maanantai 24. syyskuuta 2012

Vieras

Me saimme viikonloppuna  mieleisen vieraan Suomesta! Emilian kummisetä ja yksi parhaista ystävistämme saapui pikavisiitille Sunnuntai-aamuna työmatkan aloituksena. Matka jatkui jo tänään eteenpäin Taiwaniin, mutta yksikin päivä oli parempi kuin ei mitään ja meillä oli kaikenkaikkiaan oikein mukava päivä.

Saimme myös kaivattuja tuliaisia Suomesta! Täällä on kauhesti hyttysiä ja mukaan hetken mielijohteesta varaamani hyttysmyrkky ei riittänyt alkuunsakaan. Myös Pepsodentia unohdin ostaa mukaan. Suklaata ja ruispaloja tarvitsee aina!


Aamupäivällä suuntasimme brunssille keskustaan, M on the Bund -ravintolaan, josta aukeaa hieno näkymä Pudongin suuntaan ja myös the Bundille. Me emme olleet varanneet pöytää, mutta onneksi mahduimme kuitenkin mukaan. Brunssiaikaan on tarjolla suppeampi brunssilista, mutta Minute Stake  -menu sopi meille oikein hyvin (naudan fileepihvi, lampaan filettä, pekonia, perunapyrettä, grillattua tomaattia sekä paistettu kananmuna). Lapsetkin löysivät lastenlistalta syötävää, vaikka aika usein nykyisin tilaamme varsinkin Ellalle ruoan jo aikuisten listalta. Pihvi, kananuggetit, paistettu kala jne. tarjoiltiin ilahduttavan runsaan salaatin kera.


Sen jälkeen suuntasimme Nanjing Roadille, mutta odotetusti sunnuntairuuhka oli melkoinen ja päätimme aika nopeasti siirtyä takaisin kotikonnuille ja omalle terassille, jossa palvelu on nopeampaa ja edullisempaa :)

Tarkoituksena oli katsastaa päivällisen merkeissä paljon kehuttu Lost Heaven -kiinalainen, mutta tuhdin brunssin jälkeen ajatus toisesta retkestä keskustaan tuntui vähemmän houkuttelevalta, joten turvauduimme kotinurkilta, May's Delistä pikaisesti haalittuihin antimiin ja nautiskelimme kotosalla snackia ja käväisimme pulahtamassa compoundin uima-altaassa.


Aamulla lapset suuntasivat kouluun, kummisetä lentokentälle, minä palaveriin ja mies töihin. Olisihan tätä mukavaa voinut jatkaa pidempäänkin!