lauantai 19. huhtikuuta 2014

Munajahti ja uusi kotieläin

Tänään oli kevätkauden viimeinen Suomi-koulun opetuskerta ja samalla siis tietenkin myös pääsiäinen! Pienet kerholaiset olivat tehneet söpöt pupunaamarit ja edellisenä lauantaina heillä taisi olla jo valmiina virpomisvitsakin. Täällä ei juuri virvota, eivät isommat oppilaat enää tehneet edes virpomisvitsoja ja mekin siirsimme perinteisen "munajahdin" edelliseltä sunnuntailta täksi illaksi.

Piti näköjään lähteä Kiinaan, että tämä rouva sai rairuohot kasvamaan ajoissa! Vaikka perinteinen mökillä vietetty pääsiäinen jäi taas väliin, saatiin rairuohon ja tipujen lisäksi pääsiäistunnelmaa valkosipuliperunoilla ja hyvillä pihveillä. Perinteisesti mökillä grillataan karitsaa ja sitä saa tuosta lähi-kauppa Pinesista sisäfileinä sopuhintaan tuoreena, kuten myös lampaankaretta ja -paistia valkosipulinkynsillä ja tuoreella rosmariinilla maustettuna, erinomaisia kaikki tähän asti maistetut. Mutta toki tänään ostoksilla käydessämme kaikki oli loppu. Lisäksi Emilia ei syö lammasta "eettisistä syistä", siihen on monta selitystä...Ehkä alkuperäisenä syynä vauvana saatu ja kaiken nähnyt unikaveri BääBää ja siitä johtuen lempieläin lammas. Ei vaan mene alas. Pienempänä oli helppo huijata, että tää on "lihaa". Ei enää ja siksi on kuitenkin pakko hommata aina jotain muutakin. Eli hyvä näin! Mutta maistui Aussie beefkin.


Pääsiäismunajahtiin haalittiin karkkia Suomi-koulun kaupasta, ihan viimehetkille saakka. Homma toimi, kun pääsiäispupu tms. oli tarpeeksi epämääräinen kartan kanssa. Kun saaliina on yksi Geisha-konvehti ja rasti jossain keskellä olohuonetta, siinä riittää haastetta vähän nokkelammallekin. Hah, ja kun sen kovehdin kätkee vieläpä kirjahyllyn päälle. No ei vaan, toiveena oli monta "rastia" ja mahdollisimman hankalia. Ihan kuvatunlainen pihi pupu ei todellakaan ollut tälläkään kertaa.


Jahti hieman keskeytyi kun...IIIIIK...hirveä hämähäkki saapui häiritsemään parvekkeen rauhaa ja siellä luonnollisesti oli aika monta kätköä...

No, se oli kyllä aika inhottava. En ole varmasti koskaan nähnyt livenä tuollaista isoa ja mustaa (varmaan vähän karvaistakin, niin lähietäisyydeltä en uskaltautunut tutkiskelemaan) hämppistä. Se näytti leijuvan ilmassa, vasta kuvissa näkyi kieltämättä aika upea verkko. Hämppis ei luonnollisesti ole tuolleen valoa loistava, vaan tosiaan musta ja aika iso (ehkä 2 cm x 1 cm), aloittelevan luontokuvaajaan kyvyt riittivät tällä kertaa tähän. Hyyiiii. Se on kuulemma asustellut parvekkeen katolla jo vähän pidemmän aikaakin. Ja minä eräänäkin sunnuntaina istuin siinä lukemassa kirjaa varmaan tunnin, suoraan alapuolella täysin tietämättömänä tästä uhasta, joka olisi koska tahansa voinut tippu päähäni kömpimään!

Vaikka hämähäkkifiilis sopiikin paremmin Halloweeniin, niin MUKAVAA PÄÄSIÄISTÄ niin Suomeen kuin muuallekin!Huomenna suuntana Wuxi, yksi Kiinan saastepesäkkeistä ja kaiken lisäksi lähtö klo 05.20 aamulla.
Kuka arvaa? Jäähalli kutsuu. Mikään muu, kuin jääurheilu ei aloita mielipuolisiin aikoihin. Onneksi sieltä pääsee sitten jo ajoissa kotiin. EVVK. Mutta tärkeintä ei ole voitto, vaan osallistuminen ja sitäkin tärkeämpi päästä tekemään ohjelma ja pukea kisapuku päälle :) 

Ensi viikolla on paljon kivoja juttua. Yksi tosi mukava yhden päivän ystävän vierailu ja loppuviikosta serkut vanhempineen kyläilemään viideksi päiväksi. Perjantaina WISS:n International Day ja sunnuntaina Suomi-koulun Vappurieha & kevätjuhla! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti