lauantai 20. syyskuuta 2014

Rouvat huonekaluostoksilla

Kuukausi on tullut verryteltyä, nyt on korkea aika ryhtyä tositoimiin! Meillä on näillä näkymin suunnilleen kahdeksan kuukautta jäljellä ja kaikenlaista pitäisi hankkia, "nyt kun kerran ollaan täällä". Vähän kaikkialla pitäisi käydä, "nyt kun kerran ollaan täällä" ja kaikenlaista kivaa pitäisi kokea ja nähdä, "nyt kun kerran ollaan täällä". Niinpä niin. No, en voi väittää, etteikö kaikkea ylläolevaa olisi tullut jo tehtyäkin!

Onneksi melkein kaikki tänne muuttaneet uudet suomalaiset perheet ovat asettuneet näille kulmille! Kun me muutimme, melkein kaikki tuntuivat suuntaavan Pudongiin. Nämä uudet perheet ovat selkeästi bloginsa lukeneet ja osoitekorttinsa keränneet, he ovat jo kiertäneet enemmän paikkoja kuin minä kahden vuoden aikana suunnilleen yhteensä! Siinä siivellä minäkin olen taas aktivoitunut shoppailuhommiin!

Tänään lähdettiin viisihenkisellä rouvaporukalla kiertämään huonekalukauppoja. Meillä oli hyvin kunnianhimoinen suunnitelma, sellainen, joka Suomessa olisi helppo heittää! Ajattelimme kiertää jopa kuusi (6) kpl melkoisen lähekkäin sijaitsevaa kauppaa. Jumitimme tietenkin heti ensimmäiseen yli suunitellun aikataulun.

Tämä kauppa on hyvin hämmentävä. Ensisilmäyksellä ajattelet saapuneesi erittäin kalliiseen designputiikkiin. Heti näyteikkunassa on reteästi Kartellia, Aarniota, Eamsia, Poulsenia... No, hintoja vilkaistuasi tajuat aika nopeasti, että kaikki ei ole ihan sitä miltä näyttää. Mutta hyvänen aika, millaisia versioita, laadukkaita - erittäin laadukkaita! Myös hintalapuissa kerrotaan hyvin avoimesti suunnittelija, malli ja tuotenumero.  

 Kaiken saa lapsille minikokoisena.Pohjoismainenkin suunnittelu on löytänyt tiensä tänne...
Ripusta-se-kaikki, sammakkoperspektiivistä. Tää ei nyt kuvassa kyllä ehkä oikeen...ehkä mun kuvakulma pettää tai sitten aina ei vaan voi onnistua, Kiinassakaan.Siskolle pikku vinkki...


Tämä kauppa on kuitenkin hirmuisen paljon enemmän kuin tämä hieman arveluttava design, nyt tuli salakuvattua enemmän sitä puolta. Heillä on myös erittäin paljon ihan kaikkea muuta sisustustavaraa, kauniita huonekaluja, tekstiilejä ja erityisesti lapsille upeita kalusteita (sellaisia Muurame -henkisiä, muttei todellakaan kopioita). En nyt laita tähän liikkeen nimeä enkä osoitetta, saa kysyä kommenttiboksin kautta, yhteystiedot jättämällä jos kiinnostaa (en julkaise).

Vilkkaan keskustelun ja reippaasti ylitetyn aikataulun jälkeen siirryimme kiinalaisempaan maailmaan!

Kava Kava on konsepti, jossa asiakkaalle tehdään mittojen ja mielihalujen mukaan kiinalaistyylisiä huonekaluja, enimmäkseen komeroita tai pöytiä, mutta tietty mitä vaan. Voit valita hyvinkin antiikkisen oloista, kulutettua tyyliä tai melkoisen moderniakin, vain pienellä kiinalaisella säväyksellä maustettuna.

Esillä on vain mallit isommista kalusteista, toki nekin saa ilman muuta halutessaan ostaa. Hinnat ovat esillä ja niistä ei tingitä.


