maanantai 9. joulukuuta 2013

Missä kuljimme kerran

Olemme tosi vaikean valinnan edessä. Meille on tarjottu tilaisuutta jäädä tänne kolmanneksi ja jopa neljänneksi vuodeksi. Mitä ihmettä tehdä?

Lastemme elämä on ollut aina täynnä isän matkustamista. Se on kuitenkin tuonut mukanaan myös ihan hauskoja juttuja. Olemme päässeet kokemaan ja näkemään paikkoja, joita tuskin olisimme menneet katsoman ilman näitä reisssuja. Vuonna 2008 vietimme Michiganissa suurten järvien rannalla kolme viikkoa. 

Lähellä kun oltiin, myös Niagaran putoukset käytiin katsomassa. Kolme päivää
putouksilla oli aika mainio kokemus.


Käytiin myös kovin korkealla. Eipä tiedetty Shanghaista vielä mitään. Torontossa oli silloin vielä yksi maailman korkeimmista torneista lasilattioineen.


Vuoden  2012 alkaessa olimme erikoisessa tilanteessa. Perheemme isä asui Kiinassa ja me muut Suomessa. Aloitin silloin tämän blogin, mutta en koskaan kirjoittanut tänne mitään. Vasta muuttaessamme päätin aloittaa päiväkirjan kiinalaisesta elämästämme.

Keväällä me kuitenkin teimme reissun Kiinaan. Lensimme ensin Pekingiin ja kävimme katsomassa Kiinan muurin. Se oli kyllä todellakin uskomaton! Niagara ja Muuri nähty, monta ihmettä silti vielä edessä.


Vietimme myös vajaan viikon Ningbossa, mahtavassa Shangri La -hotellissa sekä toisen viikon Shanghain Sofitelissa, Nanjing Roadilla kaiken ytimessä. Kävimme silloin katsastamassa korkeat tornit, akvaariot ynnä muut. 


Tämän blogin olemassaolon aikaan on siis jäänyt iso siivu Shanghaita ja Kiinaa raportoimatta. Nämä kokemukset toki tietenkin kulkevat ikuisesti mukanamme. Pekingiin haluan kyllä vielä uudestaan. Samoin haluaisin nähdä terrakottapatsaat, Anhuinin aluen, ehkä Hainanin. Taiwanin, Hongkongin...

Aika on mennyt aivan liian nopeasti. Jos jätämme kaiken tähän kahteen vuoteen, emme ehdi mitään!

Meillä on lisäksi projekti nimeltä Honolulu! Päätimme jo aikaa sitten, että jos kolmas vuosi tulee, me matkustamme Hawaijille.

Meitä on kuitenkin myös viisi henkilöä ja lapset harrastavat kivoja ja edullisia lajeja, kuten taitoluistelua, voimistelua ja tennistä. Pitää siis myös hiukan säästää kokeaksemme vielä muitakin ihmeitä.

Olemme isojen valintojen edessä, seuraavat viisi päivää ovat aika ratkaisevia! Katsotaan mihin päädymme.