sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Favorita - My Favorite

Harvoin kirjoittelen ostospaikoista (koska en osta mitään mielenkiintoista, kuten "päivän asuja" saati "rakkauslaukkuja") tai ravintoloista (koska kaikki Shanghaissa ovat kuitenkin jo käyneet kaikkialla). Nyt tuli kuitenkin aihetta kirjoittaa, vaikka näillä kotikulmilla oleville testattavaksi.

Favorita on pieni italialainen bistro, joka sijaitsee Minhangissa, Hua Caossa. Fashion Mallilla. Kaikki täkäläiset tietävät, vaikkei siellä mitään fashionia ole. Pelkkä kiinalainen ostari täynnä huonoja ja hyviä ravintoloita. Favorita on suoraan Blue Frogia vastapäätä ja minusta se on niitä hyviä!

Paikan omistaa Francesco, Italiassa syntynyt ja koko lapsuutensa asunut kiinalainen. Hän hölöttää puhelimeensa vuorotellen italiaa ja kiinaa, mutta puhuu myös loistavaa englantia.

Favoritassa on ns. "set lunch", joka sisältää kiinalaisittain harvinaisen salaattipöydän + lämpimän ruoan (listalta pasta, risotto tai pizza), hinta muistaakseni 58 RMB. Pelkän salaattipöydän antimet saa hintaan RMB 35 ja siitä todellakin saa mahansa täyteen niin halutessaan.Salattipöydässä on päivästä riippuen valittavana mm. jäävuorisalaattia, rucolaa, lollo rossoa, tomaattia, kurkkua, porkkanaraastetta, paprikaa, suolakurkkua ja mustia oliveja viipaleina sekä kastikkeina oliviöljy-balsamico -kastike sekä Thousand Island -kastike. Antipastona oli salaattipöydästä ahmiessani mm. tomaattia ja mozzarella cocktail -tikuissa, munakoisoa juustolla ja mausteilla kuorrutettuna, marinoitua kukkakaalia, marinoituja herkkusieniä, omena-perunasalaattia, riisiä sisältävää salaattia ja pastasalaatttia (en maistanut kumpaakaan, en muista mitä ne olivat). Tämä siis on alkuruoka lounaalla tai hintaan 35 RMB lounas. Kannatta mennä reilusti ennen klo 14, koska yleensä salaattipöytä näyttää hieman köyhtyneen lounasajan loppupuolella.

Illemmalla olemme poikenneet Favoritaan lasilliselle tai parille ja tilanneet kylmien alkupalojen listalta. Tylsästi tomaattia ja mozzarellaa sekä mm. Parman kinkkua, salamia ja juustoja.

Parasta antia ovat minusta ns. kylmät lautaset, eli erilaisia leikkeleitä sisältävät alkupalat. Francescon italialaisista juurista johtuen raaka-aineet ovat tarkkaan valittuja ja siksi kiinassa harvinaisesti myös raakana mainioita. Melkein murhaisin Francescon Parman kinkusta. Nooo, ei nyt sentään.

 

Listalla on myös pari kalliimmanpuoleista liharuokaa, ei ole tullut testattua. Minusta Favorita sopii paremmin juuri bistroksi, johon poiketa lounaalle tai lasilliselle ja alkupaloille ennen varsinaista päivällistä.

Favoritassa on siis myös laadukas viinilista ja he myös myyvät viinejä.