sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Matkustan ympäri Maailmaa...

Tämän viikonlopun aikana olemme perehtyneet Ellan Unit of Inquiry tehtävään: Matkaan Maailman ympäri.

Tehtävänä oli:

- Matkusta vähintään 4 viikkoa, maksimi 3 kuukautta
- Budjetti: Lentoihin USD 7000, majoitukseen USD 4000.
- Käy vähintään kahdessa maanosassa, ei rajoitusta muuten.
- Suorita kaikki siirtymiset käyttäen lentoja
- Yövy ainoastaan maksullisissa paikoissa
- Kerro matkustuskilometrisi kokonaisuudessaan kilometreinä ja maileina
- Kerro joka etapin osalta kustannus kahdessa valuutassa, esim. USD ja EUR
- Kaikki lennot sekä majoitukset pitää olla oikeilla yhteyksillä ja oikeissa paikoissa, käyttäen todellisia lentoyhteyksiä ja olemassa olevia hotelleja. Kaikkien kustannusten täytyy olla todellisia ja perustua varausjärjestelmiin.
- Dokumentoi matkasi haluamallasi tavalla, kunhan se on loogisesti esitetty ja budjetti pitää.

Ellan reitti:

Shanghai- Helsinki- Tukholma - Edinburgh - Pariisi- Rio de Janeiro - Miami - Tokyo - Sydney - Phuket - Shanghai.

Olipa hauskaa matkustaa sinkkuna ja vapaana ympäri maailmaa ja huomata kuinka halvalla oikeastaan pääsisikään reppu selässä. Kun perhekoko kasvaa, räjähtävät sekä vaatimustaso että kustannukset.

Virtuaalimatkailun lisäksi teimme viimein päätöksiä myös oikean lomamme, kiinalaisen uudenvuoden ajaksi. Päädyimme n. 9-10 vuorokauden lomaan (Omppu joutuu olemaan sen ajan koirahotellissa) ja päädyimme lopulta kuitenkin Thaimaan lomaan, vaikka Vietnam oli houkutteleva vaihtoehto. Emme näillä näkymin pääse viime vuoden kohteeseemme Cape Panwaan, mutta saa nähdä mitä tykkäämme tulevasta paikasta!

128_BangtaoBeach_02
Kuva. Flickr

25_FamilyPool_11
kuva: Flickr

2 kommenttia:

 1. Voi kun kiinnostava koulutehtävä! Olispa munkin kouluaikana ollut tällaista... Varmasti oppi paljon tarpeellisia taitoja - oma äitini ei kyllä osaisi varata maailmanympärysmatkaa...

  Viidellä tonnilla lentoja pääsisi kyllä tosi moneen paikkaan - muistaakseni omat 2009 vuoden one world maailmanympärysmatkalentoni maksoivat jotain 2300eur (16lentoa), joten tollasella maailman ympärysmatkalipulla pääsisi kyllä kivasti vaikka kaikki kuusi mannerta läpi halutessaan. Majoitusten hinnat olisivat varmaan sitten vähän eri tasoa, jos matkustaisi Euroopassa, jenkeissä ja australiassa - puhumattakaan Japanista. Mut olet oikeassa: Sinkkuna pärjää hyvin!

  Kymppitonnilla saa kyllä jo aika luksusloman vähintään kolmen tähden hotelleissa 3 kuukaudeksi arvelisin. Eriasia sitten että mitä käyttää shoppailemiseen.

  Omaa matkaa suunnitellessa törmäsin myös aika moneen perheellä maailman ympäri matkaan, jossa oli tyypillisesti kaksi lasta mukana... Nostan heille hattua. Tuntuu kuitenkin uskomattomalta, että suomalainen keskiluokkainen pystyy nykyaikana matkailemaan maailman ympäri vaikka koko perheen voimin. Ehkä meidän lapsenlapset sitten säästävät kuulentoihin.

  Sinulla on mukava Kiina-blogi! Löysin sen viime viikolla 'Vieraana Shanghaissa' blogista.

  terv. Kati Xi'anista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,

   Oli kyllä tosiaan ihan hauska tehtävä jossa auttoi mielellään! Jos olisi oikein satsannut ja hakenut, olisi varmasti saanut tehtyä vielä laajemman reissun helposti, nyt klassisesti aika alkoi loppua kesken ja oli jopa pakko tuhlata majoitusrahaa vähän parempiin hotelleihin :) Olispa oikeasti mahdollisuus tehdä tuollainen reissu.

   Kiitos, kiitos - vähän tälleen satnnaisesti tätä ehtii päivittelemään kun päivät vaan katoavat jonnekin!

   terveisiä sinne Xi'aniin täältä päin. Marita

   Poista