tiistai 29. huhtikuuta 2014

International Day 2014

Hei hulinaa! Edelliseen viikkoon on mahtunut toimintaa enemmän kuin suunnilleen koko vuoteen yhteensä! 

Viikko alkoi ihanan ystävän yhden päivän visiitillä, katseltiin sateista Shanghaita aamusta iltaan. Loput viikosta vei serkkujen kauan odotettu vierailu täällä ja sitä täydensivät WISS:n International Day sekä Suomi-koulun vappurieha. Niistä myöhemmin, tässä siis International Day 2014. 

Perjantaina liftasin koulubussin matkaan, vähän myöhässä tietenkin ja lapsia hävetti. Kyytiin nousi muutenkin vähän tavallista värikkäämpää väkeä. Suloisen Lolan hiukset tunnustivat väriä.
Suomen teemana oli tällä kertaa talvi. Koko päivän toteutumista uhkasi lähestyvä myrsky, mutta rehtori Bruntonin ei-sadetta -tanssit taisivat onnistua, sillä sää oli mitä parhain.
Me äidit esiinnyimme suunnattoman nolosti lumiukkoina maaparaatissa.Talkoilla maalatut lippukassit olivat jälleen menestys, kaikki halusivat kassin päivän aikana kertyneelle roinalle ja Suomen koppi on jo totutusti se, mistä kassin saa. Ainakin siniristi tuli tutuksi porukalle!


Ruotsi meni tänäkin vuonna ruotsalaisuudella ja kansallispuvuilla. Juhannussalko oli tehty bambusta ja olihan se hieno. Respect.

Ranska ei yleensä petä ja tälläkin kerralla tarjolla oli, yllätys, yllätys: patonkia ja...


Samppanjaa!


Uusi-Seelanti meni edelleen jäätelöllä ja jonoa riitti!


International Day:n aamuna ei tarvitse huolehtia aamupalan välistä jäämisestä, täällä todellakin saa mahan täyteen.

Tässä taisi olla Korean pöytä tänä vuonna.


Muutakin toimintaa löytyy. Intialaiset tekivät hennatatuointeja. Ja me suomalaiset toimme juhlaan tietenkin joulupukin.
USA:laiset menivät perinteisellä hampurilainen & Bud -linjalla. Ja tanskalaiset Legoilla, why not…
Meksiko toi pöytään jo väkevää, siis ruoan lisäksi. Meksikon tarjoilu on yleensä mahtavaa, mutta myös tulista, niin tälläkin kertaa. Tequila kuuluu tietenkin asiaan. Koulun juhlissa odotan aina Meksikon tarjoilua ja hetken jo haaveilin anopiksi tähän maahan, mutta se kortti taisi valitettavasti jo mennä. Paitsi että jos ne ottaisi minut pelkästään anopiksi, tyttärestä viis..


Suomalaisessa koulussa sosiaaliviranomainen olisi jo paikalla pelkästään viinimaiden aikeesta tarjota snapsilasillinen viiniä koulun tilaisuudessa...

International Day päättyy jo totutusti Ayishan, WISS:n lahjan maailmalle, keikkaan. Pieni tyttö ja ääni kuin Adelella. Pistäkää tyttö mieleen, hänestä vielä kuullaan!
International Day on hauska paitsi meille vanhemmille ja lapsille, myös opettajille. Mr. Stanley, Ellan enkunope jorasi Ayishan keikalla. Ms. Bergasa, eli Ms. Bea - Eeron opettaja, on tulossa kesällä viikoksi Suomeen. Nyt siis etsimään Ms. Bealle ja sulhaselle, eli Mr. Bradleylle (Emilian edellisen vuoden ope) matkavinkkejä Suomeen! Saaristomeri, suuri rakkauteni, on ylivoimainen valinta!