keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Forever Young

Täytin tänään 25 vuotta! Taas! Ihme ja kumma!

Ja tästäpä tuli ihana päivä. Kertyvät vuodet aiheuttavat joskus hulluja päähänpistoja, tänään sellainen oli aloittaa päivä kunnon juoksulenkillä. Oikeasti. No, tämä tauti tapaa mennä nopeasti ohi. Rehkimistä seurasikin sitten oikein luksuspäivä.

Koska olemme Mian kanssa molemmat taiteellisia, tasapainoisia ja määrätietoisia Vaaka-ihmisiä, meillä oli aihetta juhlistaa jaloja luonteenpiirteitämme yhteisellä lounaalla. Taas! Emme sentään menneet italialaiseen. Taas!

Kaverini suositteli The Cool Docks -alueen ravintolaa Table no. 1 ja sen valitsimme tänään lounaspaikaksi. Ei tarvinnut katua. Smart Shanghai määrittelee paikan  olevan "casual mod-Euro restaurant" mitä ikinä se tarkoittaakaan. Paikka oli kuitenkin ihana!


Ravintola sijaitsee The Waterhouse Hotellin yhteydessä, se on tehty vanhaan varastorakennukseen ja pinnat on jätetty näkyviin.

Itse ravintolasali oli yksinkertainen ja kaunis.


Tarjolla oli "express lunch" (RMB 188) ja pidemmällä kaavalla toteutettava lounaspaketti (RMB 788/2 henkilöä). Koska meidän nopsatkin lounaat yleensä tuppaavat venähtää 2-3 tuntisiksi, valitsimme epäröimättä tuon expressin.

Alkuruoaksi valitsimme molemmat sienikeiton. joka oli todella hyvää ja sienet tuoreita.


Koska täällä tulee syötyä turhan harvoin kalaa, yritän ravintolassa valita sitä mahdollisimman usein.
Valinta ei todellakaan mennyt vikaan. Sea bass with beans oli loistavaa! Ekstrana simpukoita ja mustekalaa.


Kaverin possukin näytti hyvältä ja kuulemma maistui samoin.


Jälkkärinä nimi "Forest berry jello" kuulosti vähän pelottavalta, mielessä näkyi hyllyvä hyytelökasa ja päällä vähän vaniljakastiketta, mutta tämäkin valinta osui nappiin. Marjajuttu oli alimmaisena ja siellä oli tuoreita marjoja. Päällä taivaallinen vaniljavanukas. Nam. Sopivan kirpeää ja makeaa yhdessä.


Aterian päätteeksi espresso, sekin todella hyvä ja supermakea suklaakarkki sen lisukkeena vaan toimi.

 

Minulta arvosana 10 -.  Miinus siitä, että tämäntasoisella paikalla voisi olla netissä ajantasalla olevat menut. Mutta tämä saattoi mennä kärkisijoille ravintolakokemuksena täällä.

Kotimatkalla poikkesin törsäämään L'Occitanen putiikkiin. Ex-tempore synttärilahja itselle, kaikki keinot taistelussa Shanghain kamalaa vettä vastaan ovat sallittuja ja tarpeellisia. Pieni juttu, mutta kun se sattuu kohdalle, se ilahduttaa aina. Tätä ei lähi Carrefourista saa ja hiukset tykkää näistä kovasti.Kotona odotti ayin kokkaama ateria, meillä ensimmäinen laatuaan. Vaikka olin tulossa lounaalta, oli tietenkin pakko maistaa. Eikä tarvinnut jättää pelkkään maistamiseen, ruoka oli loistavaa. He olivat Andyn kanssa käyneet ostoksilla poissaollessani ja päivällinen odotti valmiina. Tykkään!

Illalla meillä oli vielä ohjelmassa tunnin jalkahieronta. Myös Emilian kummitäti täytti vuosia muutama viikko sitten ja tänään lunastimme lahjaksi lupaamani hemmottelun. Myös Emilia pääsi mukaan.  Meillä oli kolmistaan hauska ja rentouttava sessio, hierojatytöt naureskelivat jutuillemme vaikka eivät (toivottavasti) mitään tajunneetkaan. On aika hauska huomata, kuinka pikkuhiljaa alkaa tajuta osan kiinalaisten puheesta. Tänään hierojatytöt juttelivat mm. siitä, mistä mahdamme olla kotoisin ja ihmettelivät "lapsen valkoista tukkaa" tietämättä että Emilian kanssa ymmärsimme mistä he puhuivat :)


Hieno päivä! Vanheneminenkaan ei niin haittaa hyvässä seurassa.

The Waterhouse Hotel / Table no. 1
The Cool Docks,
1/F, 1-3 Maojiayuan Lu,
near Zhongshan Nan Lu
毛家园路1-3号1楼,
近中山南路