torstai 28. helmikuuta 2013

Vieraita ja merkkilaukkuja

Kun blogissa on hiljaista, meillä käänteisesti menee elämä vauhdikkaasti. Viikonloppu toi tullessaan vieraita, äitini ja tätini. Koska aikaa on ainoastaan kaksi viikkoa, olen noudattanut armeijamaisen tiukkaa aikataulua, tänään mm. lähtö kohti keskustaa oli klo 8.10 heti koulubussin lähdettyä. Tänne ei ole tultu nukkumaan ja lorvimaan!

Olemme jo ehtineet käydä monessa paikassa, niistä ehkä myöhemmin! Ajattelin kertoa yhdestä mielenkiintoisesta kaupasta, josta sain vinkin mieheni kollegalta (miespuolinen!) viime keväänä. Nyt vasta ehdin itse liikkeeseen.

Kyseessä on siis käytettyjen käsilaukkujen kauppa, joka sijaitsee aivan Jing'an temppelin vieressä (metropysäkki Jing'an temple, line2). Koska minulla oli ainoastaan skannattu kopio paikan kortista ja osoite ainoastaan kiinaksi, yritin jo aikaisemmin paikallistaa myymälää ja samalla tuli katsastettua hieman hintatasoa. Jo nettisivuilta kävi ilmi ettei kyseessä tietenkään ole mikään kirpputori, josta selviäisi pikkurahalla.

Jouduimme turvautumaan menomatkalla taksiin, eikä määränpää ollut mitenkään kristallinkirkas, vaikka olinkin osannut sen verran tulkita, että se sijaitsee Nanjing Roadilla. Taksi pysähtyi Jing'an temppelille ja aika nopeasti löysimme myymälän ison ostoskeskuksen ja temppelin väliseltä kävelykadulta.

Luksusmerkit eivät ihan suoranaisesti ole se oma juttuni, eivätkä "mummitkaan" olleet oikein shoppailutuulella, ainakaan kaupan hintatason vaatimaan heräteostokseen. Katselimme siis ympärillemme vain kaikessa rauhassa.  Ja naisellisesti kuitenkin hieman ihastelimme :)

 
Kaupan merkkivalikoimaan kuuluvat mm. Chanel, Hermès, Louis Vuitton, Prada ja Dior. Näiden merkkien tarjontaa on eniten, mitään keskihintaista on turha täältä etsiä. Jokunen Burberry olisi irronnut alle 1500 RMB (n. 180 €). Laukut ovat pääsääntöisesti uudenveroisia. Jos jonkinlaisia merkkejä käytöstä oli, nekin lähinnä sellaista patinoitumista ja tummumista ja laskettavissa "paranee vanhetessaan" -kategoriaan ja ne laskivat hintaa hieman.


Kalleimmat yksilöt oli sijoitettu vitriiniin. LV on Kiinassa suosiossa ainakin jos kadulla tehtyihin havainnointeihin on luottamista.


Tätä jopa pikkuisen ihailin, vaikka malli on vanha - eli siis klassikko, kuten itsekin olen ;). Tosi hyvä koko ja kätevä kaiken kaikkiaan. Olihan tuossa nuo 20 v päivät ja.... No ehkä silti ei. Katsotaan.Uusi tai ainakin käyttämätön Dior olisi jollekin halukkaalle tarjolla sopuhintaan 26.800 RMB (n. 3.300 €). Itse en lukeudu noihin halukkaisiin, vaikka hinnan perästä olisi 2 nollaa pois...Chanel-ressukka oli joutunut alennusmyyntiin. Klassikko irtoaisi nyt vajaalla 26.000 RMB:llä (2.600 €, eikun  tietenkin n. 3.200 €, ajatusvirhe)

Myynnissä oli myös kelloja, koruja, kenkiä, lompakoita ja huiveja.

Ulkomaalaiset merkkituotteet ovat usein Kiinassa kalliimpia kuin Euroopassa, eli jollekin fanille ja oikean hintatason tiedostavalle tässä on varmasti hyvä kohde tehdä jopa löytöjä. Myytävät laukut ovat siis aitoja, ainakin sillä varmuudella kuin Kiinassa minkään voi olettaa aito olevan. 

Yritetäänpä taas osoitetta kiinaksi(kin), ainakin suunnilleen.

Paris Station
巴黎站: 南京西路1678弄17号
1678 Nanjing Xi Lu, Jing An Qu, Shanghai