perjantai 21. helmikuuta 2014

Two hundred multivariate bucket mop

Olin eilen matkalla ruokaostoksille, kun Andy sanoi ayin lähettäneen minulle viestin. Sain lukea viestin Andyn puhelimesta, jolla hän oli jo avuliaasti kääntänyt sen valmiiksi englanniksi käännössovelluksella. Viesti kuului näin:

Please buy a new mop, dog shit everywhere!

Apua, mistä on kysymys? No, oikestaan osasin heti aavista sen, mistä oikeastaan on kysymys. Omppu osaa avata tassullaan meidän kannellisen roskiksen ja joskus, jos joku älypää on jättänyt sinne jotain herkullista ruokajätettä, käy kiusaus ylivoimaiseksi. Maanantaina Omppu oli päässyt saaliinjaolle broilerin koipien jämien pariin. Kyllä, kananluut ovat ehdoton no, no koiralle. Sen me tiedämme kyllä, mutta myöhäistäpä se on ihmetellä, kun vahinko on jo sattunut ja näytti ettei varsinaisia luita oltu syöty, vaan kaikkea ihanaa siitä ympäriltä. Googlettaminen kertoi, että broilerin luut ovat höttöisempiä ja harvoin aiheuttavat mitään ripulia kummempaa. NIINPÄ!

Soitto kotiin tilanteen laajuuden kartoittamista varten. Näin silmissäni makuuhuoneiden vaaleat kokolattiamatot ei enää niin vaaleina. "Koira on iloinen, missään ei näy hmmm...dog shittiä ja ayikin on ihan rauhallinen. " Tilanne ohi. Ilmeisesti kyseessä oli kertaluontoinen shit happens -tilanne. Urpot koiranomistajat selvisivät taas kerran säikähdyksellä huolimattomuudestaan.

Pakko kuitenkin möntää, että Suomesta tuomamme Sini-moppi on tullut tiensä päähän, joten valitsin tänään Carrefourin laajasta moppivalikoimasta (niitä on oikeasti kymmeniä erilaisia) ayille uudet tövälineet ja kiikutin ne iloisena kotiin.

Iltapäivällä puhelimeen tuli uusi viesti Andylta: "Aunt said you buy is not the kind of mop with bucket of mop two hundred multivariate. The dog shit is not very good, please. Or bring you a mop?"

Eli väärin ostettu. Eikä täällä sitäpaitsi tänään ole mitään shittiä edes näkynyt, mitä ihmettä ne nyt hourii? Mutta dog shit is not good, se on pakko myöntää ihan jokaisen, epäilemättä. Niinpä nostin kädet pystyyn ja pyysin Andyn hankkimaan tämän ämpärillisen "two hundred multivariate -mopin". Vaikka ihan vastaisuuden varalle.

Mietimme millainenhan tykki sieltä saapuukaan.

Koska Andy on toiminnan mies, hommat hoituvat heti eikä viidestoista päivä. Tullessaan hakemaan Ellaa koulun tanssiaisiin, saimme nähdä myös tämän ihmelaitteen.

Ensiesittelyssä:Onneksi myös väärä moppi pääsi käyttöön.


Kuinka monet hyvät naurut meiltä jäisikään saamatta ilman google translatea ja muita käännösohjelmia? Varsinkin täällä Kiinassa. Mietin vaan mielessäni, käyttikö hyvin hillitty ja hienotunteinen ayimme todella sanan "shit" kiinalaista vastinetta :).