perjantai 1. marraskuuta 2013

Kirjaviikko ja Halloween

Tällä viikolla olen taas päässyt kaiken muun ohella näyttämään loistavia käsityötaitojani!

WISS-koulu hämmensi totutusti soppaa ja sotki halloweenin ja kirjaviikon asuparaatin yhteen. Kirjaviikon paraatin ideana on, että oppilaat valitsevat jonkin kirjan hahmon ja pukeutuvat siksi. Viime vuonna meiltä lähti paraatiin Tatu (tai Patu), Dork Diaryn päähenkilö Nikki sekä Emilian päiväkirjojen Emilia.

Ensin koulun info kuului, että asun ja kirjan tulee liittyä halloweeniin. Meillä kaivettiin Harry Potterit, Kummallisuuksien käsikirjat ja Majatalon kummitukset esiin ja mietittiin, että ehtisikö Suomi-koulun kirjastosta saada jotain kammottavaa luettavaa. Sitten kerrottiin että kirja on tärkeä, ei tarvitse liittyä halloweeniin mitenkään. No, tämä helpotti urakkaa hieman.

Ellan luokka päätti olla Itse Ilkimys-elokuvan (ilmeisesti myös kirja?) keltaisia örkkejä. Tämä helpotti urakkaa ja paljon.
 Huomattava yhdennäköisyys?
Asuun tarvittiin vain keltainen T-paita ja jostain saadut aurinkolasit, joista poistettiin linssit sekä keltaista kasvoväriä. Helppoa kuin heinänteko!

Eero oli päättänyt pukeutua Trick or Treat -kierrokselle luurangoksi. Sama asu kävi myös kirjaparaatiin, koska kirjana oli Mauri Kunnaksen Kummallisuuksien Käsikirja. Hyvä asu löytyikin compoundin kaupasta jo monta viikkoa aikaisemmin, mutta minä tietenkin tein Virheen ja Säästin. Ajattelin että ehtiihän tuon hankkia ja kukkamarkkinoiden halloween -kaupasta sen saa halvemmalla ja on enemmän kokovaihtoehtoja. Kiinassa pitää AINA ostaa heti jos jotain näkee ja sen haluaa. Myöhemmin et muista missä sen näit tai sitä ei enää ole. Meille kävi jälkimmäinen. Haalarimalliset luurankopuvut olivat menneet ja oli tyytyminen kaapuun, joka oli urpo ja ruma, kuten ilmekin kertoo.


Onneksi koulussa kävi ilmi, että suurimmalla osalla luurankokavereita oli sama kaapuversio.

Emilia mietti ja mietti hahmoa, mutta ei oikein keksinyt sitä sopivaa. Zombie-prinsessa oli jo päätetty halloweenasuksi, mutta siihen sopivaa kirjaa ei ollut.

Asia ratkesi yllättävällä tavalla. Emilian malesialaisen luistelukaverin Lysshan äiti kertoi koko tohotukselle naureskellessamme, että Lyssha haluaa olla joku ihmeen Fillyjonk ja hänellä ei ole hajuakaan kuka se on ja mistä kirjasta. Osasi kuitenkin kuvailla että punainen takki ja hiippalakki ja tiukka täti. No sehän on tietenkin Muumien Vilijonkka! Avuliaasti etsin saman tien kunnon tietopaketin Muumeista ja hahmoista.

Jos kerran malesialaisetkin ammentavat suomalaisesta lastenkirjallisuudesta niin totta hitossa mekin! Emiliahan on ihan itsestäänselvä Pikku Myy.

Mutta mistä asu päivän varoitusajalla? Suomessahan se olisi helppo nakki, mutta täällä ei Pikku Myyn mekkoja pyöri jaloissa. Onneksi kotoa löytyi kaksi kirkkaanpunaista T-paitaa. Niistä yhdistämällä saisi kyllä mekon. Tässä kohtaa tartun itse yleensä nitojaan, liimaan tai jeesusteippiin, hätätilassa hieman harsin. Mutta nyt kyllä tarvittiin ensinnäkin hieman kavennusta ja edes jossain määrin siisti pidennys. Onneksi Kiinassa palvelua saa ostettua ja se tehdään pyydettäessä heti eikä ensi viikolla! Kotikylämme räätäli ompeli Pikku Myylle oikein mukiinmenevän mekon tunnissa! Lisäsimme vain vaaleanpunaisen rusetin, mustat sukkikset ja saappaat.Nuttura oli  korkealla!Bussiin nousi tällä kertaa tavallista omituisempia otuksia.Itse paraatissa riitti noitia ja ninjoja


Pienet prinsessat ovat aina niin ihania!


Totto-ro-to-toro.  Totorokin oli ehtinyt mukaan!


International Dayn Koala osallistui myös paraatiin!


Opettajat ja muu henkilökunta olivat panostaneet asuihin! Myös rehtorit olivat mukana jutussa! Primary Schoolin rehtori Mr. Brunton


Sekä koko koulun johtaja, suuri persoonallisuus, Mr. Kline!


Koulupäivän jälkeen Pikku Myy ja Itse Ilkimys muuntautuivat pikavauhtia pelleksi 
ja Zombie-Prinsessaksi.


Uupunut luuranko lähti mielummin tennistunnille :)

Huomenna suuntaamme Suomi-koulun teemapäivään, jonka aiheena on Lappi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti