lauantai 4. huhtikuuta 2015

Kiireisiä päivä

Kuinkahan monta kertaa olenkaan kirjoittanut tämän otsikoksi? No, monta. En voi uskoa, että siskoni vierailusta on jo yli viikko! Siitä se kiire lähtikin.

Meillä oli aikaa neljä kokonaista päivää ja pari puolikasta päälle. Käytimme ne todellakin hyödyksi: Räätälimarkkinat, feikkimarkkinat, näköalat, Tianzifa, kivoja kuppiloita, Yu Garden, The Bund.On aivan mahdotonta arvottaa kavereita ja ystäviä ja muita. Suku on aina pahin ja paras. Siskoni on kuitenkin aina ollut se kaikista parhaistakin ystävistä se kuitenkin ns. iholla oleva. Se, jolle uskoa kaikki maailman murheet ja ilot. Se, joka puolin ja toisin on ollut se ensimmäinen, joka on tiennyt tulevista vauvoista, se, jolle on uskottu erot ensimmäisinä, ihastuksetkin. Se, jolle soittaa se ensimmäinen puhelu, kun maailma romahtaa ja pitää miettiä, miten oma äitimme tämän kestää.

Me olemme tavanneet soitella tyyliin kerran päivässä, nyt maailma on tehnyt totisesti eronsa. Meillä oli niin mahtavat neljä päivää yhdessä! Onneksi olemme samalla aaltopituudella tekemisessä. Neljä uskomatonta päivää meni kuin siivillä. Suomeen lähtevä kontti pullistelee kohta hankintojamme.

Pääpaino sisustushankinnoissa ja siinähän vieläkin puuhaa riittää.  TaoBao osaa yllättää ulkomaalaisen, sitä tässä selvitellessä menee pari viikkoa.

Koska olimme siskon kanssa niin ahkeria, on arki pakannut päälle oikein urakalla muuten vaan. Tämä viikko on taas ollut lapsilla lomaa. Täällä näitä lomia riittää... Toisaalta koulu jatkuu 30.6. saakka.

Niin siis: Me todellakin olemme lähdössä Suomeen. 13.6. 2015. Tämän Peppi Pitkätossun laiva suuntaa kohti kotia. Meidän laivan kapteeni, Efraim Pitkätossu, eli Heikki, jää vielä Kiinaan ohjaamaan tätä laivaa kohti uusia seikkailuja vuodeksi eteenpäin. Me muut suuntaamme Suomeen. Se on päätetty. Tätä on moni kysellyt ja tässä se nyt on. Tähän ei liity mitään draamaa perheen sisällä tai ulkopuolella, tämä on meidän päätöksemme moniin asioihin tukeutuen ja sillä sipuli :)