lauantai 14. syyskuuta 2013

Sundowner Party

Tänään vietettiin WISS-koulun eräänlaista syyskauden avausta Sundowner Partyn merkeissä.

Säätiedotus ja menneet päivät eivät luvanneet meille kovinkaan hyvää juhlasäätä. Keskiviikkona täällä Puxissa myrskysi ja salamoi, perjantai oli kuulemma Pudongissa ihan älytön: kadut tulvivat ja liikenne seisoi tavallistakin pahemmin.

Täksikin illaksi luvattiin epävakaista. Kävin vielä varulta hankkimassa picnic-eväiden kylkeen muutaman sateenvarjon hajonneiden tilalle. Juhlat alkoivat viideltä, mutta yleisöä pyydettiin saapumaan pikemminkin hieman myöhässä, koska valmistelut ottavat aikaa.Synkät pilvet koulun takana eivät luvanneet kauhean hyvää...Porukkaa kuitenkin onneksi saapui paikalle todella paljon!Suomi on tähän asti komeillut WISS:n oppilastilastoissa kärkiviisikossa, mutta viime keväänä kolme perhettä, kussakin 3 lasta, lähtivät jatkamaan matkaansa Shanghaista muualle. Yksi perhe Suomeen, yksi Pekingiin ja yksi Intiaan. Väkisinkin hiipi mieleen, että nämä kaikki 3 vaihtoehtoa olisivat kenties meilläkin mahdollisia vuoden kuluttua... Hui, en halua edes ajatella tässä vaiheessa kuin sitä numero ykköstä.  Saimme kuitenkin edelleen aikaan ihan kivan picnicin!
 


Koulu tarjosi BBQ:n, jonka anti oli ihan ok, kouluruoaksi!

Ohjelman teemana oli Afrikka, koska WISS:n teemana on tällä lukukaudella Etelä-Afrikka ja Ruanda. Etelä-Afrikkaan on kuulemma suunnitteilla myös opintomatka, mutta sen toteutuminen on vielä eävarmaa.


Musiikki oli afrikkalaisia rytmejä ja esiintyjinä samoin afrikkalaisia tanssijoita.

 Sade ei tullutkaan ja ilta oli hauska. Radikaalisti pienentyneellä, mutta sitäkin pippurisemmalla suomalaisella porukalla jatkamme eteenpäin!