lauantai 17. tammikuuta 2015

Maisema harmaa - arki ei

Maisema on viimeisen viikon ollut hyvin harmaa. Aamulla herätessä on pimeää, tosin nopeasti kirkastuu. Satanut on välillä kaatamalla, välillä vähän vähemmän. Tullut kotoisasti mieleen suomalainen marraskuu. Voi miten kateellisia olemme Suomessa nyt vallitsevasta lumisesta talvesta!
Ilmanlaatu on myös vaihdellut terveydelle vaarallisista lukemista erittäin vaarallisiin lukemiin, mikä sen harmauden vielä sateen lisäksi tekee. Ja on muutenkin kurja juttu.


Arkemme ei kuitenkaan ole ollut lainkaan harmaata, vaan täynnä vauhtia, kun uusi vuosi on käynnistynyt kunnolla.

Viimeisen viikon olemme puunanneet paikkoja kevään vierailijoita varten ;)

No ei vaan, elokuussa palatessamme saimme mukavana yllätyksenä tarjouksen listata joitain parannustarpeita asunnossamme, olimmehan asuneet tässä vuoden ja oli aika uusia vuokrasopimus. Toiveemme eivät olleet suuria. Toivoimme kokolattiamattojen pesua, yksien verhojen vaihtamista (makuuhuoneemme verhot ovat n. 30 cm liian lyhyet), astianpesukoneen korjaamista ja parvekekalusteita. Tuomio oli aluksi tyly: Mikään näistä ei onnistu ja astianpesukoneen olemme rikkoneet itse ja joudumme maksamaan siitä 1200 RMB. No, keräsin hieman sappea ja aloitin vaadittavan uhkailun muutosta muualle jne. Ihan sitä peruskauraa täällä. Kuvasin korjaustarpeita ja astianpesukoneen pilaamia astioita.

 
Lopulta saimme astianpesukoneen korjauksen ilmaiseksi, kokolattiamattojen pesun ja verhojen vaihdon. Kuvasta joku päätteli että todellakin, pikkuisen on jäänyt mitta vajaaksi. Pervekekalusteisiin ei todellakaan suostuttu, mutta se olikin vain hyvä yritys!

Asiat ovat näiden kuuden kuukauden kuluessa edenneet niin, että astianpesukone käytiin korjaamassa heti. Loka-marraskuussa joku mummeli kävi mittaamassa verhoja ja totesi ilmeisen hänkin. Juu lyhyet ovat. Sen jälkeen asialle ei ole tapahtunut mitään.

Aina välillä olen laittanut viestiä yhteyshenkilöllemme Shiningille: huhuu, koska tämä asia etenisi, oikeasti, haloo?  Aina on luvattu että "next week" ja "very soon".

Pari viikkoa sitten taas ryhdyin toimeen, että nyt! Vedin pöytään viimeisen kortin: Meille tulee 21.1. very important guests ja tämä asia on hoidettava sitä ennen. Viimein alkoi tapahtua.

Maanantaina meille saapui kolme ukkelia isojen koneiden kanssa ja tunnissa he höyläsivät matot puhtaiksi neljässä makuuhuoneessa. Nyt vaan odotellaan mattojen kuivumista. Jalkoihin tarttuu saippuaista vettä niin, että käytävässä meinaa lentää selälleen. Mutta hienoksi tulivat! Näin hienot ne eivät olleet edes muuttaessamme.

Olimme sopineet myös  sohvan ja nojatuolien pesusta. Tietenkään se ei onnistunut samalla käynnillä, vaikka asia oli sovittu. Taas kului muutama päivä ja taas laitoin viestiä, että VIP-vieraiden saapuminen lähestyy. Nyt ne pesijät tänne. Perjantaina tapahtui ja sohvat saatiin pestyä. Niistä tulikin tosi hyvät (rungot pestiin paikanpäällä, tyynyjen päälliset vietiin jonnekin).

Verhojen vaihtokin piti hoitua samalla käynnillä, great! En ollut itse paikalla, joten ayi toimi project managerina.

Kun tulin kotiin, huomasin, että KAIKKI verhomme on poistettu ja ilmeisesti viety pesuun. Ja sehän on toki ihan positiivinen juttu, mutta sata vetoa, että kun verhot joskus palautuvat takaisin, tuodaan meille ne samat lyhyet verhot pestyinä takaisin.

Nyt meillä odotellaan VIP-vieraiden saapumista hieman karuissa tunnelmissa.Tyynyjen höyhenet pöllyävät ja istumme lattialla katsomassa telkkaria, koska sohvien rungot ovat märät. Ja oikeastaan, noi valkoiset valoverhot ovat paljon kivemman näköiset kuin ne oikeat. Mutta valitettavasti myös paksuja verhoja tarvitaan käytännön syistä, meille paistaa aurinko suoraan sisään ison osan päivästä eri suunnista ja pientä hämärrystä silloin tällöin tarvitaan.

 
 Mutta hei, aurinko paistaa nyt ja VIP-vieraiden tuloon on enää viisi päivää. Miksen heti syksyllä tajunnut ottaa tätä syytä käyttöön? Tai jos olisin sanonut, että meille tulee kylään manager tai peräti director - millä valon nopeudella kaikki olisikaan tapahtunut? Minun olisi pitänyt jo oppia.

Olen myös päivittänyt hieman astiastoa! Olen aivan varmasti Shanghain viimeinen suomalainen, joka on vieraillut kuuluisilla hotellitarvikemarkkinoilla. Keräsimme astiamme toisena päivänä muutosta Ikeasta ja ne ovat täysin palvelleet. Osa on hajonnut joko muuten vaan tai kiitos tuon astianpesukoneen, jonka alakori aina kippasi parit lautaset lattialle sitä ulos vedettäessä ellet osannut pitää varaasi.

Nyt päätin hoitaa tämänkin asian kuntoon!


Näitä halkeilleita ja naarmuuntuneita yksilöitä ei tule ikävä! Mutta hintaansa nähden ne ovat kestäneet erinomaisesti.

 Nyt on kippoa ja kuppia, lautasta ja kannua. Ne kaikkein mieleisimmät lautaset olivat loppu, mutta jospa niitä saadaan lisää, voin hankkia ne sitten kotiin!

Nyt vaan päiviä laskemaan.