sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Formula 1 Shanghai Grand Prix

Monenlaisten aikataulusäätöjen jälkeen tartuin tilaisuuteen käväistä katsomassa Formula 1 -osakilpailua, joka käytiin tänä viikonloppuna täällä Shanghaissa. Perheen kesken tehdyssä jaossa minä lähdin katsomaan aika-ajoja, mies itse kisaa - kummallekin mieluinen ratkaisu!

Rata oli suuri ja hieno, vastapäinen katsomo aika-ajoissa ainoastaan puolillaan, tänään kisassa oli luultavasti eri meininki. 


Heti alkuun on todettava, että intohimoiselle fanille katsomo paikanpäällä ei todellakaan ole oikea paikka seurata kisaa. Meidän paikkamme olivat kaarteessa, jossa autot hidastivat ja niistä siis näki edes vilahduksen. Suorilla vauhti on luultavasti niin kova, ettei autoja suunnilleen edes näe. Äänet olivatkin kisan vaikuttavinta antia, ne eivät telkkarissa toistu ollenkaan samanlaisina.


Myös tulospalvelu ja kuulutukset olivat aika ankeita, tilanteen sai selville parhaiten netistä tiedotusvälineitä seuraamalla. Tulostaulu oli minikokoinen, eikä ollenkaan ajantasalla.

Meidän Kimillä oli valtavasti faneja! Eikä ollenkaan suomalaisia, vaan paikallisia. Tuntui, että suomenlippuja oli ylivoimaisesti eniten katsomossa.


Olin odottanut jotenkin paljon "tuotteistetumpaa" tapahtumaa krääsämyynteineen, baareineen ja oheisviihteineen, mutta paikka oli jotenkin suorastaan karu. Juotavaa ja syötävää sai ostaa muutamasta kioskista katsomoiden ulkopuolella ja kaikki "kisahumu" puuttui.

 


Kimi pärjäsi kuitenkin hienosti ja fanit olivat iloisia! Ilmeisesti tulospalvelu ei tänään itse kisassa ollut kauhean paljon parempaa, koska raportoin juuri herraseurueelle lopullisen järjestyksen suomalaisten iltapäivälehtien uutisten perusteella!