lauantai 6. huhtikuuta 2013

Paluu kotiin ja mukava viikonloppu


Kävimme vielä keskiviikkona iltakävelyllä Ellan kanssa ja kävely venyikin yli tunnin mittaiseksi. Päädyimme kiertämään koko lähisaaremme, joka oli todella kaunis ja rauhallinen iltavalaistuksessa.Nämä yksi lapsi kerrallaan tehdyt pienet jutut ovat niin tosi tärkeitä sekä minulle että lapsille. Pääsee juttelemaan kaikesta ihan erilailla kuin porukan keskellä. Juttumme rönsyilivätkin Suomen jumpparyhmän kuulumisista oman vanhan luokan asioiden kautta Kiinan historiaan ja meillä oli taas tosi mukavaa.Meitä oikeastaan hieman harmitti se, että emme olleet saaneet hotellista huoneita enää seuraavaksi yöksi, mutta torstaiaamuna asia ei harmittanut enää yhtään.

Jos käsite "mustanaan väkeä" voi konkretisoitua, se konkretisoitui täällä. Edellisenä iltana saimme haahuilla Ellan kanssa ylhäisessä yksinäisyydessä näitä rantateitä, nyt ne olivat aivan täynnä porukkaa, joka kulki jonoissa matelemalla eteenpäin. Puoli Kiinaa sekä n. 20 bussillista turisteja tuntui pakkautuneen yhden aamun aikana Hangzhouhun. Inhoan jonottamista ja tunkemista ja sitä se olisi tuolla ollut seuraavat kaksi päivää, jotka olivat kiinalaisten kansallisia vapaapäiviä.

Andy oli ajanut meitä hakemaan 5 tuntia, me ajoimme takaisin 2 h 30 minuuttia. Se kertoo jotain ruuhkista Hangzhoun suuntaan. Oli kivaa olla taas kotona ja saada trimmattu ja yhtä höpsö Omppu taas kotiin. Kaatosateinen viikonloppu on kulunut Emilian kanssa tehtyä luistelureissua lukuunottamatta verkkareissa ja perinneruokia, hernekeittoa ja karjalanpaistia syödessä :) Kiitos kaikille näihinkin liittyneistä tuliaisista!Hotelli Shangri La Hangzhou oli ihan mukava, tyypillinen laadukas kiinalainen hotelli. Ei ehkä ihan tähtiensä veroinen, omasta mielestäni vähän kulahtanut. Verrattuna vaikka Ningbon Shangri La -hotelliin, joka oli ihana.  Itäinen, uudempi siipi oli hienompi, joten ehkä kannattaa toivoa sieltä huoneita. Me olimme kuitenkin erittäin tyytyväisiä väliovella varustettuihin kahteen huoneeseemme kaunilla alueella - ne täyttivät tarkoituksensa mainiosti. Parasta hotellissa on sijainti: Se on aivan järven rannalla, lähellä on paljon ravintoloita ja nähtävyyksiä sekä pieniä kauppoja. Veneet järvelle lähtevät ja palaavat aivan hotellin edestä, vaikka siis muualtakin pääsee kyytiin.

Hotellissa oli monta ravintolaa, jotka olivat selvästi kiinalaista keskitasoa kalliimpia (siis länsimaisten ravintoloiden kategoriassa). Testasimme italialaisen Pepperinon, jossa oli kalliit, mutta myös ihan mainiot pizzat. Hangzhoun lomaan kannattaa varata ainakin 2-3 päivää ja mukaan kunnon patikointiin ja säähän soveltuva varustus, parhaiten näkee kävelemällä ympäriinsä, hyppäämällä veneen kyytiin tai pyöräilemällä. Shangri La:sta oli saatavilla polkupyöriä, mutta niiden varaamisen kanssa saa olla vikkelä: Isommalle porukalle sopivaa kokoonpanoa voi olla yhtäkkiä vaikea saada ja varsinkin lastenpyöriä oli näkyvillä aika rajoitetusti. Ihan pieneten pyöriä tuolla ei näyttänyt olevan, mutta ehkä kysymällä olisi löytynyt.

Mukavaa lauantaita kotijoukoille ja muille!