lauantai 22. marraskuuta 2014

Juhlaviikko


"Ohi syyskuun, läpi repaleisen lokakuun…" Maineeltaan niin masentava ja pitkäveteinen marraskuu on totutusti ollut meillä kaikkea muuta! Ensin lokakuun lopuksi pähkäillään halloweenin asujen kanssa ja kun marraskuu alkaa, pitää ruveta sovittelemaan kaksia synttärikutsuja Suomi-koulun ja harrastusten täyttämiin viikonloppuihin, vieläpä niin, että ainakin ne tärkeimmät kaveritkin ehtisivät mukaan. Välissä juhlitaan vielä isänpäivääkin.

Viime lauantaina aloitettiin tämä juhlaviikko Eeron kaverisynttäreillä! Meillä ei kakku yleensä tee kauppaansa ja olen luopunut synttärikakusta jo vuosikausia sitten. Nyt Eero kuitenkin halusi kakun ja koska hyvä kaveri ei tykkää suklaasta, sen piti ehdottomasti olla tavallinen kermakakku.

Luonnollisesti ulkoistin kakun leipomisen.


Kakku oli ainakin komea, makukin ihan ok, mutta ei nyt mitään mullistavaa. Mutta ei ollut suklaata, paitsi nimessä.

Olimme molemmat Eeron kanssa oppineet jotain edellisen vuoden hulabaloojuhlista. Tänä vuonna kutsuttuina oli viisi parasta kaveria. Luotin varmaan keinoon ottaa mehut pois pikkupojista ja vein heidät uimaan heti juhlien aluksi.Altaalla vietetyn tunnin jälkeen juhlapöytään istui rauhallista porukkaa :)


Kaksi kavereista jäi vielä yökyläilemään, joten synttärikutsut olivat aika täydelliset!

Varsinainen juhlapäivä oli vasta maanantaina, mutta yhden lahjan kanssa otettiin hieman ennakkoa. Ei niin, että poika olisi sitä halunnut, vaan pojan isä. Legotehtaassa koottiin paitsi uusi "poliisiporukka", myös aikaisemmin saatu ja leikeissä hajonnut "palomiesporukka".Mulla on sitten viikon varrella ollut tärkeä luottamustoimi: Eero asettelee porukat aamulla tiettyihin hommiin ja minun pitää iltapäivällä vaihtaa "positions" iltapäivään sopiviin puuhiin. Eihän sitä roistokaan voi pöntöllä koko päivää istua. Tässä onkin riittänyt hupia, yhtenä päivänä järkkäsin vankilakapinan. Lapsi on terve kun leikkii...


Maanantaina koitti vihdoin varsinainen juhlapäivä! Maanantai on hyvä aloittaa kaakaolla ja vaahtokarkilla.
Tämä Suomesta kuukausi sitten saapunut paketti on kuumottanut vaatehuoneen hyllyllä aina siitä saakka. Kenelle se on? Mitä siellä on? Aamulla paketti oli löytänyt tiensä aamiaispöytään.


Ja paketista paljastui lopulta juuri se, mitä kaikkein optimistisimmat toiveet olivat koskeneet. X-BOX! ja vieläpä yksi peli paketin sisällä jo valmiiksi. Aitojen pelien löytäminen täällä voi olla hieman hankalaa ja kopioita ei kuulemma koneeseen kannata laittaa: kehitys on kehittynyt sen veran, että kopio saattaa lukita koko koneen ja se on käytettävä huollon kautta ennen kuin toimii!

Onneksi Facebook ja Shanghain suomalaisten yhteisö osasi jo neuvoa hyviä paikkoja pelien metsästykseen, laitetaan joulupukki asialle.


Aivan valtavat kiitokset Pakilaan kummisedälle ja -tädille! Sekä Tampereelle kuriireille jotka paketin perille kiikuttivat!

Asiaan kuuluu, että kouluun viedään tarjottavaa synttärin kunniaksi. Suomessa karkkipussi on ihan passeli juttu, täällä tämäkin homma on pitänyt vetää överiksi ja mammat vääntää kuppikakkuja ja kuorrutuksia. Parhaimmat tuovat lahjat koko luokalle, ennätys Kindergartenista kuultuna: kaikille pojille Lego ja tytöille jotain vastaavaa. Huh, huh.

Onneksi meillä vielä kelpaa äidin "brownies" eli hah, haa, ne mokkapalat!
Koulun puolesta oli terveellisenä välipalana tarjolla donitseja, joten opettajilla on varmaan ollut ilo opettaa loppupäivän ajan tätä sokeriähkyssä olevaa porukkaa!

Keskiviikkona vietimme Eeron kanssa äiti-poika iltaa, eli suomeksi sanottuna kävimme törsäämässä Suomesta tilille saapuneita synttärirahoja! Mummit ja muut ihanat olivat muistaneet sankareita ja muistamiset realisoituivat mm. uudeksi potkulaudaksi ja yllätys, yllätys Legoiksi. Vielä jäi vähän 
X-BOX -peleihinkin.

Torstaina juhlat jatkuivat, tällä kertaa pikkuisen pinkimpänä versiona. Emilia juhli 12 v. synttäreitä!Tänään on talon täydeltä tyttöenergiaa kaverisynttäreiden merkeissä ja tänäkin lauantaina kaksi kaveria jää yökyläilemään. Pakko siirtyä pikkuhiljaa lettujen paistoon!


 Molemmilta synttärisankareilta kovasti kiitoksia onnitteluista ja muistamisista!

Loppukevennyksenä koulun kirjaparaatin Smurffiina!