maanantai 22. joulukuuta 2014

Shabu shabua ja akrobatiaa Shanghaissa

Karmeaa vauhtia ohi menevän syksyn päätteeksi kokoonnuimme ystäväperheen kanssa pienimuotoiseen pikkujouluun. Kaksi vuotta tästä on puhuttu ja nyt sitten mentiin. Eli meillä oli liput täksi illaksi ERA- Intersection of time -akrobatianäytökseen. 

Aloitimme kuitenkin jo iltapäivällä, shabu shabu -lounaalla Mo Mo Paradise -ketjun paikassa. Eli ohjelmassa siis "all you can eat" shabu shabu. Vähän kuin fondue, mutta japanilaisittain.    

Vihanneksia ja paperinohueksi leikattua lihaa keitetään lihaliemessä padassa pöydässä ja ne syödään erilaisten kastikkeiden kanssa.

Meitä oli yhdeksän ja olemme melko sekavaa porukkaa. Sekoilu on ymmärrettävää. Silti palvelu oli uskomattoman hidasta kuitenkin hyvin selkeässä tilanteessa, jossa oli tarjolla kahdenlaista "all you can eat" -shabu shabua. Ensimmäiset 20 minuuttia mietittiin sitä, miten  meidät lasketaan, kunnes keksimme vetää toisen pöydän eroon toisesta 15 cm, jolloin syntyi selkeästi kaksi eri pöytää ja kaksi eri tilausta!Ja homma alkoi toimia heti!


No mutta! Ruoka oli hyvää!  Lihaa niin paljon kun napa ikinä vetää..Ja vielä puolet enemmän vihanneksia.


 Sushia....Kuka söi yhden ennen kuvaa...??????


Jälkkäriksi pieniä annoksia creme bruleeta, pannacottaa, jäätelöä.. Aivan fantastisisa!Joitakin tulkintaongelmia tilauksessa: kahdesta jäätelöstä tuli kaksi olutta. Nooooohh, mitäs siitä nyt sitten.


Pikkuhiljaa siirryimme kohti esityspaikkaa.

 Aivan uskomattoman upea show. En oikein keksi, mitä ohjelmanumeroista kirjoittaisin. Upeaa!
Moottoripyörät pallon sisällä olivat shown huikea lopetus. Muistaakseni jotain tällaista oli lapsuudessa Linnanmäellä? En ole varma. Ensin yksi, sitten kaksi...lopulta kahdeksan prätkää pienessä pallossa tekemässä kuvioita. Pelottavaa.Olemme jo niin kiinalaisia, että sulloudumme yhteeen Buickiin koko porukalla aina kun tilanne vaatii (neljä aikuista + viisi lasta).

Reissun jälkeen takapenkki purkautui Shimaoon yöksi - uskomaton hiljaisuus! Haettiin Family Martista hammasharjat. Taas kerran ex-tempore yökyläily puolin ja toisin. Meidän tosiaan pitäisi tehdä ne survivalbagit lapsille kahteen tukikohtaan, kun aina kohelletaan ja mietitään  ja päätetään ja muutetaan juuri viimehetkellä.

Tyhjä takapenkki! Mitäs me nyt tehdään???Juuri valmistumassa oleva Shanghai Tower selkeästi tervehti tätä lapsetonta pariskuntaa! Olis ehkä pitänyt ottaa huone viereisestä "Kahvatalosta" Park Hyattista, ihan vaan näköalojen vuoksi! Mutta kun kotona oli Omppu...


Home sweet home. Ja uskomattoman hiljainen sellainen!