tiistai 8. tammikuuta 2013

Paluu arkeen

Loma on ohi ja olemme palanneet arkisiin puuhiin.

Me vietimme tyttöjen kanssa loman viimeisiä päiviä tyttömäisissä hommissa, shoppaillen ja kampaajalla. Itse tosin kerään vielä rohkeutta asettua paikallisen parturin tuoliin.


Tytöt saivat mummilta (tai siis joulupukilta) "shoppailulahjakortin" ja sitä lähdimme hyödyntämään. Eri vaihtoehtojen sovittaminen on iso osa hauskuutta. Aika helposti pääsimme yhteisymmärrykseen siitä, mitä oikeasti myös ostetaan.


 Sää ei meitä oikein suosinut, oli märkää ja kylmää. Täsmäostoksena oli pakko hankkia pipo!


Hyvään shoppailureissuun kuuluu tietenkin myös ravintolassa syöminen. Tytöt saivat valita paikan, eikä valinta yllättänyt. Tosin ei valitsemamme outlet-ostoskeskus juuri gourmet-vaihtoehtoja tarjonnutkaan.


 Jälkiruoalle suuntasimme Starbucksiin, syväjäätynyt äiti tarvitsi kuumaa kahvia!


Kiinalaiset rakastavat kännyköitään. Meni minne tahansa kahvilaan tai pikaruokapaikkaan, puheensorinaa ei oikeastaan kuulu mistään, vaan kaikki hiplaavat puhelimiaan. Tässä kiinalainen perhe naapuripöydässämme viettää laatuaikaa rakkaimpiensa seurassa.


Lahjonna, kiristyksen ja uhkailun jälkeen sain suostuteltua tytöt lyhentämään hiuksia edes hiukan. Kuolleiden latvojen siistiminen tosin oli sekin lopulta aivan liikaa, OMG ja daa!

Koulu alkoi eilen maanantaina ja harrastuksetkin pyörähtivät toden teolla käyntiin, Emilialla uuden valmentajan, kiinalaisen (mr.) Liun kanssa ja Ellalla jääkaappia muistuttavalla salilla entiseen malliin. 

Minä aloitan torstaina vihdoin kiinan opinnot! Se taito tulisi todella tarpeeseen, sikäli kuin opin mitään. Tuntuu että ihan yksinkertaisetkin sanat vaan katoavat mielestä, vaikka niitä kuinka tankkaa.

Eeron kanssa laadimme seuraavaa lomaa varten aamukalenterin!


Kiinalaisen uudenvuoden lomaan on tänään aikaa vain 18 koulupäivää! Eero sai aamukalenteriin myös toisen, vähintään yhtä hauskan merkinnän: 23.1. saapuu paras kaveri vierailulle Shanghaihin! Tämä vauhtikaksikko pistää tuulemaan jo skype yhteydessä, mitähän jälleennäkeminen saakaan aikaan?!?