lauantai 27. huhtikuuta 2013

International Day

Eilen oli yksi tähän asti mukavimmista päivistämme täällä Kiinassa!

Aloitimme aamun Ellan synttäriaamiaisella, joka ensimmäistä kertaa 12 vuoteen oli mahdollista syödä ulkona! Jo aamusta näki, että päivästä tulee kaunis. Siihen olisi melkein voinut jäädä, mutta tehtävät koululla kutsuivat.Eilen oli nimittäin WISS-koulun International Day, joka on suurin tapahtuma kouluvuoden aikana. Jokainen WISS:n 44 maasta esittäytyi omalla teltallaan ja tarjosi pientä syötävää. Lapset kiertävät teltoilla hakemassa leimoja passiinsa ja leimaa varten pitää yleensä suorittaa joku tehtävä.

Kaikkia toivotaan pukeutumaan maansa kansallispukuun tai väreihin. Meidän Team Finland lähti eilen koululle tällaisissa vetimissä.


Sää todella suosi, lämpötila oli n. + 30 astetta ja kerrankin aivan kirkkaansininen taivas suorastaan häikäisi, huomaan että kuvatkin ovat vähän tavallistakin epäterävämpiä, kuvaaminen oli hankalaa kirkkaassa auringonpaisteessa.

Toiminnan maiden teltoilla organisoivat oppilaiden vanhemmat. WISS:ssä on 24 suomalaista oppilasta, perheitä ei ole edes puolia tuosta, koska meidän tapaamme tosi moni perhe on kolmilapsinen. Porukka on kuitenkin aktiivista. Tällä kertaa hylkäsimme vihaiset linnut ja teemaksi valittiin sauna.

Erään perheen Au Pair oli maalannut upean taustakankaan teltallemme.
Tarjottavaksi teimme lihapullia, jotka pujottelimme suomenlipulla varustettuihin cocktailtikkuihin tomaatin ja kurkun kanssa.  Tarjolla oli myös Marianne-karkkeja.Telttamme vetonaula oli minikokoinen sauna! Vihta oli peräisin Le Chambordin pensasaidoista ;) Asiaankuuluvat saunajuomat oli eräs perhe kantanut mukanaan Suomesta.

Itse sauna oli yhden perheen poikien "leikkimökki", lauteina toimi keittiöjakkara ja kiuas oli valmistettu roskakorista.

Lapset joutuivat vastaamaan muutamiin saunaa koskeviin kysymyksiin leimansa eteen.
Tunnollisina jaoimme myös Suomitietoutta esitteiden merkeissä.

Päivä alkoi lohikäärmetanssilla.Tämän jälkeen jokainen maa vuorollaan tuli kentälle lippuineen. Team Finland oli pukeutunut asiaankuuluvasti.


Lippuparaatiin osallistui vaikuttava joukko meikäläisiä!


 Australia oli tuonut paikalle Koalan. Mahtoi tyypillä puvun sisässä olla tukalaa helteessä...Lapset kypsyvät aina kun paasaan siitä, että menettepä tulevaisuudessa melkein minne tahansa maailmankolkkaan, teillä on siellä kaveri. Tänään se konkretisoitui ehkä paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Koulun johtaja, joka kuulutti maat kentälle tokaisikin osuvasti, että olo on kuin Euroviisuissa.

Paraatin jälkeen päästiin itse asiaan, eli maiden telttoja kiertämään.


Naapuritelttamme Belgia oli keskittynyt olennaiseen :) Myös monet viinimaat tarjoilivat viinejään. Voin vaan kuvitella lööpit, jos Suomessa koulun juhlassa tarjottaisiin vanhempien toimesta alkoholia toisille vanhemmille. Tämä tapahtuma oli siis tietenkin tarkoitettu yhtä paljon aikuisille kuin lapsillekin.


Yllättäen oma suosikkini oli Italia ;) Ei vaan, Italian porukka oli todella panostanut tarjoiluun. Pöytään kannettiin koko ajan uutta sapuskaa: bruschettaa, pizzaa, ilmakuivattua kinkkua, mozzarellaa, oliiveja...Team Finlandin epävirallisen raadin mukaan päivän laadukkainta viiniä, Illyn espressoa... Ilmeisesti jollakin vanhemmista on täällä ravintola ja siinä tarjoilun salaisuus.
Amerikkalaiset tarjoilivat chili con carnea, vaahtokarkkeja suklaavesiputouksen ohessa ja tietenkin omenapiirakkaa.


Ranskalaiset tietenkin croisantteja ja patonkia sekä herkullisia makkaroita.Japanilaiset todellakin valmistivat sushia, vaikkakin pikaversiota! Korealaisten pulgogi oli herkullista.


Kaikesta ei ole edes kuvia, Israelin teltalta sai pitaleipää, Uusi-Seelanti ratsasti turvallisella maidollaan ja teltan jäätelöjono oli melkoinen. Belgian porukka paistoi vohveleita. Meksikon salsa toi vedet silmiin.


Tanskan legot ja Suomen muumitalo ja -laiva vetivät Nurseryn porukkaa :)Päivän päätyttyä olimme kaikki aivan uupuneita!  Päivästä jäi kaikenkaikkiaan todella kiva mieli. Monen kurjan asian keskellä helposti unohtaa, miten suuri rikkaus lapsille on mahdollisuus kasvaa osana tätä kansainvälistä yhteisöä ja oppia ymmärtämään eri maiden kulttuureja. Kun piipahdimme Eeron kanssa juomatauolle ilmastoituun jumppasaliin, hän alkoi luetella salin kattoon ripustetun lippunauhan maita. Ihmettelin että miten voit tietää nuo. No kun meidän luokan Jaden on Indonesiasta ja Kiki on Koreasta ja se ja se sieltä ja sieltä.

Uupumuksesta huolimatta jaksoimme kuitenkin vielä illan päätteeksi lähteä  "lähikuppilaan" syömään synttäri-illallista. Hieno päivä! Tänään on vuorossa kotona kokattu synttäripäivällinen ja mikä parasta, kokki en suinkaan ole minä :)