keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Kaunis, kaunis West Lake

Vietimme aamun ja aamupäivän täällä Hangzhoussa, West Laken alueella. West Laken alue kuuluu UNESCO:n maailmaperintökohteisiin.

Ensin suuntasimme hotellin edessä sijaitsevalle lähisaarelle ja kiipeilimme sokkeloisia polkuja pitkin kukkulalle katselemaan maisemia.
Jo tutuksi tullut "sumu" haittaa hieman maisemien katselua. Vaikka West Laken alueella tuntuu kuin olisi pikkukaupungissa, on Hangzhou todellisuudessa n. 6 miljoonan asukkaan kaupunki.Seuraavaksi siirryimme veneilemään ja päädyimme järven keskelle.


Kiinalaiset tykkäävät ottaa paljon valokuvia ja nimenomaan oikein perusteellisia poseerauskuvia. Takana jonottavaa väkeä ei ujostella kun leidit hakevat hyvää asentoa ja herrat edullisinta kuvakulmaa :)

Myös lapsemme "pääsivät" taas ikuistetuiksi kiinalaisten kuviin. Nyt kehitimme uuden kostotoimenpiteen, lapset valokuvasivat takaisin heitä kuvanneita. Osa häkeltyi, osa vain nauroi ja kuvasi entistä enemmän.
 


Läheskään kaikki alueella oleva vanhalta näyttävä ei ole vanhaa, koska maan värikkään historian aikana paljon on tuhoutunut ja vasta myöhemmin niitä on alettu rakentaa uudelleen.  Osan ei ole kai tarkoituskaan näyttää vanhalta. Kultaa ei koskaan voi käyttää liikaa...

Päätimme kierroksemme Leifeng Pagodalle, joka on rakennttu uudelleen vasta 2000-luvun alussa. Alkuperäinen, 900-luvulla rakennettu pagoda romahti vuonna 1924, koska ihmiset varastivat siitä tiiliä, joiden uskottiin tuovan terveyttä ja hedelmällisyyttä.

Uusi pagoda on rakenntu alkuperäisen pagodan raunioiden päälle.Ylimmästä kerroksesta avautuu hieno näkymä järvelle - tai avautuisi jos ei olisi sumuista. Tosin meillä kävi hieman huono tuurikin, kun päivä oli myös aika pilvinen.


Nyt suuntaamme todelliseen Shangri La:han, hotellin spa-osastolta löytyi ihan kunnollinen sauna! Eilen otimme ensimmäiset löylyt kahdeksaan kuukauteen!


Eivätkä saunan ulkopuolella jääkaapissa odottaneet viileät pyyhkeetkään tuntuneet saunomisen päälle hassummilta