Kava Kava:n juttu on myös se, että vaikka kaluste näyttää ulkoa arvokkaalta ja jopa hyvin vanhalta, ne mitoitetaan ja varustetaan vaikkapa vanhan kunnon Ikean mukaan: legot ja muu sälä pokkana piiloon kiinalaiseen kaappiin Ikean muovikoreihin ja sitten vaan kertomaan, kuinka meillä leikitään vain näillä esillä olevilla käsityönä tehdyillä puuleluilla ja kehittävillä lautapeleillä.

Kuva: Kava Kava:n kuvasto
Kava Kavasta saa myös kivoja pieniä esineitä, tällaisen rasian hankin jossain vaiheessa (8 kk ja koko ajan se "jossain vaiheessa" vaan vähenee...).


Iskin silmäni myös mielestäni ihaniin lamppuihin, mutta jos julkaisen kuvan tässä, ystävät ja tuttavat ajattelevat minun tulleen hulluksi. Kuvaaja ei todellakaan tällä kertaa onnistunut julkaisemisen arvoisesti. Ehkäpä joskus vielä näette livenä...

 Myös kaikenlaisia koreja, pieniä kaappeja, puisia laatikoita ja jakkaroita löytyy Kava Kavasta.Kava Kava:
Hong Qiao: No. 639 Hong Gu Rd. , Chang Ning District
Downtown : 810 Ju Lu Rd., Jing An District

Seuraavaksi suuntasimme LuShan Framing & Interiors -putiikkiin, muutaman korttelin päähän. 

Tämä paikka on ulkomaalaisten suosiossa erityisesti siksi, että he kehystävät hyvinkin sopuhintaan ja laadukkaasti kaikenlaista kankaista valokuviin ja lasten piirustuksista diplomeiden kautta läpikuultaviin kuviin.  Parasta paikassa on kuulemma palvelu ja silmä sille, millainen paspis, millainen kehys ja miten homma hoidetaan. Olen nähnyt lukuisia kauniita lopputuloksia ja minulla olisi sekä paljon valmista kehystettävää, että yhteisömme mahtavan valokuvaajan otoksia ensin ostettavana ja sitten kehystettävänä. Siis jossain vaiheessa - tiedättehän! 

Kauppa muuten oli tosi pieni ja ahdas, kahdessa kerroksessa ja aika täyteen ahdettu. Siksi kauniitakaan esineitä ei aina oikein erottanut. Aina välillä joukolla bongasimme jonkun kivan jutun ja mietimme porukalla: "ajattele tuo jossain suuressa tilassa muuten tosi pelkistetyn kalustuksen keskellä". No, nyt tarvitaan vaan se suuri ja pelkistetysti kalustettu tila... Parhaimpia ei mahtunut edes kuvaamaan.

Pari kiinalaista kaappia, melko monta astetta Kava Kava:n valikoimaa, miten sen nyt sanoisi - uskottavampia? Olisko se oikea sana?
Taas yksi siihen "suureen ja valkoiseen tilaan" sopiva kaluste, musta vanha sivupöytä. Siis oikeasti vanhan näköinen. Tosi kaunis, mutta hukutettuna kaiken sälän alle.


 

Olen etsinyt pihallemme kivistä lyhtyä ja ihan kotoisesta Viherlandiasta on löytynyt ihan tyydyttäviä ratkaisuja, mutta vähän sellaisia teollisia. En ole vielä aloittanut tarmokasta etsimistä (jossain vaiheessa sitten), mutta täällä oli pari vaihtoehtoa:

Hyvin kiinalainen :


 Ei ehkä niinkään makuuni.

Ja sitten enemmän japanilainen:


Jo sinne päin, muttei ehkä ihan. Mutta arvatkaa kuka lähtee Japaniin!!!! Marraskuussa. Ja vieläpä japanilaisen matkaseuralaisen kanssa. Nagoya ja Kioto, 4 vrk - ilman lapsia, saati miehiä...Tadaa!

LuShan Framing & Interiors, No. 2001 Hami Road, Chang Ning District.

No, mutta takaisin asiaan: LuShanin vierestä löytyi ihan sattumalta toinen, uusi putiikki ja tietenkin sinne piti poiketa.

Se oli kovin kummallinen kauppa. Jonkinlainen sekoitus ihan kaikkea.

