lauantai 18. toukokuuta 2013

Synttärikutsut

Tänään meillä vietettin Ellan kaverisynttäreitä.

Sain jonkinlaisen rimakauhun näihin synttäreihin siitä, kun heti koulun alettua Ella sai yhdeltä luokkakaveriltaan kutsun synttäreille. Painettu nelivärikutsu oli hieno ja kutsuttuna oli koko luokka, kaikille oli järkätty bussikuljetus koulusta juhliin ja vanhemmille oli tarjolla cocktailit lapsia hakiessa. Ajattelin että jaahas, mihinkähän olemme taas päämme pistäneet. Lisää vettä myllyyn toi se, kun yritin kysellä millaisia (kaveri)synttärilahjoja täällä on tapana hankkia ja joku totesi, että alle 300 RMB (melkein 40 €) ei saa oikein mitään. Suomessa kaverisynttäreiden lahjat kai pyörivät 10-20 € paikkeilla.

Emilia ja Eero eivät halunneet pitää kaverisynttäreitä viime syksynä, kaverikuviot eivät olleet oikein vielä asettuneet kohdalleen. Syynä ei ollut rimakauhu, koska jo syksyn aikana sai huomata, että meitä expatteja on täällä moneen junaan. Juhlat ovat olleet laidasta laitaan, tavallisista kotisynttäreistä juhlapalvelun viimeisen päälle järjestämiin pitoihin. Myös nuo synttärilahjat ovat asettuneet ihan tuttuihin mittasuhteisiin.

Meillä oli tänään pienet, mutta sitäkin paremmat synttärit! Vieraita oli vain muutama, eikä järjestetty ohjelma ollut leffaa + Twisteriä kummempaa, mutta hauskaa oli. Juhlien oli tarkoitus loppua klo 16 mutta tyttöjen jatkot venyivät aina seitsemään asti ja ne keskeytti ainoastaan se, kun vanhemmat alkoivat soitella vieraita kotiin illalliselle.

Kakkukynttilöiden virkaa sai toimittaa 12 värikästä tuikkua.


Ostin muutaman tarjoiluastian Andyn vinkkaamilta "markkinoiden markkinoilta" torstaina - niistä myöhemmin enemmän.


Vanha kunnon Twister toimii aina.


En aio edes sarkasmin nimissä aliarvioida leipomisponnistelujani näiden kalaasien eteen. Heti klo 8 aamulla aloin valmistaa mokkapaloja. Jep. Lastemme ikiaikainen vaatimus synttäreille ovat mokkapalat. Luovin mainiosti läpi puutteellisten aineiden ja vähän hassusti kuumenevan uunin ja mokkapaloista tuli erittäin hyviä! Lisäksi valmistin pikkupizzoja. Kuivahiiva vaatii vielä vähän harjoittelua ja siksi etsin ohjeen netistä. Tuloksena aika "pullavia", hyvin nousseita pizzoja, mutta ei se makua haitannut. Ensi kerralla vähemmän hiivaa ;).

Maitokaakaosta ja vedestä valmistetut mokkapalat "rääppiäisvaiheessa", mistään muusta ei ole kuvia, koska aika meni vauhdilla.Samaan aikaan Eero edusti perhettämme melkein naapurissa ihanan pienen J:n 3-v synttäreillä. Noissa juhlissa oli mukana heliumilmapalloja, pomppulinna ja ilmapallokaaria, ohjelmaa  ja hieno iso kuvatuloste ovella päivänsankarista. Nekin juhlat olivat kuulemma kerrassaan mainiot, harmi että emme päällekkäisyyden vuoksi ehtineet mukaan.

Ensi syksynä varmaan kokeilemme jotain vähän erilaista, nyt kun oppia on hankittu jo 9 kuukautta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti