torstai 16. lokakuuta 2014

ISTA Performance ja kuuluisat vieraat

Tänä lukuvuonna WISS:ssä on mahdollisuus osallistua ISTA-ohjelmaan. ISTA = International Schools Theater Academy. Esittävän taiteen alalla tämän pitäisi olla vähintään yhtä huikea juttu kuin Stoke City Academy WISS:n jalkapallossa. ISTA:n kasvatteja ovat mm. edesmennyt Amy Winehouse ja useita maailmantähtiä.

ISTA järjestää tänä lukuvuonna WISS:ssä useampia harjoitusjaksoja, opettajina oman alansa parhaimmistoa. Opetus koostuu teatterista, musiikista, tanssista ja tekniikasta (äänisuunnittelu, valosuunnittelu jne.)

ISTA alkoi viime perjantaina avajaisesityksellä, johon osa koulun oppilaista oli kutsuttu esiintymään. Ella tanssi. Lämmittely oli osa esitystä yleisön saapuessa ja asettuessa paikalleen.

 


Esitys alkoi WISS:n oppilaiden hienolla ja kovasti harjoitellulla tanssi, musiikki ja teatteri esitysellä. Oppilaat vastasivat koko shown ajan myös valoista ja äänestä.


Tietenkin kovasti hehkutettiin ISTA:aa ja kaikkea sen maailmalle tuottamaa hyvää. Sitten siirryttiin illan pääesiintyjiin.

Ensimmäisenä meitä viihdytti EMMY- ja Oscarpalkittu elokuvamusiikkien säveltäjä ja jazz-muusikko John Altman sksofoninsa kanssa.

Hänen seuraansa liittyi seuraavaksi The Police -yhtyeen kitaristi Andy Summers.

Mr. Andy kannusti nuoria kapinoimaan ja kulkemaan omaa tietänsä, siis hyvällä tavalla. Hänen vanhempansa eivät kuulemma olleet aikanaan kauhean innoissaan pojan ryhtyessä kitaristiksi. No, eipä varmaan ole tarvinnut kauheasti uravalintaa katua.

Herrat vetivät hyvän shown yhdessä.


Lopuksi varmaan ainakin tähänastisen elämänsä ikimuistoisimman keikan pääsi heittämään WISS:n
13-vuotias Asha, joka pääsi vetäisemään Andy Summersin kanssa itse valitsemansa The Policen biisit Roxanne ja Message in a bottle. Täytyy sanoa, että meni kylmät väreet heitä kuunnellessa.


Kyseiseset herrat toimivat ainakin jonkun kerran myös ISTA:n kouluttajina WISS:ssä. Ja mikä ihme heidät sitten tuo Shanghailaiseen kansianväliseen kouluun? No, koulun tukijoihin sattuu kuulumaan herra, joka vastaa Shanghain F1 -osakilpailun sekä tenniksen Rolex Mastersin järjestelyistä ja nämä taas ovat hänen kavereitaan.

Jaa, enpä olisi uskonut teininä Policea kuunnellessani joskus vielä jonottavani kahvia yhtyeen kitaristin kanssa lasteni koululla. Melko upeita mahdollisuuksia nämä lapset ja nuoret parhaimmillaan täällä saavat!