Oli vanhannäköiseksi kulutettuja kalusteita


Monet ihan kauniitakin (ei edellä mainittu yksilö omaan makuuni kuitenkaan).

Sitten oli tosi omituisia juttuja:


Valokuvakehys, jossa ruotsalainen teksti! Kehyksen kuva ja teksti eivät ehkä ihan sovi yhteen, mutta tekstihän on oikeastaan aika naseva, terkkuja vaan mummeille: "Om jag vetat att det var så kul med barnbarn så hade jag skaffat dem först..." (jos mummit nukuitte siellä kansakoulussa: "Jos olisin tiennyt, miten kivaa lastenlasten kanssa on, olisin hankkinut heidät ensin...).

Tosi outoa törmätä tällaiseen sivukadulla Shanghaissa! No, toisaalta: myydäänhän meille Euroopassakin kaikenlaista taulua, tyynyä, kangasta ja pahimmillaan jopa tatuointeja kiinalaisista merkeistä, emmekä suurimmaksi osaksi tajua yhtään mitään, mitä siinä lukee. Kiinalaisille tämä on ihan just samanlainen asia. Tekstiä nätillä fontilla, kuka sitä osaa lukea ja mitä sillä on väliä mitä siinä lukee!

Nämä olivat putiikin yksi parhaimmasta annista: Kolme pikku-Buddhaa, joista yhdellä kädet silmillä ( en näe), yhdellä sormet korvissa (en kuule) ja yhdellä kädet suun edessä (en puhu), eli "see no evil, hear no evil, speak no evil" japanilaisen "kolmen viisaan apinan" legenda. Ehkä palaan tähän tarkemmin myöhemmin Japanihuumassani!


Paikka oli todellakin siis omituinen sekoitus amerikkalaisia rekisterikilpitauluja, kiinalaisia huonekaluja ja täysin kummallisia lamppuja. Kuvani ei tee oikeutta oikealla sijaitsevalle kookospalmua esittävälle lampulle (tuolle ruskealle, epäilyttävän näköiselle möhkäleelle), jotenkin se on vaan...en nyt edes kehtaa sanoa. No, sanotaan siveästi: kamala.


 Hmm...


Yläkerrassa oli lopulta ihania posliinisia tee-astiastoja ja muuta pientä, ja japanilainen ystävä löysikin sieltä japanilaisen, uudenvuoden viettoon liittyvän "aterialaatikon", jonka tarina oli mielenkiintoinen. Meistä muista kukaan ei olisi tajunnut sitä, mikä tuo esine on. Meille se oli puna-musta laatikosto kantokahvalla. Kun se oli nostettu siihen pöydälle yksinään ja kuulin mihin se on tarkoitettu, se oli oikeasti tosi kaunis. Meillä on vielä niiiiin paljon ymmärrettävää aasialaisesta kulttuurista ylipäänsä, saati sen alalajeista. Juttu on tuolla vaatehuoneessamme kuplamuoviin pakattuna, vien sen huomenna Suomi-kouluun. Muuten en ehkä malttaisi olla kuvaamatta sitä ja kertomatta myöskin käyttötarkoitusta.

Soku furniture & homeware, No. 2001 (vieressä) Hami Road, Chang Ning District.

Ankaran rupeaman jälkeen olikin aika siirtyä lounaalle, valitsimme lähellä (Hong Mei lu) sijaitsevan intialaisen, Bukkharan.


 Intialainen ravintola Bukkhara, No. 3729 Hong Mei lu, International Pearl City:n rakennuksessa.

Niin hyvää kuin ruoka olikin, oli palvelu armottoman hidasta ja meidän oli pakko lykätä Hongqiaon kukkamarkkinoiden putiikit yms. tuonnemmaksi. Lupaan hankkia Emilian luistelukaverin äidiltä, häneltä joka tietää kaikesta kaiken, tietooni myös sen jonkun alueen, jota kukaan meistä ei tiennyt!

Ladyt, kiitos ihanasta päivästä ja jatketaan taas. Sitten jossain vaiheessa! Potkikaas mua nyt vähän, kaverit!