torstai 29. tammikuuta 2015

Lampaan vuosi - onnen vuosi?

Kiinalaisen kalenterin mukaan nyt tuleva vuosi on lampaan vuosi. 

Kukaan meidän perheestämme ei ole lammas. Meillä on kuitenkin monta tärkeää lammasta (vuosi lasketaan alkavaksi helmikuun alussa). Onnittelut mm. heille:

Se elämäni ensimmäinen Eero 1919
Kummilapsemme Anna 2003 + Kai, joka japanilaisen kalenterin mukaan toki on lammas :)
Serkkuni Mika 1967 

Ja kaikille muille lampaille: 1907, 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015 kovasti onnellista vuotta toivotellen.

Meille lampaan vuosi on erityinen. 

Emilia sai ihan elämänsä alussa mummilta silloin 2002 (hevonen) lahjaksi pehmolampaan. Joku nimesi sen BääBää:ksi, Ella luultavasti. BääBää (kavereiden kesken vaan Bäbbeli, Bäbbis, lempilammas...), ei ollut ensin mitenkään erityinen. Sitten koitti virus nimeltä Rota ja siitä sitten aika paljon pahaa. Ensimmäisenä sairaalayönä kävin kotona ja nappasin vaan summan mutikassa sieltä pinnasängystä yhden mukaan. Se oli BääBää ja siitä tuli sitten erityinen.

BääBää oli melko paljon valkoisempi kuin nykyisin. Se oli vitivalkoinen.

BääBää:n omistaja pikkuisen reklamoi tässä ollutta ruskeaa kuvaa: "No ei se nyt oikeasti noin kauhea ole". Tämä enemmän BääBää:n nykyinen ulkoasu. Pahoittelemme :)

BääBää on käynyt kuusi kertaa leikkaussalissa Emilian kanssa, minä en kertaakaan - ei päästetty. BääBää on viettänyt puolitoista kuukautta sairaalassa Emilian kanssa (aina tietenkin välillä kotonakin pitkiä aikoja), minä jotain siltä väliltä. BääBää fanittaa plastiikkakirurgeja Esa Muuronen ja Kimmo Tanttula. Ja kiittää "kummitätiä" Raijaa ;) Ja BääBää on syy Emilian rakkauteen lampaisiin :) 

BääBää on elänyt mukana suunnilleen kaikki päiväkotipäivät, ekat koulupäivät, luistelukisat ja muut elämän tärkeät tapahtumat. Kun oikein ärsyttää ja kenestäkään muusta ei ole mihinkään, BääBää on paras tuki ja turva!

En tajua, mistä kyseinen BääBää sitten ulottui lampaisiin noin yleensä, mutta eipä tarvitse Emilialle lammasta tarjoilla syötäväksi. No, vuosien varrella olemme tajunneet sen ja asiasta ei tosiaan enää edes väitellä.

Siirrymme juhlimaan lampaan vuotta! Tänään kävimme koulun upeissa juhlissa. Niistä seuraavaksi!

Hyvää lampaan vuotta kaikille!