torstai 2. lokakuuta 2014

Huangshan Hot Springs


Tiistaiaamuna vesisade jatkui ja pilvet roikkuivat vielä maanantaitakin matalammalla. Niinpä skippasimme paluun vuorille ja suuntasimme ennen kotimatkaa Hot Springs -kylpylään.

Olimme paikalla hyvissä ajoin sen auetessa klo 10.30, mutta kiinalaiseen tapaan etuosan isoja altaita oltiin vasta pesemässä. Olimme vähällä jättää koko kylpylän väliin, mutta viime hetkellä altaita alettiin täyttää ja päädyimme kylpemään.


Alueella selvisikin, että etualan isot altaat olivat vain pieni ja mitätön osa kylpylää. Kauniista puistosta löytyi n. parikymmentä erilaista kuumavesiallasta, joissa liotimme kolottavia jäseniämme helposti kaksi tuntia!

 Kookosmaitokylpy tuoksui voimakkaasti, mutta ei kylläkään kookosmaidolta.


Ruusukylvyssä pääsi uiskentelemaan terälehtien lomassa.

 

Viinikylpy oli mielenkiintoisen värinen, mutta tuoksui enemmän marjamehulle kuin viinille ja ihan hyvä niin.


 

 Uitimme lapset C-vitamiinikylvyssä, toivottavasti nyt pysyy flunssa loitolla!

  


Tämä oli aivan totaalisen euforinen kokemus! Ilma oli todella kolea ja vettä satoi. Istut yli 40-asteisessa vihreällä teellä maustetussa vedessä, sataa rankasti, kuuntelet kiinalaista rauhallista musiikkia ja tuijottelet vuorille pilvien lipuessa niiden ohi. Mikä parasta, kylpylässä oli todella vähän asiakkaita ja saimme aina koko altaan omaan käyttöömme kaikessa rauhassa. Vesi oli niin kuumaa, ettei yhdessä altaassa pystynyt istumaan kauaa.


  Välillä oli mukava vilvoitella ja kuljeksia puistossa tai istuskella paviljongeissa.


 Kiinalainen ei luovu kännykästään edes kylvyssä! Puhelin vaan muovipussiin ja menoksi. Kuvan tyttö vaihtoi aina välillä allasta ja kälätti puhelimeensa koko sen ajan kun häet kylpylässä näimme. No, huvinsa kullakin!
 

Parin tunnin kylpemisen päälle testasimme vielä suihkuhuoneen saunan ja saimme kiitokseksi parhaat löylyt mitä Kiinasta on tähän mennessä löytynyt!

Kylpylä on normaalihintaisena melko hintava (238 RMB), mutta hotellimme avainta näyttämällä sisään pääsi hintaan 148 RMB ja iloiseksi yllätykseksi lapset alle 150 cm pääsivät sisään vielä siitä puoleen hintaan. Ilman muuta jokaisen rämpylän arvoinen kokemus.

Leijuimme takaisin hotellirakennukselle jalat 10 cm ilmassa ja kuskimme olikin sopivasti odottelemassa auton kanssa. Hyvin kylvetettynä jaksoi kamalassa nälässäkin reilun viiden tunnin ajomatkan takaisin kotiin