sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Mihin oikein olemme päämme pistämässä?

Meillä on se onnellinen tilanne, että kävimme koko perhe kolmen viikon matkalla Kiinassa ja Thaimaassa maaliskuussa 2012. Lapsetkin siis tietävät, mihin olemme lähdössä ja siitä syystä päätimme etteivät lapset lähde mukaan house hunting - matkalle, koska lennot ovat pitkät ja matkaohjelma aika raskas.

Olen löytänyt jo tässä vaiheessa paljon vinkkejä Shanghain Suomalaisten sivustolta www.shanghainsuomalaiset.com sekä kansainväliseltä expat-sivustolta www.shanghaiexpat.com

Haussa on nyt ensisijaisesti hyvä IB-koulu ja tietenkin asunto. Kiikarissa on yksi koulu, siitä enemmän kun käymme tutustumassa paikkaan.


Edellisellä retkellämme kävimme Pekingissä, joka ei mielestäni ollut mitenkään kiva kaupunki ja onneksi se ei siis olekaan tuleva kohteemme. Pekingin vieressä on kuitenkin myös Kiinan muuri, jossa kävimme ja muistamme sen varmasti loppuelämämme.Shanghaissa vietimme viikon, joka oli onnistunut kokonaisuus nähtävyyksiä ja huvituksia, sekä ihan vaan kaupunkiin tutustumista. Muutto ei tuolloin ollut kuin vasta kaukaisuudessa oleva mahdollisuus, joten emme käyneet katselemassa esimerkiksi mahdollisia asuinalueita.

Mielenkiinnolla odotan tulevaa kesää, tosin hieman kauhulla mietin, miten saamme kaikki asiat hoidettua. Olemme todellakin ensikertalaisia, enkä tiedä edes sitä, mitä on tapana pakata konttiin mukaan vietäväksi. Myös talon vuokraaminen ihmetyttää (kalustettuna vai ei, ja mihin tavarat jos ei kalustettuna). Miten koulun kanssa pitäisi sopia asioista? Oman työsuhteen jatkuminen tai päättäminen ja miten sopeudun kotirouvan elämään Kiinassa...

Monta kysymystä, toivottavasti niihin löytyy myös vastauksia.

Koti koivujen katveessa lähtee Kiinaan

Perustin tämän blogin alkuvuodesta kun perheemme isä lähti puolen vuoden komennukselle Kiinaan. En kuitenkaan ehtinyt enkä jaksanut kirjata ylös asioita tästä jaksosta ja ehkä hyvä niin. Nyt tilanne on muuttunut ja olemme koko perhe muuttamassa Shanghaihin syksyllä 2012.

Yritin löytää blogeja muuttoon ja muuhun siihen liittyvään, mutta ihan tuoreita ja omaa tilannettamme vastaavia ei oikein löytynyt. Päätinkin nyt siis dokumentoida oman projektimme blogin muotoon :) Kaikki on aivan alkuvaiheessa, huomenna vien passin miehen työnantajalle viisumia varten ja House Hunting -matka on tarkoitus tehdä kahden viikon päästä. Kiikarissa on hyvä kansainvälinen koulu. Oman haasteensa muuttoon tuo se, että kuopuksemme Eero, 6 v aloittaa syksyllä koulun ja Ella 11 v ja Emilia 9 v harrastavat rytmistä voimistelua ja taitoluistelua kilparyhmissä, näiden harrastusten jatkaminen Kiinassa on vielä täysi arvoitus.

Lapsille teimme lupauksen ettei kotia myydä, vaan se odottaa meidän paluutamme täällä - siksi blogin nimi pysyköön alkuperäisenä.

Tervetuloa siis seuraamaan projektiamme, toivottavasti siitä on joskus apua jollekin samaan tilanteeseen pääsevälle tai joutuvalle perheelle :)