lauantai 21. joulukuuta 2013

Kotona!

Saavuimme kotiin eilen illalla, kliseisesti väsyneinä mutta onnellisina!

Kotimatka alkoi oikeastaan jo torstai-iltana, kun veimme Ompun kylään ystäväperheen luokse. Omppu viettää heidän kanssaan joulua ja siirtyy sitten kotiin Ayin hoitoon odottamaan meitä kotiin.

10 h lentomatka tuntui jotenkin helpolta  ja lyhyeltä kun mukana ei ollut koiraa. Erikoista lennolla oli se, että kiinalaisia ei koneessa ollut nimeksikään! Suomalaiset matkasivat sankoin joukoin jouluksi kotiin!

Shanghain on viime viikot vallannut lähes keltainen saastesumu, joten ihastelimme Eeron kanssa huikaisevan kirkkaita maisemia koneen ikkunasta.


 Meillä oli varattuna taksi kotimatkaksi. 5 isoa matkalaukkua ja 5 henkilöä solahti yllättävän kepeästi farkun sisään. Pysähdyimme vaihtamaan joululahjoja läheiselle huoltoasemalle äitini ja yllätyksenä mukaan tulleiden lempisukulaisten kanssa! Kylläpä pukki on meitä muistanut.

Lahdessa pysähdyttiin kauppaan ja käyttäydyttiin taas kerran kuin vajaamieliset kaiken sen ihanan ruoan keskellä. Illalla vedimme ruisleipäöverit, sytytimme takkaan tulen ja saunoimme. Koti oli yllättävän lämmin, ilmeisesti paukkupakkaset eivät ole vaivanneet tänä talvena.

Taksi vei Ellan suoraan jumpparyhmä Kiteiden pikkujouluihin n. kolmeksi vartiksi ja aamulla on heti vuorossa vuoden viimeiset harkat. Asennetta ei ainakaan puutu.

Huomasimme pakkauspuuhamme jouluhuumassa hieman lipsuneen - kuormsta jäivät emilian luistimet eikä mukana ole yksiäkään lenkkareita ja Ellan pitäisi osallistua urheiluluokan pääsykokeisiin. Jep. Muuten tavaraa otettiin tarkoituksella mukaan mahdollisimman vähän, jotta saadaan joululahjat ja varastojen täydennykset aikanaan Shanghaihin.

Aamulla olimme pirtsakoina ylhäällä neljän aikaan. Eero protestoi kun ei saanut lähteä ulos leikkimään aamulla kuudelta. Tämän pimeyden olimme unohtaneet! Heti kun päivä hieman valkeni yhdeksän aikaan, lähdimme ulos.

Mies pääsi heti lempipuuhaansa. Auto yllättäen käynnistyi ongelmitta ja nyt on talvirenkaat alla!

 

helsingi harmauden jälkeen lumiraja tuli vastaan Heinolan ja Lahden välillä, ei lunta täälläkään paljoa ole, mutta se ei estänyt lumileikkejä. Päälle haalittiin jämät mitä kaapeista löytyi. Kenkiä pitää hankkia kaikille. Lumilyhty saatiin aikaiseksi...

 Samoin lumiorava.Seuraavaksi säntäämme joulukuusen ostoon ja hamstraamaan jouluruokia! Ulkona on ehkä hieman synkkää ja pimeää, mutta meillä on hieno joulufiilis!

2 kommenttia:

 1. Ihanaa Joulunaikaa ja Jouluntaikaa koko perheelle sinne Suomeen!
  Täällä ei lunta ole, mutta tänään Shanghainkin savusumu on hellittänyt ja olemme nauttineet kirpeästä, aurinkoisesta talvisäästä. Nauttikaa te lumesta ja oikeasti raikkaasti ilmasta ja suomiherkuista. Ensi vuonna nähdään!
  Mia & Co
  p.s. Joko päätös jatkosta on tehty...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa ja todennäköisesti hieman erilaista Joulua sinne Shanghaihin! Toivottavasti tänne saataisiin kunnolla lunta ennen kuin lähdemme takaisin. Shanghaissa satoi itse asiassa viime vuonna aattona lunta :)
   Sanotaan että ei ole täyttä varmuutta suuntaan eikä toiseen, odotellaan paperihommia ja tehdään päätöksiä sitten.

   Poista