torstai 8. marraskuuta 2012

Syksy saapui jumppasalille

Syksy ja viileämmät ilmat ovat saapuneet myös Shanghaihin!

Lapset pukevat koulupuvuiksi talvihameet ja sukkahousut, Eero pakon edessä pitkät housut. Eeron kanssa käymme tappelua siitä, onko vielä shortsikeli vai ei.  Itse alan lisätä sukkia, villatakkia ja umpinaisempia kenkiä pukeutumiseeni.

Tiistaina Ellan voimistelusalilla havahduin säiden kylmenemiseen! Ensin ihmettelin poikia voimistelemassa pyjamat päällä? Olisiko heillä meneillään jotkin pyjamabileet? Ei, hetken asiaa tarkasteltuani tajusin, että täällä ilman viilentyessä siirrytään lämpimämpiin harkkavaatteisiin, koska lämmitystä salissa ei ole. Trikoinen pyjama, jossa aika monta hyvää ominaisuutta: mukava, lämmin, joustava, melko ihon myötäinen. Ylä- tai alaosa helppo riisua jos tulee kuuma...



Jotenkin tuli mieleeni oman tyttäreni jumppasali, jossa kaikki toppeja ja polvisuojia myöten ovat maailman huippumerkkiä ja vaihtoehtoja on aina useita, puitteet aina erinomaiset. Ja samalla tuli mieleeni suomalainen voimisteluyhteisö.

En tiedä, onko tämä pyjamakulttuuri täällä täysin arkipäivää vai elävätkö nämä lapset jotenkin puutteessa harrastuksensa suhteen? Olisiko Suomalaisella voimisteluyhteisöllä halua tai kykyä auttaa niin tarvittaessa?

He kaikki näyttävät usein tekevän omaansa niin ilolla? Olisiko jonkinlainen "jumppapukuapu" Suomesta edes tervetullut vai ainoastaan loukkaus?




Jään pohtimaan, nauttimaan heidän hymyistään ja palaan tarvittaessa asiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti