maanantai 9. helmikuuta 2015

Mikä viikonloppu!

Jos oli viime viikko hankala kaikkine nettiongelmineen, vatsatauteineen, netttiongelmista johtuen hoitamatta jääneine hommineen ja stresseineen, niin oli mennyt viikonloppu puolestaan aivan ihana!

Lauantai alkoi Suomi-koulun retkellä Shanghai Science & Technology -museoon. Tämä oli yksi iso stressin aiheuttaja menneellä viikolla. Minun olisi tiedottajana pitänyt olla langalla ja lähettää tietoa avustajille ja vanhemmille. Mutta mitä voit tehdä? Minun nettipimentoni aikana opettajat ja johtokunta olivat paiskineet töitä ja paitsi että kaikki olivat oikeassa paikassa oikeaan aikaan ilman minun panostani, meillä oli tosi hauska retkipäivä! Kaiken kruunasivat oranssit Suomi-koulu -paidat, jotka saatiin kuin saatinkin ajoissa kaikille lapsille. Suomi-koululaiset erottuivat valtavassa museossa kuin pienet auringot :)
Meillä oli myös vieraita. Serkkuni Samu, jonka kanssa emme kauheasti tapaa (elämä ja kiire),  on tyttöystävänsä Elinan kanssa neljän kuukauden reppureissulla Aasiassa ja he pysähtyivät 72 h viisumilla Shanghaihin. Elina, jota en siis ollut koskaan tavannut, ja minä, juonimme serkkuni tietämättä heille pe-la yöksi ja vuosipäivän kunniaksi luxushotellin keskustasta. Tai siis Elina järjesti ja minä sumutin serkkuani sen minkä ehdin Facebookissa ja What's Upissa, ennen kuin yhteydet katkesivat. Juoni onnistui täydellisesti, jopa kuskimme Lu oli siinä mukana. Heillä illallinen Bali Lagunassa, meillä sohvailta lasten kanssa Frendejä tuijotellen.

Lauantaina treffasimme museolla ja lapset lähtivät kuka minnekin Lu:n kyydissä ja me aikuiset jatkoimme kaupungille. Kävimme ne tavalliset: Lujiazuin korkeat tornit, Nanjing Road, The Bund...Höpöttelimme ja kertasimme menneitä vuosia. Kävelytin vieraita kilometritolkulla, koska halusin tarjota heille drinkit M on the Bundissa ja menin pikkuisen ohi. Kohteeseen päästyämme totesimme sen olevan remontissa ja suljettu. Noo. Eteenpäin vaan. Feikkimarkkinat. Kerrankin sellaisia vieraita, jotka eivät VOI shoppailla kovasti, koska rinkan tila on hyvin rajallinen. Poistuimme tyhjin käsin feikeiltä! Ei ole tapahtunut ehkä koskaan aikaisemmin. Päivällinen kiinalaisessa katukuppilassa. Jatkoimme illaksi meille ja paransimme maailmaa puoleen yöhön, nauru pidentää ikää! Päivän kysymys, missä on Heikki? Oikea vastaus on "työmatkalla jossain Kiinassa", mutta spekulaatioissa mitä kummallisimmissa paikoissa :)

Sunnuntaina vieraat saivat purkaa energiaansa compoundimme kuntosalilla, jonka jälkeen istuimme Elinan kanssa pyörtymispisteeseen saakka saunassa juttelemassa. Decathlon -urheilukauppa sai rinkan saumat melkein repeämään ja sunnuntai-iltapäivän Carrefour jäi varmaan ostoskokemuksena mieleen. Me ja muut kiinalaiset. Kun reissaat reppu selässä kuukauden pitkin Aasiaa, nousee kotiruoka arvoonsa - tyypit olivat aivan liekeissä yhdessä kokatusta pasta bolognesesta :)

Voi että, tuntuu kuin olisi löytänyt sielunsisaren, serkkua on totisesti onnistanut. Keep it that way, Samu.

Tänään reppureissaajat jatkoivat matkaa Filippiineille ja meille tulee samassa kattauksessa neidit Jenna ja Heidi kolmeksi viikoksi seikkailemaan Shanghaissa ja vahtimaan Omppua meidän Langkawin matkamme ajaksi!

Tällaisia viikonloppuja lisää! Ja niitähän on kevät täynnä.