sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Rakkaat ystävät

Meillä on ystäväpariskunta, joiden kanssa olemme tunteneet vuodesta -93 ja voi sanoa, että olemme parhaat ystävät keskenämme.

Kaksi meistä on syntynyt Helsingissä, yksi Espoossa ja yksi Japanissa, en muista kaupunkia. Sittemmin elämä on vienyt meitä Japanin, Helsingin ja Espoon kautta Joensuuhun, Rääkkylään, Kauttualle, USA:an, Skotlantiin, Ranskan Vienneen, Tukholmaan, Jyväskylään, Siuntioon  ja nyt lopulta Shanghaihin. Me kaikki puhumme suomea ja englantia (keskenämme aina suomea), osa meistä myös ranskaa, japania, ruotsia ja vähän kiinaa. Olemme sekalainen joukko, mutta sitäkin läheisempiä.

Vei melkein 15 vuotta että päädyimme asumaan samaan kaupunkiin yhtäaikaa ja se kaupunki on nyt siis Shanghai.

Ystäväperheen mies muutti tänne jo tammikuun alussa, perhe saapui kaupunkiin viime viikolla House Huntingille. Vaikka me asumme täällä maalla, emmekä näillä näkymin ole muuttamassa lähemmäksi keskustaa, vaikka tarjontaa olisi ja he puolestaan päätynevät Pudongin Shimao River Gardeniin, asumme lähempänä toisiamme kuin koskaan aikaisemmin.

Tänä aamuna yökyläilyn jälkeen päätimme (no, ainakin aiomme) aloittaa RuokaTorstain. Eli "Shanghai This Week" lehden listaamien ravintoloiden käymisen läpi jokaisena torstaina yhteisen päivällisen merkeissä. Saa nähdä saammeko syksyllä oikeasti tämän homman käyntiin vai emme. Tuskin kuitenkaan ihan joka torstaina, mutta vaikkapa jokaisen kuukauden ensimmäisenä, kuten minulla ja ystävilläni oli Suomessa tapana tehdä yli kymmenen vuoden ajan.

Myös yhteinen matka Japaniin on viimein toteutumassa, sitä on suunniteltu vasta 15 vuotta! Ehkäpä ensi vuoden kiinalaisen uudenvuoden lomalla suuntamme Japaniin hiihtämään.


Emppu ja kummitäti Tomo onkimassa mökillä

En voi uskoa, että alle kahden viikon päästä olen täällä! Minun mansikkapaikassani tässä maailmassa. Se on rakkaampi kuin oma koti. Kyseessä siis mökkimme Perniössä. Missään muualla en koe olevani vapaa kaikesta mahdollisesta stressistä ja paineesta kuin tämän mökin saunassa, alunperin Eero vaarini rakentamassa. Ohjelmassa lienee päivittäistä saunomista, grillaamista,  kalliolta mereen hyppimistä, veneilyä sekä aivan varmasti siskon organisoimaa pientä remonttipuuhaa jossakin kolmesta mökistä.