lauantai 2. helmikuuta 2013

Lomalle LOMPS!

Huomenna lähdemme lomalle!


Jossain vaiheessa minua harmitti, kun päädyimme hieman tylsästi Thaimaahan! Ei sillä, että Thaimaassa olisi yhtään mitään vikaa, mutta kun kerran olemme jo valmiiksi tällä puolella palloa, olisi voinut keksiä jotakin hieman eksoottisempaa! Itse olen erään kaverin suosituksesta jo vuosia miettinyt Vietnamia ja lisäksi tästä lähistöltä löytyisi mm. Filippiinejä, Malesiaa, Kambozaa....

Kun viimein pääsimme matkaa varaamaan, eli kun miehen mahdolliset lomapäivät olivat selvillä, oli todellakin jo myyjän markkinat! Viime kevään Kiina+Thaimaa "kiertomatkallamme" vietimme 5 päivää ihanassa Cape Panwassa ja se oli aivan liian vähän. Silloin suunnittelimme palaavamme sinne vuoden kuluttua.Kalaparka... järjestimme hautajaiset.

  

 Kuvattuna se, mistä lomassa on kyse!


 Unikaverit Bää Bää ja Nallukkakin otettiin Cape Panwassa hienosti huomioon :)

Kun pääsin varaamaan matkaa, oli Cape Panwa jo myyty. Kuten useimmat muutkin paikat. Huomasin joulukuun alussa ottavani sen, mitä yhä saan ja oli pakko toimia nopeasti. Törmäsin heti joulun jälkeen Ellan luokkakaverin äitiin, joka kertoi heidän yrittäneen saada lentoja edes jonnekin, vaikka tyhjän päälle Singaporeen, mutta tarjolla oli vain business-luokkaa. Kiinalainen vaurastuva keskiluokka todellakin matkustaa! Ja siitä syystä me liian myöhään liikkeellä olleet maksamme lomasta varmasti aivan liikaa, varsinkin Thaimaan suuntaan, jonne ne kiinalaisetkin matkaavat.

Nyt ei harmita enää yhtään. Kone lähtee huomenna klo 17 ja sitä ennen viemme Ompun kennelliin. Viimeksi matkustimme melkein neljän viikon reissun kamojen kanssa, mukana oli 5 matkalaukkua ja niissä toppatakit, pipot ja talvikengät Pekingiä varten, bikinit ja hellemekot Thaimaahan ja jotain siltä väliltä Ningbo-Shanghai akselille. Porukkaa varmaan huvitti Phuketin kentällä karavaanimme :) Olisi ollut hassu näky, jos joku laukuistamme olisi auennut hihnalle toppatakkeineen ja pipoineen, kun kentällä vallitsi vähintään +35 astetta. Siihen verrattuna pakkaaminen on ollut yhtä juhlaa. Kunhan heittelee kevyitä mekkoja laukkuun ja sulkee sen!

Muutamia perushankintoja on ollut täällä hieman hankalaa tehdä. Meillä on matkassa jonkin verran aurinkovoidetta, enkä ole sitä täältä ostanut. Saatavilla olisi mm. Nivean + 30 kertoimella varustettua voidetta melko korkeaan hintaan. Hauskana juttuna on se, että kylkiäisenä tulee "whitening cream" eli ihoa valkaiseva voide, jota kiinalaiset ja monet muut aasialaiset suosivat. Kun me emme todellakaan pyri valkaisevaan vaikutukseen talvenkalpeine ihoinemme! Emme vain halua palaa.

Sain itse vuosi sitten Thaimaan tuliaisena ihmeellisen taudin, jossa nivelkipuihin ja ihottumaan liittyi huonovointisuutta ja lievää kuumetta. Työterveys oli hieman äimänä, mutta tuttu ihotautilääkäri epäili lievää Dengue-kuumetta. Tällä kertaa siis myös hyttysmyrkkyä lähtee matkaan. Sitä meillä oli Suomesta tuotuna, täältä sai vain pistorasiaan kiinnitettävään säiliöön tarkoitettua hyttyskarkotetta.

10-12 vuotiaille tytöille on täällä todella vaikeaa löytää vaatteita ja kenkiä noin yleensäkin, mutta varsinkin näin talvikautena kesävaatteiden löytäminen tuntui mahdottomalta. Onneksi feikkimarkkinoihin voi aina luottaa ja sain haalittu kasan rantakelpoisia T-paitoja ja jokuset sandaalit. Olisin ostanut aitoja jos joku olisi vaivatta myynyt :)

Suosikkini, ihmekauppa Decathlon on ollut oiva apu hankinnoissa. Decathlon on paikallinen Intersport, jossa myydään aivan mitättömällä hinnalla kaikkea maan ja taivaan väliltä liikkumiseen ja urheiluun liittyen. Mikään ei maksa juuri mitään. Ja erikoista Decathlonin vaatteissa on se, että ne kestävät ja kestävät. En esimerkiksi osta enää sukkia muualta kuin Decathlonista. Lomaa varten haimme sieltä snorkkelit, tyttöjen bikinit, viime lomasta viisastuneina UV-suojatut "uimapaidat",  uimatossut,  meille aikuisille jokuset shortsit yms.

Sekä Eerolle tennismailan ja palloja. Pitkäntähtäimen suunnitelmani on siirtyä maksajan osasta ansaitsijan osaan ;) Eero aloittaa loman jälkeen toivomansa tennistunnit! Vihdoinkin joku, joka kiinnostuu lajista, jossa raha puhuu! Vilkutan teille sitten Wimbledonin pääkatsomosta! Juu-u.