lauantai 1. joulukuuta 2012

Mummo Zumbaa ja Shanghain valojaLähdin tänään Jenna kanssa katselemaan Shanghain keskustan näkymia ja valokuvaamaan hieman. Kuljettajamme Andy pudotti meidät The Bundille ja kävelimme sitä Nanjing Roadille. Omat kuvani tästä näkymästä on varmasti läpikäyty, eikä siitä kauheasti enempää.

Nanjing Roadilla törmäsimme taas kerran naisiin jumppaamassa, tanssimassa kadunkulmassa...Kaikenikäisiä naisia ja viivasuorat rivit. Ensimmäisenä mieleen tuli jonkinlainen flashmob, mutta kun olemme nähneet naisia tekemässä tätä samaa koreografiaa useammassa paikassa aikalailla samaan kellonaikaan (n. klo 20.00). Teki mieli liittyä mukaan! Homma oli melko helppo (öh ja juu, tällaiselle vitruoosille...) ja tuntui että kaikki osasivat sen jo automaattisesti. Mistä on kysymys?


4 kommenttia:

 1. No meidän kulmilla musiikki ja askelkuviot vaikuttavat hyvin samoilta... minuakin kiinnostaa, mistä tässä on kysymys.
  Tuosta videostasi voisi vaikka harjoitella koreografian ja liittyä joukkoon ;)

  VastaaPoista
 2. Sainkin Facebookissa valaistusta asiaan:
  "Tässä jonkinlainen vastausyritelmä siihen tanssikysymykseen: Kyseessä on vanha perinne, joka juontanee juurensa jo Kungfutsen ajoilta (niin kuin melkein kaikki asiat tässä kiinalaisessa yhteiskunnassa). Vuosituhansia myöhemmin eli Maon kovan kommunismin aikana saatoimme länsimaissa katsoa tv:stä kiinalaista aamu- ja iltajumppaa. Hyvin usein se on taijia, mutta voi olla myös muuta "tanssia". Tärkeää on että mieli ja ruumis pitää saada aamulla ja illalla tasapainoon. Henkinen tasapaino ja sillä tavalla "rikkumaton" olotila on kaikki kaikessa kiinalaisille. Perehtykää Kungfutsen oppeihin, niin aukeaa moni kummajaisuus tässä yhteiskunnassa." Kiitokset tästä avusta! -Marita-

  VastaaPoista
 3. Ensiksi, ihana blogi sinulla! Ja ihania kuvia. Kayn saannollisesti tata lukemassa, nyt vasta ensimmaista kertaa jatan kommenttia.

  Olin itse kolme kuukautta turistina Kiinassa. Muistan hotellin pihalla Kunmingin kaupungissa nahneeni myos tallaista tanssia (ja niin monissa muissakin paikoissa). Mukaanhan oli paastava. Koreografiat olivat suht helppoja, ja jokainen osasi ne vaikka unissaan! Tanssijat paastivat minut keskelle ryhmaa jotta saan helpommin seurattua kuvioita ja he olivat kovin innoissaan saadessaa joukkoon uuden "tanssijan".
  Kokeile menna mukaan joku paiva :)

  terveiset kevaisesta Oslosta!
  /jasmin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Kiitoksia :)

   Kyllä vielä joku kerta täytyy mukaan hypätä! Näyttäisi että porukka aloittaa aina kahdeksalta, eli eikun sopivaa kadunkulmaan odottelemaan :).

   Poista