne saakka päästiin.

Saavuimme Suomeen 24.6.2015. Taas pientä hässäkkää tullissa, kun Ompun mikrosirua, eli hänen henkilötunnustaan, niskassa sijaitsevaa "biopassia",  ei meinannut löytyä tullin laitteilla. "Sulla pitää olla oma laite, jos meidän laitteet eivät toimi, tai koira on pakko laittaa takaisin Kiinaan". Hitto. Kaksi kertaa olemme tulleet ja kaksi kertaa lähteneet ja aina on löytynyt. Keräsin jo sitä kuuluisaa raivoa, olisin kyllä huutanut kuin kiinalainen ja tarvittaessa vaikka kiinaksi, mutta yhtäkkiä kone piippasi. Aika epäystävällinen virkailija: "no, nyt se löysi jotain, mutta mahtaako olla oikea..." No, oli se. Ja koira, perhe ja jalat suomalaisessa maassa! Jos joskus tuon vielä koiran Suomeen, ostan oman lukulaitteen, prkl... aina saa pelätä!

Koska Suomessa oli vain satanut, satanut, satanut ja satanut, oli rikkakasvusto päässyt oikein oikeuksiinsa. 

Ensimmäinen viikko kotona kului kotipihaa ja sisätiloja kunnostaessa ja suomalaiseen elämään orientoituessa (Oltermanni, karjalanpiirakka, saaristolaisleipä, ruispala, Vaasan paahtoleipä, suomalainen maito...hohhoijaa...)

Kun paikat saatiin kuntoon, teimme pikavisiitin Pohjois-Karjalaan.


 Sieltä melkein suoraan Lounais-Suomeen, mökille.

Mökkimme maskotti, Country Bird (Kari Alonen), toivotti meidät tervetulleiksi kukkaseppele päässään ja kravatti kaulassa - sateenkaari vain puuttui ;)


Ja se ulkotakka! Ei haittaa vaikka sataa ja on kylmää...Hyvää lukemista, villasukat, kunnon roihu ja kylmä juoma!


Emme antaneet sateen haitata, vaan lasten toiveesta taas kerran rämmimme umpimetsään ja liukkaita kallioita melkein pystysuoraan ylös, Sikokallioille. Vuoren taas kerran valloittaneet serkukset.


 Leikin pirkkaa marttaa ja poimin mustikoita melkein piirakkaan riittävän määrän!
 

 Poltimme talvella kaatuneen  kuusen kantoa kolme vuorokautta putkeen...Ja kun kanto oli palanut, jatkoimme tulia rannassa... Pyromaanit vauhdissa...

 Ennenvanhaan kuunneltiin c-kasetilta Eppuja, nyt kannonnokasta iPadilta valikoitua musaa.Eero soitteli meille huuliharpulla WISS:n musiikinopen opettaman iltasoiton, joka pitää soittaa illalla klo 23, kuulemma.

 Minä tein vihtoja! No, tein ainakin yhden ja se oli melko hyvä, vaikka itse sanonkin. 
Eero-Vaari olisi ollut ylpeä!


Kävimme hieman risteilemässä, "tunti Tukholmassa" -tyyppisesti. Mutta kivaa oli!


 Vuoden 1991 maisemia - Lidingö ja ura barnflickana Bäckmannin perheessä!


Ja jottei totuus unohtuisi, loputtomia hommia mökillä! 

Toisaalta jatkuva sade alkoi ärsyttää ja tartuimme siis tuumasta toimeen "ylämökin kanssa"


 Hyvästi keltainen, oranssi ja ruskea pinkopahvi ja tervetuloa luotsimökin hirsiseinä ja laajennusosan lautaseinä!


 Tervetuloa purkeittain maalia, valkoista pintaa ja tilantuntua!

Loppusuoralla...tästähän tuli ihan beach house!


 Vähän vielä listoja paikoilleen ja, ja, ja...


Kesä on mennyt nopeasti, mutta säistä huolimatta on ollut ihanaa! Olemme sopeutuneet hyvin, tosin vielä ei oikein tajua, että emme lähdekään takaisin, vaan tämä jatkuu sinne läpi marraskuun, joulun ja kohti kevättä.  

Kontti pamahti pihaan klo 07.20 ja siitä asti on purettu ja laitettu asioita paikoilleen hulluna. Nyt jaksaminen loppui, puf vaan. Huomenna jatketaan!

Omaisuutemme kulki pidemmän matkan kuin me varmaan koskaan tulemme kulkemaan :) Toivottavasti oli hieno kokemus!